luni, 31 mai 2010

Turcii sunt in strada si cer razboi cu Israel!

Update: Maine (marti), reuniune de urgenţă a NATO la cererea Turciei

"NATO nu are compentenţa de a se ocupa de urmările acestui tip de incidente. Turcia nu a invocat articolul 5, care prevede acordarea de asistenţă oricărui aliat atacat, dar, dat fiind că mulţi cetăţeni turci par să figureze printre victime, este de înţeles că vrea să declanşeze consultări politice cu partenerii săi", a apreciat un diplomat.
 
*Turcia, ca si Romania, este stat NATO* Orice agresiune impotriva unui stat NATO este considerata agresiune impotriva Aliantei* SUA, la randul lor, se afla in relatii incordate cu Israel, din cauza politicii permisive fata de Rusia, acuzata de evrei ca-i inarmeaza pe arabi*

Situatia internationala s-a tensionat dramatic in ultimele ore. Turcii sunt in strada inca de azi dimineata. Ei cer armatei sa intrevina impotriva Israelului care a atacat azi dimineata flotila internationala a militantilor propalestinieni, care se indrepta spre Fasia Gaza cu ajutoare. Cativa  de pasageri au fost ucisi (unele surse au dat 20 de victime, altele 9).Israelienii si-au motivat interventia armata prin existenta la bordul navei a militantilor inarmati. Problema este extrem de complicata deoarece mai mulţi deputaţi europeni se aflau, cu titlu personal, la bordul flotilei care transporta sute de militanţi propalestinieni şi ajutoare în Fâşia Gaza.

 
La televiziunile din Turcia se difuzeaza imagini de la atacul comandourilor israeliene din aceasta dimineata, iar oficiali de la Ankara ameninta cu represalii "fara precedent si incalculabile". Aceasta coinicide cu rechemarea de urgenta in tara a sefului de Stat Major al armatei Turciei, generalul Ilker Basbug, care era intr-o vizita in Egipt si cu chemarea prntru explicatii a tuturor ambasadorilor israelieni in tarile Europei. Turcia este stat membru NATO  iar un conflict cu Israelul ar antrena toata structura de securitate nord-atlantica, din  care face parte si Romania. Mai mult, Israelul a adoptat un ton virulent si la adresa SUA, presedintele Barak Obama fiind  considerat de catre evrei "tradator". Premierului Netaniahu i s-a cerut astazi sa-si anuleze intalnirea cu Obama, caruia i se reproseaza ca a renuntat la sanctiunile impotriva Rusiei in Consiliul de Securitate. 
Securitatea Israelului a fost grav afectata, spun evreii, in urma deciziilor luate de Administratia Obama pentru a cumpara influenta Moscovei in Consiliul de Securitate al ONU, in ideea impunerii de noi sanctiuni Iranului. Este vorba de ridicarea embargoului impus Rusiei de a vinde sisteme de racheta S-300, cautate de Iran tocmai pentru a contracara atacurile aeriene americane si israeliene asupra facilitatilor nucleare ale Iranului.
Luna trecuta, presedintele rus Dmitri Medvedev avertiza ca a treia conflagratie mondiala e pe cale sa inceapa.

Un comentariu:

  1. televiziunile nostre de stiri dorm. n-au nici o treaba.
    lumea se prabuseste in jurul nostru si astia isi trag tigai in cap pana cade sandramaua pe ei.
    ne ia dracu pe toti.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.