duminică, 9 mai 2010

Traian Basescu traieste pe alta lume, e dezinformat sau de-a dreptul inconstient, cand ne condamna pe toti, de-a valma?

Nu înţeleg în ruptul capului de ce preşedintele Traian Băsescu a decis să-şi asume toate nenorocirile pe care le-a anunţat. Şi de ce insistă că e programul Guvernului României, când e clar ca lumina zilei că reprezentaţii FMI au stat aici până când incapabilii de la guvernare au zis "da, să trăiţi!".
Au avut cumva curiozitatea Guvernul Boc şi preşedintele Băsescu să socotească câti bani s-ar economisi dacă ar stopa toate contractele de achiziţii publice şi cele de atribuire directă? Orice economist şi-ar da seama că sumele care se duc pe astfel de contracte, de care beneficiază firmele de casă ale PDL şi PSD, reprezintă mult mai mult decât 3 la sută din PIB care vor fi economisiţi, dacă nenorocesc atâtea familii de pensionari, bugetari sau şomeri. Am fi înţeles cu toţii ca nu mai sunt bani şi nu se poate altfel dacă se punea capăt destrăbălării din teritoriu, unde bugetul statului e vărsat pur şi simplu în conturile firmelor clientelare sau personale.Să nu cunoască Traian Băsescu aceste lucruri? Greu de crezut.
Poate că raţionamentul de la care pleacă preşedintele când spune că sectorul de stat nu s-a adaptat la criză este corect. Poate că există bugetari-paraziţi. Dar eu nu i-aş numi paraziţi pe cei care lucrează în învăţământ, sănătate, MAI şi MApN etc. Dacă sunt persoane care parazitează instituţiile statului, acestea trebuie căutate pe lângă primari şi preşedinţi de consilii judeţene, ministere şi agenţii guvernamentale. Şi nu e drept ca pentru cinci fufe şi trei nepoţi să li se reducă veniturile tuturor, cu 25 la sută. Asta în timp ce, spun a câta oară, la Brăila, de exemplu, preşedintele CJ atribuie cu două mâini contracte pe bandă rulanta firmelor sale şi ale acoliţilor săi. Dumnule Băsescu, pe astfel de căi se risipesc banii de la buget, şi nu pe cana de ceai şi pumnul de medicamente ale pensionarilor!

Un comentariu:

  1. cine oare a vrut imprumutul de la fmi si l-a facut fara acordul parlamentului?
    unde au ajuns banii aia daca nu in campania electorala? acum trebuie sa-i dea inapoi si constata ca nu are de unde.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.