luni, 3 mai 2010

Bugetul CJ Brăila se varsă în conturile firmelor de casă ale PSD şi PDL


În timp ce premierul Boc strigă cât îl ţine gura că nu mai sunt bani la buget şi că FMI îl obligă să reducă cheltuielile bugetare, când se pune problema unui nou val de disponibilizări şi se taie din pensii şi salarii, anumite firme cu afinităţi în sfera  puterii primesc ilegal contracte în toată ţara. Dacă mai aveţi vreo nedumerire de ce Consiliul Judeţan Brăila atribuie pe bandă rulantă contracte ale căror valori impun licitaţii, iar autorităţile statului nu au nicio reacţie, deşi au fost sesizate în nenumărate rânduri, aflaţi că CJ a dat un nou anunţ de atribuire (nr. 82422/23.04.2010) în valoare de 6,677,490.72 RON. Scurt şi cuprinzător, contractul a fost atribuit firmei SC MAX BOEGL ROMANIA SRL in asociere cu  …evident SC TANCRAD SRL GALATI ( firmă abonată de ani buni la lucrările din Brăila finanţate din bani publici) pentru lucrari suplimentare la DJ Viziru- Cuza Voda- Mihai Bravu, mai exact Drumul Mării. Nu a fost organizată nicio licitaţie, CJ Brăila primind o singură ofertă, pe care a şi onorat-o. Adică, o lucrare cu dedicaţie.
Cine e Max Boegl şi ce caută la Brăila, alături de firma de casă a PSD, controlată de omul de afaceri gălăţean Stancic?  Potrivit Ziarului Financiar, grupul german Max Boegl, cu afaceri la nivel de grup de peste 1,2 mld. euro, a fost implicat in 2008 in proiectul de modernizare a aeroportului din Sibiu, constructia noului stadion Lia Manoliu din Capitala, constructia soselei de centura din Sibiu, modernizarea soselelor Colentina si Stefan cel Mare, precum si reabilitarea a doua segmente de pe DN 17.
Compania este, alaturi de Astaldi, Tehnologica Radion, Euro Construct Trading 98', Delta ACM, Eurovia, una dintre principalele companii care au in executie lucrari rutiere in Capitala. Cum aceste firme sunt beneficiarele lucrărilor publice în mandatul de primar al lui Adrian Videanu, presa centrală stabilind legături mai mult decât amicale cu puterea portocalie, vedem aşadar transpusă şi în plan local coabitarea profitabilă a PSD şi PDL pe sume enorme,  în timp ce românii de rând au ajuns să-şi strângă cureaua în jurul gâtului. Domn’ premier, domnu’ preşedinte,domnilor procurori ai DNA, mai existaţi?

8 comentarii:

  1. Esti o luptatoare, tanti Costea! Te inteleg, iti vine sa-ti iei campii cand vezi ce fac mafiotii cu banii nostri. Ziarelor pe hartie li s-a inchis gura, bine ca mai exista o constiinta dreapta ca matale, sa le zica pe sleau ce se intampla. Cand vor pricepe romanii ca nu mai trebuie votati acesti mafioti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate domn! Iti multumesc pentru aprecieri si incurajari, insa ma deranjeaza modul in care mi te adresezi. Este ultimul comentariu pe care il public, in care folosesti apelativul "tanti".

    RăspundețiȘtergere
  3. batranul stancic e iesit din afacere. acum se ocupa fiul lui impreuna cu sotia. la galati se stie ca acestia sunt cununati de stancu. puteti verifica?

    RăspundețiȘtergere
  4. vaiiiiiiiii si-e durere, iote marinarii cum chieri... ce super iesti... pi buni........

    RăspundețiȘtergere
  5. Madame, am ajuns aici de pe blogul lui Ciutacu, unde am constatat ca esti foarte revolutionara. Ti se pare o idee buna inca o revolutie, n-ai vazut ce a iesit dupa ultima?
    Adica susnumitul e mai labil saracu' , ii curg balele in direct, dar tu pari femeie normala ...

    p.s.
    Daca stau bine sa ma uit, arati chiar bine, daca as fi in Braila te-as scoate la o cafea :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Lasand cafeaua la o parte, te intreb, mon cher, care sunt solutiile matale?
    Adica prostii sa moara de foame, dar lacomii astia sa se imbuibeze fara sa-i intrebe nimeni de sanatate. Ti se pare just?
    De ce se reduc pensiile si salariile iar pe contractele astora destrabalate nu intra nimeni?
    Cam ce crezi ca va urma, daca bataia asta de joc va continua la nesfarsit? Niciun om normal nu-si doreste tensiuni sociale dar dupa cum stau lucrurile aici se va ajunge pentru ca sunt multi care nu mai pot indura.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ok, iti raspund. Cu toate taierile de salarii, pensii, etc. spune sincer: se traieste sau nu mai bine in 2010 decat in anii 90?
    Lasand optiunile/pasiunile politice la o parte, raspunsul sincer e "da" si pentru tine, si pentru pensionari, bugetari ...
    De contracte se ocupa justitia. Nu cum ar trebui, dar ieri Ridzi, azi Voicu, maine cine stie ce surpriza mai avem.
    Si atunci ? De ce o alta revolutie? Ca sa avem alti emanati, alti imbogatiti ilicit etc. ?
    Cui nu-i convine, sa voteze ca atare. Mai e ceva pana la alegeri, dar asta e, se numeste democratie.


    P.S. Apropo de cafea, n-ai drum prin Bucuresti? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca nu am fost explicita: in timp ce unora li se ia si bruma de venit, se gasesc bani la buget pentru ceea ce am scris si eu. Asta este strigator la cer. Acolo trebuie sa umble, sa se opreasca toate finantarile acestea.Lucrarile sunt oricum supraevaluate si, garantat, sumele economisite sunt mai mari decat calculele facute pe socoteala noastra. Solutiile tale pentru aceasta dilema tot nu le-am aflat, caci nu m-ai convins cu acea comparatie.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.