luni, 27 decembrie 2010

BrailaNews la bilant

Asa cum se obisnuieste, la sfarsit de an, facem bilantul activitatilor noastre. Pentru blogul BrailaNews, aparut initial dintr-o frustrare personala (aceea de nu gasi in presa locala decat informatii filtrate, superficiale sau prezentate intr-o lumina favorabila unui cerc de oameni interesati sa ne tina cat mai departe de realitati) si devenit intre timp un hobby, cifrele arata cam asa: pe parcursul anului 2010, am postat 377 de articole - analize si previziunui, puncte de vedere personale si informatii publicate in premiera. Acestea au fost accesate de peste 155.000 de ori de 50.000 de vizitatori unici -o adevarata performanta, in conditiile in care cu un an in urma nu stiam nimic despre construirea si intretinerea unui blog. Multe din postarile mele au fost preluate, in mod onest, si de presa centrala, propagandu-se pe internet si stand la baza unor documentari serioase, care au culminat cu reportajul difuzat de ProTV.
Temele de interes pentru  BrailaNews, idei personale sau ale cititorilor, argumentate si bazate pe documente, au vizat, in principal:
1. Controlul excesiv pe care presedintele  CJ il are asupra tuturor, fie ca ii sunt sau nu subordonati. Desi in afara orasului este ignorat, ridiculizat si chiar o rusine pentru colegii sai, acest om a transformat Braila intr-o comunitate cu reguli fanariote si cu o organizare rurala, unde totul se face cu voie de la Voda/popa/ politist/notar;
2.Interesele de grup care graviteaza in jurul banilor publici si complicitatile de bussines ce transced animozitatile politice;
3. Schimbul de generatii in administratie si in partide, care se face cu plasarea oamenilor de paie, slab pregatiti, dar tocmai din acest motiv usor de manevrat, a caror misiune e sa perpetueze interesele acestui grup si sa le permanentizeze accesul la resurse;
4. Lipsa de perspectiva a tinerilor neinregimentati, intr-un sistem in care angajarile si promovarile se fac strict pe recomandari clientelare sau de alcov;  
5. Denigrarea celor care incalca legea tacerii si vorbesc despre persoanele din sistem si metodele de corupere.
In ceea ce priveste anticiparea corecta a unor evenimente, aceasta n-ar fi fost posibila fara contributia dvs, cititorii obisnuiti ai blogului, care m-ati sprijinit cu furnizarea unor informatii esentiale pentru intrepretarea cat mai aproape de adevar a datelor. Din dorinta comuna de a avea o imagine cat mai exacta a ceea ce se intampla in jurul nostru, am reusit impreuna sa punem lucrurile cap la cap si sa previzionam miscarile importante care s-au petrecut la varful administratei si politicii locale. Pentru aceasta va multumesc tuturor celor care, intr-o proportie semnificativa, ati contribuit la transformarea acestui blog intr-un reper pentru brailenii care refuza manipularile grosolane dar, mai ales, pentru nelocalnicii interesati de ce se intampla cu adevarat in Braila. In 2011, in masura in care va mai exista interesul si implicarea voastra, va exista si BrailaNews. Nu e o promisiune, ci o datorie a mea fata de voi, Cititorii!

9 comentarii:

  1. da, asa e cum spui. dar sa fii mai atenta si la comentarii,ca-ti pot fi de folos !!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari, ai dreptate, tine-o tot asa, trebuie neaparat facute publice toate aranjamentele si smecheriile facute de Voda pentru a fura din banul public. Dar nu numai el, obligatoriu trebuie demascati si cei care-i canta in struna si il ajuta la jaf. Nici acestia nu o fac pe gratis, fie ca o fac pentru bani fie ca pentru functii, indiferent din ce partid fac parte. De jumatate de an ma ingrozeste ce se intampla in spitale, si despre managerii pusi de Voda nu ai pomenit mai nimic! Situatia pacientului nu s-a schimbat in bine:aceleasi spagi date de la medic pana la infirmiera, medicamente si materiale sanitare cumparate de apartinatori, mancare adusa de acasa etc. In ultimele 2 saptamani toti managerii au iesit in presa, secondati de Filote (C.J.)si l-au laudat pe Voda (cu siguranta nu degeaba), iar Voda i-a laudat pe ei. Cititorul neavizat crede ! In constructii s-a lamurit, stie ce e cu Cocivia, Tancrad etc. Dar trebuie sa cunoasca si calitatea oamenilor de paie care-l sustin, pt. ca si acestia sunt la fel ca el, au aceleasi interese: functii si bani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca iti faci singura comentariile.Prea scriu toti elogii precum lui Ceasca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu chiar toti! Iar tu esti dovada vie ca mai exista si indivizi care, in loc sa fie deranjati de nenorocirile pe care le repet, nu ca m-as fi sclerozat, ci in speranta ca in 2012 vom desachide bine ochii, te preocupa continutul si sursa comentariilor.
    Daca orizontul tau este atat de ingust, raspunde si tu la intrebarea de ce as valida pe blogul meu injuriile care imi sunt adresate?
    Singura mea nedumerire e de ce nu ignori tu ceea ce scriu eu si reactiile pe care le stranesc articolele mele si de ce simti nevoia sa postezi tampenii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cateva probleme la an de bilant;
    1.Problemele politice,sociale,economice ale Brailei si judetului nu stau in priceperea sau nepriceperea lui Bunea Stancu.
    2.A scrie cu precadere numai despre "Voda" adu-ce mai mult ca un conflict personal care nu ne intereseaza,cel putin pe mine.
    3.Incurajarea unor corespondenti voluntari din sate,comune,orase si municipiul Braila pentru a trimite aspecte concrete din localitatile de domiciliu.
    4.Materialul publicat la "Precizare la "Exclusivitatea"impostorului concediat de Cibu" poate dispare in 2011,da un aspect neplacut,este o problema care sa fie rezolvata de justitie,chiar daca va priveste.
    5.Brailanews poate deveni o tribuna diversificata de stiri,despre fata nevazuta,necosmetizata a realitati noastre brailene.
    6.Felicitari pentru efortul depus de informare a cititorilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. Nu te-am injurat.
    2.Despre orizontul meu....nu ma cunosti.
    3.Daca te-as fi ignorat , nu as mai fi scris.
    4.Nu accepti dueluri?
    5.Care tampenii ??? Sunt sustinute chiar de blogul tau.Sau de comentariile de aici.
    CONSTITUŢIA ROMÂNIEI
    ARTICOLUL 30
    (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

    Ce zici??

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu m-am referit la comentariile care contin injurii, nu am spus ca m-ai injurat. Pe acelea nu am nici un motiv sa le public pe blogul meu. Duelul il accept, dovada schimbul acesta de replici, dar si altele. Cat despre tampenii, cum cataloghez afirmatia, prefer sa te las pe tine sa reflectezi. Nu-ti place ce scriu eu aici, nu mai citi, dar nu te hazarda sa faci afirmatii, doar pentru ca asa crezi tu ca se intampla. Nu trebuie sa te cunosc pentru a trage o concluzie pe margina malitiozitatilor tale gratuite. Sau nu sunt chiar atat de gratuite, cum cred eu, in naivitatea mea?

    RăspundețiȘtergere
  8. Degeaba va chinuiti sa spuneti adevarul nimeni nu realizeaza proportiile dezastrului . Marea majoritate a bugetarilor nu vad in fata ochilor decat fundul sefilor iar privati fundul bugetarilor din care musca cu nesat.In rest fara numar.....fara numar!!!!Stimata Aura ai dreptate in ce scrii dar nu uita ca ponderea voturilor favorabile GBS-ului sunt din mediul rural unde oamenii pot fi amenintati usor cu diverse taieri de pensii sau ajutoare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Unii s-ar putea intreba de ce faci toate astea. Ce te motiveaza (explicatia cu frustrarea fata de presa subiectiva si tonomata nu tine...) si ce crezi ca s-ar putea schimba, fie si in douamiipaispe, in societatea noastra mocirloasa si naclaita - societate pe care o giram cu prezenta?
    Nu e o zbatere inutila? Nu ne-a demonstrat noua viata ca n-avem nicio sansa de viata normala?
    Ceea ce apreciez cel mai mult la tine - si probabil e lucrul care a castigat respectul auditoriului - este onestitatea.
    Daca acceptam ca simti nevoia sa-ti raspandesti opiniile ca pe seminte, incearca sa o faci intr-un mod mai inteligent. Foloseste capitalul de imagine si atuul onestitatii si da o directie palpabila actiunilor tale sau, macar, una plauzibila.
    Un nou an bun si fericit!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.