vineri, 10 decembrie 2010

In PDL Braila, lupta pentru putere abia a inceput

*Cine conduce partidul: Constantin Dumitriu sau deputatii Badalan si Balcan?* 
Judecand dupa informatiile care circula de cateva zile in mediul politic brailean, pedelistii n-au inteles inca ce-si doreste noua conducere si se tem de represalii impotriva tuturor celor care s-au opus venirii lui Constantin Dumitriu la sefia partidului (va mai amintiti probabil celebra lista cu semnaturi) si a mutarii centrului de influenta in jurul deputatilor Badalan si Balcan. Temerile lor sunt confirmate si de ultimele actiuni ale noii conduceri, care, dupa avertismentele si ultimatumul date Gianei Patrascu si lui Stanel Necula, au luat in colimator si alti consilieri: Cristi Boala, Sorin Sarbu si Ionel Adetu. Sub pretextul ca acestia nu si-au platit cotizatiile  de consilieri, acestia  au fost pusi in discutia partidului, insa ei cred ca neajunsurile de acum sunt urmarea atitudinii avute inaintea alegerilor.Cunoscut drept un personaj dintr-o bucata, Adetu- unul din principalii finantatori ai campaniei electorale din 2008 a PDL, cand Eugen Badalan a candidat la Primarie, si-ar fi exprimat rezervele in fata conducerii centrale cu privire la venirea lui Dumitriu si la oportunitatea lasarii partidului pe mana unui fost social-democrat, Viorel Balcan. Cu alte cuvinte, Adetu, desi a avut o contributie esentiala la pozitia pe care a obtinut-o PDL, se afla acum in pragul excluderii, din motive ce tin mai mult de razbunare, decat de disidenta. De cealalta parte, in conditiile in care au aparut semnele unor conflicte la nivelul conducerii PDL, intre cei doi deputati si tanarul presedinte Dumitriu, n-ar fi exclus ca acesta din urma sa manifeste o suspiciune exacerbata fata de toti cei din jurul sau. Si nu ca n-ar avea motive, dar adevaratul talent de lider se manifesta atunci cand ii atragi de partea ta pe cei care au rezerve si nu cand ii pedepsesti. Insa, aflat la mijloc intre interesele de moment ale lui Badalan si dorinta de revansa a lui Balcan, Constantin Dumitriu se vede obligat sa se impuna ca lider cat mai rapid, altfel riscand sa piarda controlul in PDL. Desi multi compara pozitia sa cu a lui Catalin Boboc, seful de fatada al liberalilor braileni, personal, cred ca in cazul fostului viceprimar de Galati batalia inca nu e pierduta. Totul depinde insa de abilitatile sale de relationare si comunicare si daca va reusi sa capete  un ascendent asupra seniorilor. Badalan, ignorand strategia anti-PSD, evolueaza public de pe o pozitie opusa, iar Balcan isi face singur numarul, semnalul catre electorat fiind acela ca presedintele Dumitriu n-ar avea prea multe de spus in partid.

17 comentarii:

  1. asta cu cotizatia e o abureala. adetu a adus mare parte din aparatura electronica de la sediu el a bagat o groaza de bani in campania electorala plus alte cheltuieli pe care le face orice partid si nu s-a ales cu nimic de pe urma efortului sau.
    badalan, care si-a facut campania si pe banii lui adetu da dovada de un caracter josnic daca il da afara. ce partid e asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. pai cine umbla cu lista impotriva galateanului nu adetu? acuma galateanul se razbuna ca e un tip ranchiunos si mai e si influentat de insi obisnuiti sa faca propriile lor jocuri. abia astept sa-l vad cum pleaca inapoi de unde a venit cu coada intre picioare. cauciuc si piticu o sa-i vina de hac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma intreb: Care sunt oamenii lui G.B.S.?
    Cei care acum un an faceau campanie imotriva P.S.D.si acum sunt dati afara! SIGUR!

    RăspundețiȘtergere
  4. mai avea cineva nevoie de alte dovezi ca pd a fost confiscat de acesti doi indivizi care nu au ce cauta la cat rau au facut. pd a devenit o rusine cu un presedinte marioneta celor doi sarlatani. unu mai penal decat altul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristi Boala! MA FACI SA RAD DOAMNA! DACA A AJUNS UN ASEMENEA INDIVID ( incult in primul rand, libidionos in al doilea, un neica nimeni in general) sa fie consilier judetean, sa conduca destinele a sute de mii de oameni, atunci mai bine plec in Siberia! Mergeti cu mine?

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca nu va place cine ne reprezinta, nu credeti ca vinovati suntem, in primul rand, noi? Fie ca nu ne intereseaza prestatia alesilor, fie ca nu ne ducem la vot sunt principalele cauze ale nepasarii cu care partidele politice ne trateaza. In ceea ce-l priveste pe Cristi Boala, sau oricare al consilier, aveti tot dreptul sa nu va placa, dar va asigur ca acest punct de vedere ar avea mult mai mare impact daca, in loc sa fie formulat astfel, i-ar fi adresat personal celui vizat. Cu cat suntem mai multi care ii sanctionam pe alesi, cu atat ei vor fi mai atenti la ceea ce fac.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu e nici o lupta pentru putere. fiecare si-a luat partea lui si acum o stapaneste. titiu vine la saptamana si isi incaseaza birurile de la sclavi iar astia doi penali isi vad de ale LOR in folosul LOR. are cineva impresia ca se intampla altceva la pd?

    RăspundețiȘtergere
  8. CE SE INTAMPLA ACUM LA BRAILA ARATA DE FAPT CE FEL DE OAMENI SANT IN PARTIDE. PRIN ALTE PARTI DACA UN GRUP DE OAMENI ERA PUS LA ZID ASA CUM FACE CONLOCUITORUL SI CU PENALII LUI CU FOSTII PDISTI AIA PLECAU IMPREUNA DIN PARTID IN SECUNDA DOI. FACEAU TAMTAM CA SA STIE TOATA LUMEA CE HAHALERE AU VENIT LA CONDUCE LE DADEA PUTINA M...LA TOTI SI ISI VEDEAU LINISTITI DE TREABA. BASCA CA DACA AR FI VRUT SA FACA IN CONTINUARE POLITICA ISI PUTEAU NEGOCIA PRIN ALTE PARTI. DA CE SA I FACI ASA CARACTERE ASA LE TREBUIE MAI ALES LU FRAIERU DE NELU DUPA CATI BANI A DAT LA PARTID ACUM SI - 0 IA PRIN TOATE PARTILE.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tamtam si plecau? Dar din primavara se vorbeste de un alt partid. Te-ai prins.Cam astia care au plecat si sunt exclusi sunt cei ce erau sa dea cu PNL-ul de pereti si sa bata PSD la presedentiale. Cursul lucrurilor mi se pare foarte clar. Vor exclude tot pentru ca daca unul din asa zisa tabara Geana incep sa se ia de ei , nu pot lega macar doua cuvinte inteleginte. Daca vrea cineva sa-mi spuna ca nu este asa sa dea exemplu o singura propozitie desteapta si inteligibila pe care au formulat-o Titiu, Cauciuc si Piticuț. Tuturor oamenilor cu bun simt le doresc sarbatori fericite (pdl-isti nu va faceti iluzii, urarea nu este pentru voi)

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am mai citit in ultimul timp despre Florin Cirligea, despre Simona Draghincescu...Acesti pdl-isti au fost trecuti pe linie moarta?

    RăspundețiȘtergere
  11. Florin Cirligea o duce chiar foarte bine. Ce Mertan si-a tras! Il vedeti dimineata prin statiile de carburanti si apoi pe drumurile patriei...nu la plimbare desigur...Coace el ceva!

    RăspundețiȘtergere
  12. nu intereseaza pe nimeni ce coace carligea. el n-are treaba cu politica mai bine sa-si vada de invartelile lui...

    RăspundețiȘtergere
  13. @Aura
    Corect punctul tau de vedere. Toti suntem vinovati ptr. ceea ce se intampla.
    P.S.: Felicitari ptr. articol. Ne era dor de ceva critic despre pd ptr ca i-ai cam "cocoloshit" in ultima perioada si nu stiu de ce

    RăspundețiȘtergere
  14. Dupa o luna de la alegerile interne, in PDL s-au adunat suficiente informatii ca sa putem trage niste concluzii de acum incolo. Abia si-au declarat intentiile si abia au trecut la fapte. E normal sa criticam cand avem fapte, nu presupuneri.

    RăspundețiȘtergere
  15. De ce cred eu ca nimic nu e intamplator? Cum de apare atacat in acest blog generalul Badalan atat de des? ca doar blogul era unul pro-pdl.
    De ce oamenii sustinuti initial de Mitroi in deconcentrate au revenit pe functii?/ Care e numitorul lor comun de atunci si de acum?

    RăspundețiȘtergere
  16. Pe acest blog gasesti, stimate domn, opiniile mele si atat. Ele nu sunt pro sau anti, ci vizeaza un soi de normalitate, pe care, cred eu, am tot dreptul sa o pretind celor care imi cer votul. Daca ai nedumeriri concrete si te pot ajuta sa faci lumina, poti intreba pur si simplu. E mai eficient asa decat sa vezi conspiratii acolo unde nu exista. Eu nu am inteles ce doresti sa spui referitor la oamenii pusi pe functii de Mitroi si la numitorul comun. Poti fi mai explicit?

    RăspundețiȘtergere
  17. plotonerul baradan13 decembrie 2010 la 21:42

    mai baieti
    mai terminati cu diversiunile! care-s directorii care au revenit pe functii si pe cine a sprijinit Mitroi in afara de pretenarul Titiului, Fane de la Electrica- Risc SRL?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.