marți, 14 decembrie 2010

Deputatul PDL Viorel Blacan ii propune liberalului Catalin Boboc un troc

*La Braila, refacerea Aliantei D.A. se negociaza intens* Candidatii PDL si PNL la Primarie si CJ isi oferteaza sprijinul reciproc* Potrivit lui Balcan, Catalin Boboc vizeaza locul lui Stancu*Este acesta un obiectiv realist pentru Boboc sau doar o cursa intinsa de PDL?*
 
    Viorel Balcan a declansat ofensiva asupra PNL Braila, in speranta ca va reusi sa obtina sprijinul liberalilor  la momentul 2012, cand va candida la Primarie. In schimb, PDL e dispus sa-l sprijine pe candidatul liberal la sefia CJ. Cel putin aceasta e cheia in care trebuie interpretate declaratiile de curtoazie pe care deputatul le-a facut intr-o conferinta de presa insailata, care ignora rigoarea unei comunicari eficiente. Chiar si asa,  trecand dincolo de superficialitatea  articolului publicat de ziarul Obiectiv, din declaratiile lui Balcan intelegem ca PDL a facut o oferta liberalilor braileni si ca asteapta decizia lor. Cu cine a discutat? Nu e greu de inteles, pentru ca Balcan da niste indicii:   “Mă refer la cei doi tineri marcanţi....Cel puţin unul sigur nu îşi mai doreşte(n.n.- unul din posturile  din administratie la care PDL a renuntat)....Nu pot să dau nume acum, unul din ei doi....Oricum, e fix opţiunea lor, am tot respectul pentru ei, dacă nu s-au lăsat foarte influenţaţi de talibanii din partid...Mai au şanse". Asadar, cei doi tineri nu pot fi decat  Catalin Boboc si Alexandru Danaila. In calitate sa de sef de partid, Catalin Boboc este insa cel vizat, pentru ca functia pe care o detine il autorizeaza sa poarte astfel de discutii in numele partidului. 
Boboc, gata sa intoarca armele impotriva lui Stancu, dupa ce  PNL  a asigurat majoritate PSD-ului in CJ si CLM 
     Decriptand mesajul incoerent al lui Viorel Balcan si interpretand articloul neinspirat si incomplet din ziar ("PDL+PNL=LOVE"),  intelegem ca seful liberalilor braileni este dispus sa-i dea o mana de ajutor lui Balcan, in schimbul sustinerii PDL pentru candidatul liberal la Consiliul Judetean.Totul peste vointa prietenului "taliban", Vasile Varga: "Să zicem aşa...Liderul PNL local, unul din ei, a lucrat cu Stancu în perioada asta, vine 2012, an electoral...Cum se duelează liderul PNL cu liderul PSD, pe aceeaşi funcţie, asta după ce primul a lucrat pentru cel de-al doilea?". Adica Boboc, care a renuntat la ideea de a prelua functia Gianei Patrascu, de altfel o decizie inteleapta intrucat pana cand aceasta elibereaza efectiv postul vin alegerile locale, il sprijina pe Balcan la Primarie si Balcan il sprijina pe Boboc la CJ. Ca aceste negocieri au avut loc, confirma si liderul PSD Braila, care acum cateva zile preciza confuz, dorind sa lase impresia ca PSD detine inca controlul in plan local: “Avem o relaţie bună cu PNL. Dar ei au mari probleme în interior, şi nu ştiu dacă nu cumva o să se rupă în două, aripa Tăriceanu să se ducă spre PDL, iar aripa Andronescu să vină spre PSD”.
      Asadar, in acest moment, PNL si PDL Braila duc tratative sa-si eficientizeze impreuna sansele la viitoarele alegeri, in detrimentul PSD, al carui handicap major il reprezinta detestabilul tantem Stancu- Simionescu. Tinand cont ca PSD are totusi o capacitate de regenerare demonstrata in timp, ca PDL se va confrunta la momentul 2012 cu o erodare greu de reparat si ca PNL este in pragul dezintegrarii, batalia in alegerile viitoare se va da preponderent in planul comunicarii iar rezultatele vor depinde de adaptarea  strategiilor  la specificul local.

8 comentarii:

  1. pe astia ii alege ..dracul ...ha ha ha

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo!tine-o tot asa!macar tu sa mai salvezi onoarea a ceea ce a mai ramas din presa braileana.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Popa Gabriela,
    Onoarea se salveaza individual, cu conditia sa ai ce salva. Fac toate astea ca sa nu-mi fie rusine cu profesia mea si din respect pentru cei care intra pe acest blog cautand mai multa responsabilitate si onestitate in articole.

    RăspundețiȘtergere
  4. AR FI INTERESANT UN ARTICOL DESPRE RELATIILE DINTRE NOUA CONDUCERE A PDL BRAILA SI PDL BUCURESTI. TITIU/BADALAN/BALCAN IN CE GASCA SUNT? UDREA, BLAGA, SUNT IMPRASTIATI SAU FIECARE JOACA LA 2 CAPETE?
    CE ZICI DE IDEE?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideea e buna; dificil de gasit niste raspunsuri realiste, dar nu imposibil. Sa vedem...

    RăspundețiȘtergere
  6. poate ar fi bine sa participi, din nou, daca esti invitata, la conferintele de presa sustinute de pseudoliderii politici braileni. doar asa vei putea sa preiei in mod direct mesajele, sa le filtrezi si sa le transmiti corect si coerent cititorului. nu te mai lasa indusa in eroare de citatele, poate, uneori, scoase din context sau eronat redate de cei plictisiti de vorbaria debitata de politruci.

    RăspundețiȘtergere
  7. cum ce tabara nu este clar ca il sustin pe blaga.balcan cu el a negociat,titiu la el a dat bani,blaga a fost singurul la alegeri la ccj la braila si la omagiat si ridicat in slavi pe titiu .nu are nimeni fata de udrea dintre cei trei sunt un balast pt udrea

    RăspundețiȘtergere
  8. Cata vreme ei nu dezmint declaratiile aparute in ziar, inseamna ca asta au spus. Iar eu nu fac decat sa lucrez cu materialul clientului. E interesant sa le urmaresc reactiile dupa aceea, cum se grabesc sa repare gafele pe care le fac si nu le sanctioneaza decat BrailaNews si cum se demasca cei care au anumite interese.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.