vineri, 18 iunie 2010

Cititorii BrailaNews propun articolele pe care vor sa le citeasca: astazi, despre Mugur Isarescu

Un cititor al blogului BrailaNews mi-a trimis urmatorul mesaj, in care isi manifesta interesul fata de Mugur Isarescu si deciziile sale care au dus, in final, la prabusirea economiei: "Aura,iti urmaresc de ceva vreme comentariile de pe blog si poate n-ar fi rau sa te ocupi putin și de domnul Isarescu.Nu ințeleg de ce toti injura guvernul și nimeni nu baga de seama ca atat Isarescu cat si consilierii sai Vasilescu și Croitoru au devenit foarte vocali in ultima vreme(lucru neobisnuit pana acum) și susțin masurile lui Boc.(sau Basescu....ma rog....)Eu il urmaresc de mult timp și nu-mi place deloc.Cateva lucruri dubioase; legaturi cu Sever Mureșan și banca Dacia Felix prin anii 90,o specutatie pe leu impreuna cu președintele ING BANKde atunci (un olandez ,nu-mi amintesc acum numele) caderea FNI atunci cand era prim-ministru,apartenenta la masonerie,la comisia trilaterala,plus ca imediat dupa revolutie se auzea ca ar fi fost ofiter de securitate.Daca subiectul te intereseaza poate il dezvolti.Toate cele bune iti doresc!"

Iata ce am gasit, cautand informatiile sugerate de cititorul blogului (documentarul este cutremurator si arata modul in care poporul roman este jefuit sistematic de 20 de ani cu concursul larg al lui Isarescu):

http://badeadan.blogspot.com/2009/05/micile-secrete-ale-lui-mugur-isarescu.html





"Într-un mod inexplicabil pentru cei care n
u cunosc apartenenţa sa la masonerie, Mugur Isărescu este de 19 lungi ani guvernator al Băncii Naţionale a României, poziţie pe care a rămas în ciuda schimbărilor de pe scena politică românească. Puţini ştiu faptul că Mugur Isărescu a fost menţinut pe această poziţie la presiunile unor organisme financiare mondiale, care au ameninţat că îşi retrag împrumuturile acordate României, de fiecare dată când s-a pus problema schimbării din funcţie a lui Isărescu. Explicaţia acestei susţineri trebuie căutată în perioada cât acesta a lucrat la Institutul de Economie Mondială din Bucureşti. Datorită acestei poziţii, Isărescu mergea deseori în SUA încă dinainte de 1989. Acolo a fost racolat de Consiliul pentru Relaţii Externe (Council of Foreign Relations) care avea nevoie să-şi implanteze în România un om pe care să se poată baza. După evenimentele din decembrie 1989 Isărescu a fost imediat activat. A petrecut o scurtă perioadă ca reprezentant comercial al României la Ambasada din Washington, apoi a devenit guvernator pe viaţă al Băncii Naţionale. Misiunea sa era să se asigure că România va face împrumuturi înrobitoare, care să o facă dependentă de organismele financiare internaţionale: Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Fondul Monetar Internaţional. Şi-o îndeplineşte peste aşteptările stăpânilor săi. Dintr-o ţară care în decembrie 1989 nu avea deloc datorii, România are în iulie 2008 datorii externe declarate de 45,364 miliarde de euro. Puţini ştiu şi că Mugur Isărescu este membru al grupării masonice care face jocurile în economia mondială – Comisia Trilaterală. De altfel, Isărescu a avut grijă să se înconjoare la BNR de mulţi masoni. Cel mai evident exemplu este cel al lui George Virgil Stoenescu, membru în Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale, dar şi Mare Secretar General al Consiliului de grad 33 al Ritului Scoţian din România" (http://www.frontpress.ro/).
In ceea ce-l priveste pe Croitoru, cel care fusese nominalizat ca sa preia functia de prim ministru la sfarsitul lui 2009, despre el am aflat ca "Lucian Croitoru, a fost unul dintre artizantii creditului ipotecar, a scaderii dobanzilor, fapt ce a condus la explozia preturilor imobilelor, prin “rostogolirea” acestora intr-o caracatita de firme * Beneficiara a manevrei a fost si Lacramioara Isarescu, actuala logodnica a lui Croitoru * Firmele in care e bagata fiica guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, au operat peste 500 de tranzactii de peste un million de euro, in intervalul boom-ului imobiliar * Cand s-a ajuns la coeficientul de alarma de pe piata creditelor, consilierul Croitoru a propus, alaturi de alti “lupi tineri” din BNR, cresterea dobanzii la 8,5%, contribuind la prabusirea pietei, cu doua luni inainte de criza mondiala * La aceasta ora, grupul de firme din jurul Lacramioarei Isarescu cumpara imobile la pret redus in tara si in strainatate, asteptand o noua crestere a preturilor" (http://proortodox.wordpress.com).
 


3 comentarii:

  1. Sanda Capatina Bernazani18 iunie 2010 la 22:46

    FELICITARI inca o data,pentru acest articol, Aura Costea!
    Lucrurile prezentate aici pot fi percepute (trebuie) de romani astfel:
    "Un om bine informat este intotdeauna un om puternic....."
    Personal,ii doresc Romaniei si romanilor de buna credinta tot binele din lume si in viitor o alta SPERANTA DE VIATA pentru ei!
    ~ Sanda si David Bernazani, California, USA

    RăspundețiȘtergere
  2. Fato, esti dusa rau, zau asa! Ia-te de altceva, ca cu asta nu lei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. 86.107.21.193, esti mitocan si incoerent, ca de obicei, ca sa pretinzi sa pui un diagnostic despre cat de dusa sunt eu. Ma intreb in primul rand ce tot cauti pe blogul meu si, daca tot nu te poti abtine, ce te impiedica sa-ti motivezi civilizat punctul de vedere. Poate educatia?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.