miercuri, 2 iunie 2010

Stancu isi bate joc de patrimoniul cultural: o sectie a Muzeului Brailei, transformata in restaurant

Dupa ce Gheorghe Bunea Stancu si-a facut un titul de glorie din reabilitarea Muzeului Brailei, evident cu firma lui si din banii publici - vreo 4 milioane de euro- si a pozat in protectorul patrimonului cultural, Sectia de Etnografie, Centrul Nicapetre si Casa Memoriala  Panait Istrati au fost transformate in restaurant, respectiv case de oaspeti si protocol. Cum Stancu si-a castigat o parte din banii privati din restaurantele pe care le are in Braila, nu e greu de ghicit cine este beneficiarul direct al acestor minunate investitii. Pe de o parte, firma sa de constructii a castigat din reabilitari, pe de alta parte firma de alimentatie publica se alege, prin bunavointa CJ si a conducerii Muzeului, cu un local in plin centru istoric. Istoricul Ionel Candea, directorul Muzeului, chiar nu are nimic de zis, sau e mai calduta functia decat principiile? Nu revolta pe nimeni faptul ca omul care conduce judetul a ingropat toata initiativa privata locala? Mai multe amanunte despre acest subiect puteti gasi aici.

5 comentarii:

  1. pentru necunoscatori si ignoranti,intre 1900-1984,actuala sectie din Gradina Mare a muzeului Brailei, a fost restaurant si inca unul foarte frecventat.Muzeul are destule spatii expozitionale ,acum dupa renovare.'Privighetoarea',asa cum se numea restaurantul din Gradina,era superb.Braila a fost si inca mai este un oras deosebit ,pacat ca tanara generatie habar nu are de acest lucru!

    RăspundețiȘtergere
  2. sa presupunem ca Stancu se retrage,acum sunteti fericiti ???!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. mai retardatilor,Stancu are dreptate,acolo a fost restaurant,sectia muzeului trebuie amenajata in cadrul Muzeului Brailei !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru ca esti nou pe aici, iti ingadui acest comentariu. Daca nu inveti sa te adresezi celor care comenteaza pe aici, n-ai decat sa te exprimi asa in fata oglinzii. Eu intelg ca ai opinii pro Stancu, si e treaba ta daca doresti sa-i gasesti justificari, dar iti recomand sa respecti si tu opiniile altora. Aici nu se pune in discutie ce anume a fost in 1900 toaman sectia aceea de muzeu, ci faptul ca idolul tau si firmele sale profite constant de pe urma functiei publice pe care o are, in dauna altora care nu mai au loc de el. Pricepi mataluta?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.