luni, 21 iunie 2010

Viorel Balcan incearca sa faca o echipa cu care sa-l contracareze pe Stancu

* El  ii da de veste lui Constantin Cibu, prin interemediul presei, ca il asteapta in PDL * Nicio reactie din partea generalului Eugen Badalan, cel mai vocal contracandiat al lui Cibu in campania din 2008, cu care senatorul PNL ar urma sa faca echipa.

Un articol publicat azi la gazeta acrediteaza ideea ca PDL Braila l-ar dori pe senatorul Cibu in randurile sale. Conculzia este trasa de autorul articolului, pornind de la opinia exprimata de fostul pesedist Viorel Balcan, una din achizitiile recente ale portocaliilor, opinie potrivit careia Constantin Cibu este "om de echipa" si ar putea aduce beneficii PDL. Asadar, nicio declaratie despre oferta facuta in acest sens lui Cibu, nici macar un punct de vedere exprimat de senatorul PNL, sau un alt punct de vedere din partea PDL-istilor braileni pe acest subiect- Eugen Badalan sau Constantin Dumitriu, de exemplu. Pentru o asemenea concluzie, doar parerea lui Balcan nu poate fi suficienta, mai ales ca Cibu, o fi el om de echipa, dar nu stie sa-si aleaga echipa, acesta fiind si motivul principal pentru care a pierdut Primaria.
Cu toate acestea, ideea nu este nici pe departe absurda. Avand in vedere ca in acest moment, seful PSD, Gheorghe Bunea Stancu, detine autoritate maxima la Braila, pentru a putea reda echilibrul democratic local, toti cei care au interesul sa-i taie avantul lui Voda ar trebui sa stranga randurile. Cum PNL a ajuns la Braila un partid de buzunar (al lui Voda, evident), doar dinspre PDL si viitorul UNPR ar mai fi de asteptat sa schimbe raportul de forte peste 2 ani Prin urmare, Cibu nu ar fi o achizitie de neglijat, cu conditia sa vrea si el.
Numai ca politica ambigua dusa de PDL, complicitatea consilierilor portocalii cu puterea locala, lipsa unei strategii de comunicare si a unor figuri de opozitie credibile, mai putin Balcan, pe care nu l-ar putea suspecta numeni ca ii face  jocul lui Stancu, toate acestea punctele slabe, care se adauga notei generale a guvernarii portocalii la nivel central, fac misiunea  de contracarare a lui Stancu destul de dificila, dar nu imposibila. Asta, cu conditia esentiala ca printre viitorii combatanti sa nu-si mai gaseasca loc tradatorii.

Un comentariu:

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.