marți, 29 iunie 2010

O noua majoritate in CJ Braila, PNL si PDL, incurca socotelile lui Stancu

*Pentru prima data de cand este presedintele CJ, lui Stancu nu i-au mai iesit manevrele prin care isi alimenta firmele cu bani de la buget*

Desi e greu de crezut, la sedinta Consiliului Judetean de azi s-a intamplat o minune: pentru prima data in aceatsa legislatura, consilierii PNL si PDL s-au aliat si i-au trantit baronului PSD Gheorghe Bunea Stancu proiectele de hotarare prin care presedintele CJ asigura firmelor sale finantare de la buget. Este vorba despre modernizarea a doua sectii ale Spitalului Judetean ( urologie 929.924 ron si bloc operator urologie 1.262.929 ron), lucrari pe care Stancu le-ar fi atribuit, ca si pana acum, Conciviei, si o facatura marca Voda, prin care pasa responsabilitatea unor exproprieri de terenuri in zona de amplasament al iluzorului pod peste Dunare. Concret, Stancu ar fi vrut sa infiinteze un colectiv format ilegal din consilieri judeteni si functionari publici( colectiv care a mai fost infiintat si in 2007, numai ca de data acesta era vorba de o simpla inlocuire a consilierilor - Vasile Datcu, PNL,  si  Marcel Motoc, PSD, i-ar fi inlocuit pe Mario Da'ros, PDL, si Gabriel Nistor, PRM) care sa isi asume "coordonarea si supervizarea pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice al carui obiect il va constitui terenul si realizarea obiectivului investitional Constructie pod suspendat peste Dunare in zona Braila". Cum podul ramane eterna tema populista, desi de jumatate de secol se vorbeste despre el, singurul lucru realizabil ar fi fost legat de teren, de presupus o expropriere. Ghiciti in folosul cui? Ca sa poata fi concesionat de catre CJ, acest teren ar fi  trebui sa apartina CJ. Cum nu stiu ca in zona respectiva CJ Braila sa detina teren, dar stiu cu certitudine ca in zona podului terenul se afla in proprietate privata (printre proprietari cu acte in regula se numara Constantin Cibu si Mircea Andreev, Stancu avand interese prin intermediari), e lesne de inteles ce misiune ar fi avut colectivul pe care Voda voia sa-l infiinteze. Cum acest gen de decizii cade in responsabilitatea presedintelui CJ, de data aceasta nu a mai tinut manevra si transmit sincerele mele felicitari grupurilor de consilieri PNL si PDL. Singurul regret pe care il am este ca nu am avut posibilitatea sa vad reactia lui Voda, obisnuit sa nu miste nimeni in front, cand i-a fost comunicata decizia consilierilor. Pentru ca gestul  lor e istoric, merita mentionati:

GRUPUL DE CONSILIERI AI PDL 
Adetu Ionel
Sirbu Sorin
Boala Cristian Silviu
Lungu Danut
Mitroi Nicolae
Patrascu Giana-Maria (foto)
Radu-Ion Silviu
Sirbu Marian
Stefan Ion

GRUPUL DE CONSILIERI AI PNL  
Boboc Catalin (foto)
Cortez Vasile
Datcu Vasile
Dogarescu Vasile
Ganciu Petru Pavel
Jirlaianu Neagu
Minescu Bogdan
Ritzinger Adrian Bernhard

6 comentarii:

  1. orice minune tine trei zile. oricum, felicitari pentru consecventa! esti de nota 10.

    RăspundețiȘtergere
  2. pana acuma au fost cateii lui stancu, toti astia pe care i-ai insirat mai sus, si cand le-a intrat morcovu au schimbat macazu. ii mai alege dracu. nu le-ar fi rusine la acesti consilieri sa o faca pe robin hood in izmene la spartul targului?
    rusine pnl, rusine pdl, cat despre psd sper sa dispara o data cu nesimtiitii de stancu tudose balcan si tinicheaua comunista simionescu.

    RăspundețiȘtergere
  3. spitalele vor trece la consiliile judetene. stancu ce face? baga bani in cele doua sectii inainte de a le prelua? lucrarile le-ar fi facut concivia, ca de obicei, si dupa preluare, mai urma o runda de renovari.
    e foame rau de bani si nesatulul simte ca nu ii mai merge.
    cu terenul si podul e mai complicat. ma mir ca bobocul lui nea vasile s-a pus contra ca era o ocazie si pentru el. unde sunt miscari imobiliare nu are cum sa nu-l intereseze pe dl notar.
    cu toata manevra lor, baietii sunt la gara.

    RăspundețiȘtergere
  4. si voi va bucurati ??!!va bucurati ca nu se mai face nimic la Spitalul judetean ???!!!
    Observ ca dezbinarea va convine de minune !!

    RăspundețiȘtergere
  5. dupa ce ajungem macar la nivelul Galatiului,ca dotari si ca oras in general ,puteti sa comentati.Braila face eforturi sa se ridice din marasmul in care au lasat-o comunistii,actualmente aceste eforturi sunt facute de PSD,maine de PNL,poimaine de UNPR,oricum si voi ziaristii trebuie sa castigati un codru de paine,asa cum ziceau comunistii,sa criticati constructiv!!

    RăspundețiȘtergere
  6. bravo Stancule,eu te sustin ,da-le peste bot la carcotasi !

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.