duminică, 27 iunie 2010

Pentru injurii adresate lui Sarkozy, noua zile de ingrijiri medicale

*Cameramanul care a vrut sa filmeze cand presedintele francez era insultat de un tanar a fost si el brutalizat de agentii de paza*

Un incident petrecut in Franta aduce din nou in atentie relatia dintre presa si reprezentantii statului, la cel mai inalt nivel. In timp ce in Romania, campaniile de presa reprezinta o vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale, in Franta, jurnalistii sunt impiedicati la propriu sa-si faca meseria. O echipa de jurnalisti de la France 3 a fost impiedicata de serviciul de protectie a lui Nicolas Sarkozy sa filmeze in timpul unei vizite neanuntate a sefului statului la  Seine-Saint-Denise. Echipa de filmare realiza un reportaj despre trafic, fiind luata prin surprindere de sosirea lui Sarkozy si a serviciului sau de securitate.Un tanar din multime a inceput sa-i adreseze injurii sefului statului, fiind interceptat de agenti.









Cand jurnalistii de la France 3 s-au apropiat sa filmeze, au fost opriti de serviciul de paza si protectie a presedintelui: "Cand serviciul de ordine al lui Nicolas Sarkozy l-a oprit (n.n.- pe tanarul care injura), eu am incercat sa filmez, insa nu am putut. Unul dintre barbati s-a apropiat de mine si m-a pocnit, spunandu-mi sa nu filmez", a povestit cameramanul, preluat de cotidianul francez Le Monde.
Intr-un comunicat, prefectura Seine-Saint-Denis "se mira de aceste afirmatii, acestea avand caracter tardiv" si explica faptul ca "politia care l-a arestat reprezenta fortele locale de ordine, si nu serviciul de securitate al presedintelui".
In varsta de 21 de ani, tanarul care l-a insultat pe Sarkozy a fost condamnat la 35 de ore in folosul comunitatii dar, in urma contactului cu agentii de paza, i-au fost prescrise noua zile de incapacitate de munca. Surse judiciare au spus ca are are mai multe echimoze, dar nu a suferit fracturi.Pentru ultraj la politisti, tanarul mai e pasibil de o pedeapsa de sase luni inchisoare si o amenda de 7500 de euro. Dupa o prima versiune, raportata de sindicatul politistilor, barbatul i-ar fi spus sefului statului "Te ...in cur, rahatule!", dar cameramanul France 3 are o alta versiune: tanarul i-ar fi spus :"suge-ma". Dupa acest incident, Sarkozy si-a intrerupt vizita.

Nu pot sa nu ma intreb ce s-ar fi intamplat in presa din Romania, daca in locul lui Sarkozy ar fi fost Traian Basescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.