vineri, 29 aprilie 2011

Elena Udrea anunta ca s-au alocat bani pentru drumurile brailene, dar daca ii lasa pe mana lui Murgeanu ajung direct la Stancu

Braila primeste 45 de milioane de euro pentru reabilitarea de drumuri judeţene în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Aceasta informatie apare pe blogul Elenei Udrea, care specifica faptul ca banii au fost alocati in interesul comunitatii, chiar daca adminsitratia locala e condusa de PSD.  Dar cum Voda a dat pana acum lucrarile cele mai banoase firmei Tancrad, pe care o si gazduieste in sediul Concivia ( apropo, nimeni nu sesizeaza incompatibilitatea presedintelui CJ, care semneaza cu o mana si incaseaza cu alta?), fondurile vin direct de la Ministerul Dezvoltarii, care a organizat sau urmeaza sa organizeze  licitatii pentru atribuirea lucrarilor. Daca de contracte se ocupa secretarul de stat Razvan Murgeanu, partenerul de tenis al presedintelui CJ Braila, este foarte posibil ca Voda sa aiba acces la acesti bani. Oare asistam la un nou blat PDL -PSD?

18 comentarii:

  1. Cel mai bine ar fi daca licitatiile s-ar tine direct la minister si nu la CJ Braila. Nu se poate posta pe blogul Elenei Udrea acest aspect?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stancu a incasat bani prin Concivia de la ministerul Woodrei? Ma faceti sa rad doamna Costea...Dumneavoastra nu ati verificat o sursa usor accesibila: site-ul MDRT. Vizualizati situatia deconturilor din 2009 pana in aprilie 2011 si spuneti ce ati gasit acolo...Si va mai considerati ziarist...Mi-a placut acest blog la inceput dar cu timpul s-a transformat in barfa...Si nu incercati sa ma contraziceti deoarece am informatii exacte care nu se baezeaza pe site-ul MDRT...Pe acesta vi l-am indicat dvs doar fiindca este o sursa de informatii usor accesibila si mai credibila decat un blog (ma faceti sa rad cititi blog-ul dar nu cititi site-ul oficial al ministerului)...Nu vreau sa dezvalui alte informatii deoarce nu vreau sa creez panica in randul unui colectiv de 500 de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Viking
    nu am spus nicaieri ca Stancu ar fi incasat banii prin MDRT, ci ca exista riscul ca acestia sa ajunga la el daca Udrea il lasa pe Murgeanu sa se ocupe. Va recomand sa cititi cu atentie si dupa aceea sa va exprimati punctul de vedere atat de categoric.

    RăspundețiȘtergere
  4. comentatorul Viking nu isi da seama probabil ca in acest oras autoarea blogului este curajoasa ca deschide asemenea subiecte. toti au interesul sa nu se afle nimic din invartelile lor si daca cineva incearca sa aduca la cunoastinta brailenilor putinul pe care reuseste sa-l afle nu e de blamat. eu am gasit aici multe lucruri adevarate si abordari interesante. nimic din ce se scrie aici nu e de prost gust asa ca ai impresii si scortzosenii scrie-le in alta parte. eventual pe la ziarele care publica articole mai interesante.

    RăspundețiȘtergere
  5. contra Viking1 mai 2011 la 13:09

    Stimabile! Pe ce lume traiesti? Si, mai ales, ai proprietatea termenilor pe care ii folosesti? Brafa e atunci cand spui vorbe rauvoitoare la adresa cuiva. Ori ce face un presedinte de CJ sau un sef al politiei e DE INTERES PUBLIC, vere! Doar nu vrei sa citesti comunicatele lor oficiale ca sa afli ce pun la cale. Daca asta e standardul tau, du-te frate si exploreaza lumea cu luntrea si nu te mai da rotund cand nu e cazul. Nu esti in stare sa intelegi nici ce se scrie, dar ai pareri!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stimabila doamna Costea,

    Dumneavoastra vorbiti de riscul ca banii sa ajunga la Voda prin Concivia...Aaa inainte de a va replica mai departe sa stiti ca-mi este la fel de antipatic cum va este si dumneavoastra, in general nu agreez oamenii fara educatie si cu un caracter indoielnic...Dar sa continuam...Exista un singur "risc": ca banii sa ajunga la salariatii societatii de constructii sub forma umilelor salarii pe care le incaseaza...Ei sunt cei 500 doamna...Oamenii care prin munca cinstita isi castiga o paine, ei si familiile lor...Oameni care au ridicat orasul asta caramida cu caramida, unii dintre ei lucrand aici cu mult inainte de iulie 2000 cand a venit Stancu...Oameni ca si dumneavoastra, ca si mine care muncesc pentru un salariu sa-si intretina familiile...Eu stiu multe doamna...Lucruri pe care printr-o documentare atenta pe site-urile unor institutii (MDRT, CNVM) le puteti afla si dumneavoastra...Sunt lucrari executate doamna din 2009 pentru care nu s-a incasat nici un ban...Creantele societatii sunt imense...Sunt amenintate locurile de munca ale unor braileni...Va trimiteam pe site-ul MDRT sa vedeti ca au incasat bani firme din alte judete si firme portocalii, in timp ce muncitori braileni la fel ca mine si dumneavoastra stau sub amenintarea somajului...Deconturi ale MDRT catre societatea sus amintita nu s-au mai facut din 2009 doamna...Va trimiteam la CNVM sa vedeti hotarari AGA ale societatii si sa constatati singura de cate ori in cei 11 ani de cand a fost preluata Concivia de catre firma unde este actionar Stancu s-a repartizat profitul actionarilor si de cate ori s-a reinvestit pentru achizitia de utilaje de constructii pt firma (raportul e 1/10)...De asta va cer sa va documentati doamna si sa mai stiti ca inainte de a arunca piatra in cineva, cum ati facut cu mine printr-un comentariu simplist de 2 randuri, sa stiti ca nu toata lumea il place pe Voda dar sub el sta munca si sudoare a 500 de oameni onesti, braileni cu familii de intretinut...Sa va ganditi doamna ca din punct de vedere moral puteti si dumneavoastra umarul la distrugerea unei societati si la pierderea unor locuri de munca...Asta daca aveti constiinta...

    Cu stima,

    Viking(un om onest ca si dvs)

    PS: Celor doi care au sarit sa latre nu-mi bat capul sa le raspund ca oricum nu inteleg nimic...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Viking,
    am tot respectul pentru ce care muncesc cinstit, dar n-am nicio intelegere pentru hrapareti precum Gheorghe Bunea Stancu, cel care, in calitate de presedinte de CJ, a recurs la tot felul de tertipuri pentru ca firma la care e actionar sa adjudece majoritatea lucrarilor publice, desi in mod evident, nu avea timpul necesar sa le execute pe toate. Tot Stancu se face vinovat ca acele lucrari pe care nu le-a putut realiza Concivia sa ajunga la firme din alte judete, in special din Galati. Pe unele dintre acestea le-a scapat de la faliment. Carroponte va spune ceva? In tot acest timp, patronii braileni nu au avut aces la lucari. Si acolo sunt salariati la fel ca dumneavoastra. Si ei au dreptul sa munceasca in orasul acesta, la fel ca dumneavoastra. Dar cu unul ca Stancu (lacom, razbunator, un om care nu se simte bine daca nu ii umileste pe ceilalti) nu se poate. Regret situatia in care se afla salariatii Concivia, dar pentru ce se intampla raspunzator e acelasi personaj sinistru. Lui insusi nu ii pasa, cata vreme in cedi doi ani de mandat a strans averi cat pentru 10 generatii. Ca in urma lui, ingroapa niste firme, sa nu va ganditi ca ii pasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dumneavoastra nu aveti nicio vina si eu imi cer scuze fata de dumneavoastra pentru ca am fost acid...Nu aveti nicio vina pentru ca nu intelegeti...Citez: "firma la care e actionar sa adjudece majoritatea lucrarilor publice, desi in mod evident, nu avea timpul necesar sa le execute pe toate". Tin sa va comunic ca au fost executate toate lucrarile in timp util si respectand standardele de calitate...Se poate verifica usor daca sunteti bine intentionata printr-o solicitare la MDRT...Lucrarile au fost executate dar Woodrea n-a vrut sa le plateasca...Iar faceti afirmatii fara acoperire...Si fiindca ati vorbit despre alte firme din Braila care saracele plang dupa lucrari...Hai sa ne oprim la una...ceva cu Plus in denumire...Cititi Monitorul Oficial nr. 1502/09.04.2010...Ce fac baietii astia? Cesioaneaza o creanta pentru o lucrare executata la un liceu brailean in favoarea unei banci...De ce fac asta? Pentru ca nu vor vedea banii aia in veci cat e Woodrea la MDRT desi ei au facut lucrarea...Au facut-o pe gratis cum s-ar spune...Si mai sunt si altele in situatia asta...Va las pe dvs sa le descoperiti.

    Succesuri!

    PS: Firma de care vorbeam la momentul acesta 2011 e deja in lichidare din pacate pentru oamenii care munceau acolo...:(

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna intrebarea despre Carroponte...Chiar nu-mi spune nimic...A trebuit sa caut ceva date despre ea...Vad ca are 33 de salariati si o cifra de afaceri abia de 11 mld lei vechi in 2009...Pai dvs ne jigniti sa ne comparati cu 0 barat astia...Probabil ca si aia 33 de salariati sunt platiti la negru...Ce-i cu firma asta?

    RăspundețiȘtergere
  10. Dvs. va referiti la lucrarile decontate de minister, eu ma refer la lucrarile facute din bugetul judetului. Sunt convinsa ca stiti cum a dispus Stancu de el si cum a supraevaluat totul. Inca o data, imi pare rau pentru situatia in care se afla salariatii, dar Stancu trebuie sa plateasca cumva destrabalarea pe banii publici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu va suparati ca va spun dar deja ati intrat intr-un taram pe care nu-l mai stapaniti. Eu am spus ca lucrarile nu au fost platite de MDRT iar dvs spuneti, citez "va referiti la lucrarile DECONTATE de minister". Sa fim clar intelesi decontate=platite si tocmai asta e problema ca ele nu au fost platite. Dumneavoastra in articol nu va referiti la lucrari facute din bugetul judetului deoarece tocmai dvs scrieti in postare ca Woodrea a spus pe blog ca da bani pentru anumite lucrari, deci va referiti la lucrari din banii MDRT care urmeaza a se efectua. Acum ca sa va explic si sa intelegeti si dvs. Pentru aceste lucrari autoritatea contractanta nu este reprezentata de MDRT ci de primariile/scolile care beneficiaza de ele. Cand se incheie contractul acesta se incheie intre beneficiar(primarie, scoala, CJ, insp scolar, spital etc) si firma respectiva de constructii chiar daca lucrarea se realizeaza prin fonduri venite de la MDRT. M-ati inteles oare?! Va rog frumos sa enumerati lucrarile efectuate exclusiv din bugetul judetului!!! Eu unul n-am idee care sunt acestea...Banuiesc ca dumneavoastra le stiti...Modul in care a dispus Stancu de buget se poate verifica doar analizand executia bugetara anuala...Lucru pe care-l face Curtea de Conturi...Daca dvs va pricepeti la analiza bugetara va rog sa ne impartasiti cunostintele cu subiect si predicat prezentand acele capitole bugetare care in opinia dvs sunt in neregula...Executia bugetara este pe site-ul CJ banuiesc asa ca spor la analizat...

    Eu va felicit fiindca sunteti impartiala si criticati tot ce misca...Dar vreau sa-mi raspundeti la problemele enuntate mai sus asta ca sa demonstrati ca aveti substanta in afirmatiile pe care le faceti...Altfel ele raman la stadiul de barfe ale unui nespecialist...Si pt barfe nu ne trebuie ziare sau bloguri, e suficient radio santz iar noi romanii suntem experti in barfe si dat cu parerea...Cand vine vb de folosit expertiza intr-un anumit domeniu suntem total pe din afara...

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule, va inteleg perfect motivele pentru care sustineti cauza firmei la care lucrati. Eu am pornit de la anuntul Elenei Udrea ca finanteaza repararea drumurilor judetene din Braila si mi-am exprimat temerea ca acesti bani vor fi gestionati tot de Stancu, asa cum a facut-o si pana acum. Dvs ati ajuns sa-mi cereti sa enumar lucarile finantate exclusiv de la bugetul judetului, de parca asta ar fi problema. Stiti si dvs mai bine ca mine ca in cele doua mandate ale lui Stancu au avut de lucru pe bani publici doar firmele lui si cele agreate de el. Este o evidenta pe care nu o puteti contesta. Incepand cu patinoarul, lucrarile de alimentare cu apa din judet, maruntisurile din spitalele brailene etc toate acestea au ajuns sa coste cat n-au facut. Daca Udrea nu a platit anumite lucrari, probabil din aceasta cauza. Imi amintesc perfect de "Drumul Marii", lucrare ale carei costuri au fost depasite cu mult. Ca asa crezut Stancu ca ii merge. Ei, uite, nu mai merge !Eu ma opresc aici cu acest dialog intrucat subiectivitatea mea este cu mult depasita de a dvs.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, Aura,
    Inteleg, din articol, ca baiul mare e ca, in loc sa traga PD tzeapa pe bani publici, o va trage Bunea Stancu? (Apropo: de CAND blogul lui Woodrea e "sursa de informatii? ca femeia e specializata in a dezinforma, uita-te la studiile ei din cv si mai bine uita-te la tot ce a zis de cand a devenit "personaj public").
    Si cu CE ma incalzeste pe mine ca, in loc sa traga tzeapa Bunea Stancu, o trag tzeparii din partidul lui Woodrea?
    Mie chiar mi se rupe de chestia asta - eu as vrea sa vad, totusi, niste drumuri facute! Pentru tzepe - exista "organe"; care "organe" n-ar face rau sa-si faca datoria! - da' romanu', cand e sa faca o sesizare, da inapoi ca catârul!

    Acu', pe BUNE! tu chiar crezi ca Woodrea de "corectitudine" e preocupata? sau de faptul ca s-ar putea sa nu ia shpaga sau sa nu incarce lucrarile la costuri cei din partidul ei? Pai, daca tu crezi ca de "corectitudine" e vorba, da-mi voie sa-ti spun ca nu stii situatia din tzara (unde, dupa cum stii, eu umblu destul de mult!). Pai, umbla! vezi! asculta! casca bine ochii, ca altfel, desi stiu ca esti corecta si vrei sa informezi lumea, ai sa ajungi de fapt sa dezinformezi. Nu mai lua tooot felul de bloguri (in special NU cele "de partid" - si mai ales NU pe al lui Woodrea) drept surse de informatii, zau asha! ca e pacat de tine, fataaaaa...!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Codruta,
    Iti multumesc pentru ca ma consideri o persoana corecta. Acum da-mi voie sa am si eu propriile opinii. Ca si tine, am avut ocazia in ultimul an sa merg prin mai toate regiunile tarii. Tot ce am constatat e ca nicaieri nu e ca la noi. Daca tie ti se pare in regula ca Bunea Stancu si gasca lui de imbuibati nesatui sa umfle constant costurile lucarilor publice si toti banii sa ajunga, de data asta, in campania electorala, ei bine, eu m-am saturat. Nu afirm ca ceilalti sunt corecti. Tot ce imi doresc este se poata mobiliza generatia noastra, iar la anul sa-i trimita la pensie pe toti acesti infractori cocotati in functii publice de unde isi bat joc de interesul public. Cred ca niciodata ca pana acum oamenii care au chef de munca in tara asta nu au fost mai responsabili fata de ce se intampla in politica. O data la patru ani puterea e in mainile noastre. Nu mai trebuie votat NICIUNUL. A venit timpul ca infractorii, indiferent de la ce partid sunt, astia cu milioane de euro facute din contracte cu statul, sa se care naibii din viata publica. Stancu, Simionescu, Balcan, Badalan, Dumitriu, Boboc, Varga si toate slugile lor umile care raspund la comenzile lor trebuie lasati fara jucaria care se cheama bugetul public. Atfel, vor ramane ca si pana acum stapani pe tot ce misca in Braila.

    RăspundețiȘtergere
  15. pentru doamna Codruta2 mai 2011 la 07:48

    comentariul dv e pertinent. dar pierdeti din vedere un amanunt estential: cancerul brailei nu e udrea. e psd si acest nenorocit care s-a cocotat in capul noastru al tuturor. doamna Aura are perfecta dreptate cum pune problema.nu ne place pdl cu boc udrea blaga si mai stiu eu care. insa nu trebuie sa uitam ca braila nu a fost niciodata a lor ci a mafiei comuniste. jos psd jos bunea stancu!

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Aura, nu mi se pare in regula, bineinteles! As dori foarte mult si sa scapam de astia, si sa nu vina in loc altii ca ei. Din pacate Braila (si nu numai) duce lipsa de personaje pe care sa le punem "in loc". Ma rog! asta nu inseamna ca n-ar trebui sa incercam.
    Revenind, totusi, la subiect (adica alocarea fondurilor) cum ti s-ar parea tie sa fie "in regula"? Fonduri de loc (din motivele stupide inventate de UDREA) - sau drumuri judetene, chiar si facute de Bunea Stancu?
    In fond, nu are rost sa o crezi pe ipocrita aia: daca licitatiile n-ar fi in regula, ea ARE instrumentele sa le anuleze deci se preface. "Dilema" ei se refera doar la spaima de a face cineva drumuri intr-un judet in care ai ei inca n-au pus gheara pe tot si, haoles-baoles! s-ar putea sa fie votat iarasi PSD (in loc de PD).
    Revin la intrebare: "cu drumuri (fie si facute de BS) sau "fara drumuri" (moara capra lui Stancu)? Sau ai un al treilea raspuns?
    Cam asta era, de fapt, ideea interventiei mele :)

    RăspundețiȘtergere
  17. @Codruta,
    Eu mai adaug doar atat: din articolul meu nu rezulta ca tin partea Elenei Udrea, dar o licitatie odata adjudecata nu o mai anuleaza nimeni, cu exceptia instantei.

    RăspundețiȘtergere
  18. O licitatie o poate anula Autoritatea Nationala pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice (apropo stiti cine a fost din 2006 pana in martie 2011 vicepresedinte acolo?) daca e vorba de achzitii publice sau CNSC-ul pana sa se ajunga la instanta...Dumneavoastra nu ati auzit sigur de institutiile astea...Are dreptate cel care a comentat mai sus - adica tot eu- ca va bagiti in niste domenii pe care nu le stapaniti si riscati sa va pierdeti din credibilitate...Ati vazut ca fondurile se dau cu dedicatie catre primariile portocalii (6 la numar selectate pentru aceste fonduri)? Ati vazut ca lucrarile se executa printr-un credit furnizor? Adica se fac pe banii constructorului si statul (viitorul guvern) le achita in transe incepand cu 2014 pana in 2020? Stiti ca taierea de 25% a salariilor a fost motivata prin necesitatea reparari drumurilor judetene iar aceste drumuri constatam ca se fac tot pe credit?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.