miercuri, 27 aprilie 2011

Presa nu sesizeaza caracatita institutionalizata. Frica sau doar o alta fata a hidrei?

La o saptamana dupa ce au furat fara nicio jena informatia publicata de BrailaNews, ziaristii de la Obiectiv au reusit sa-si aduca si ei "aportul" la subiectul demiterii sefului IPJ. Pentru ca au fost acuzati ca difuzeaza informatii false de catre alt specimen de presa, interesat prin legaturi maritale cu purtatorul de cuvant al Politiei sa apere reputatia sefului acestei institutii, cei de la cotidianul care se auto-proclama "liderul presei brailene", prin manevre dubioase cu BRAT, au repetat titlul pe care l-au dat si saptamana trecuta. Evident, pentru ca nu au fost nici ei siguri pe ce au scris, neavand alta sursa in afara de BrailaNews, pe care nici macar nu au citat-o, gandind  probabil ca doar ei au acces la internet. Fara a fi in  stare de conexiuni, sau de o interpretare corecta a datelor, au publicat totusi informatia ca demiterea lui Chivu constituie "secret de stat". Daca faptele lui Chivu, care au dus la demiterea sa, constituie secret de stat, in mod logic, retrogradarea pe un post de executie,  in paralel cu anchetarea comenzii IPJ in corpore, nu va  ramane singura consecinta. Vorbim aici de un grup de indivizi constituit la nivelul comenzii inspectoratului care numai ofiteri de politie nu sunt. Si ne mai intrebam de ce mafia cu gulere albe sifdeaza legea fara frica? Sau de ce drepturile omului de rand sunt calcate in picioare, de la politisti, avocati, care isi vand clientii, si procurori ? Extragerea lui Chivu si a celor asemenea lui din functiile care le-au permis sa faca zid in jurul lui Voda si a afacerilor lui cu statul, de exemplu, nu este suficienta cata vreme intr-o alta institutie de unde ar trebui sa plece in instanta dosarele intocmite de politisti, veriga ramane la locul ei. Sau mai grav, aceasta veriga isi pregateste retragerea, gandind sa lase locul unei persoane, alcatuite dupa chipul si asemanarea sa. Sau, altfel spus, se straduiesc sa pastreze totul en famille.
De ce nu are ziarul Obiectiv interesul sa faca intregul tablou si se rezuma doar la incondeirea baronului PSD in editoriale jenante, strigand ca ei fac opozitie, dar elogiind talentele de "sef de santier" ale altei fețe a hidrei, nu e greu de inteles. Pe sistemul practicat de televiziunile de stiri, care omit cu buna stiinta faptul ca pentru prima data in ultimii 20 de ani se destructureaza din temelii retelele infractionale, publicatia ocoleste esentialul, jignindu-si totodata publicul pe care il crede troglodit. Chivu a cazut, dar au ramas ceilalti. Daca Obiectiv n-ar fi facut el insusi parte din structura urat mirositoare a combinatiilor toxice pentru interesul public, acum ar  fi fost momentul sa scrie despre adevarata caracatita braileana. Cu chip si nume!

Recomandari:
http://brailanews.blogspot.com/2011/04/catalin-chivu-inspectorul-sef-al-ipj.html
http://brailanews.blogspot.com/2011/04/v-am-promis-detalii-despre-ce-i-se.html
http://brailanews.blogspot.com/2011/04/voda-cu-gandul-la-viitor-mai-bine.html
http://brailanews.blogspot.com/2011/01/sotia-lui-catalin-chivu-seful-ipj.html

9 comentarii:

  1. Dar Dragan cind va fi dat afara din politie ,Chivu il trimitea pe el la inaintare,Chivu este micut la interlopi sa-l vedeti pe Dragan ce ii maninca pe interlopi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aura, draga, informatia este libera sa circule. daca cineva a furat ceva, asta inseamna ca au dat copy-paste la mai mulot de 500 de semne.

    pana la urma cine e acum sef la ipj br?

    RăspundețiȘtergere
  3. Intreaba-i pe aia care se inspira de pe aici si nu precizeaza sursele, daca tot ii aperi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Functiile sunt trecatoare, nimeni nu se naste cu functia de conducere. Important, in schimb, este ce ramane in urma ta dupa exercitarea acestei functii de conducere. Poate Chivu a fost un bun sau prost manager in acest domeniu dar parerea avizata, de specialist, nu o putem da noi, cititorii sau dvs, presa ci doar echipa de control. Noi nu putem decat sa exprimam propriile noastre opinii fata de anumite aspecte pe care, cei mai multi dintre noi nici nu le intelegem. Si mai putem trage niste concluzii in contextul public in care ne sunt aduse la cunostinta anumite informatii. Ori, in acest caz, informatiile sunt putine dar relevante. Chivu a fost demis din functia de conducere - toti intelegem acest aspect. Motivul-nu se cunoaste, intrucat asa cum reiese din articol tine de HG 585/2002 pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţia informaţiilor clasificate în România, avand atribuit un nivel de secretizare. Acest aspect este ingrijorator de-a dreptul: ce a facut Chivu (si ce au descoperit cei din echipa de control) astfel incat a incalcat interesul de securitate national?, pornind de la ceea ce defineste art. 2 din HG 585 -
    "(1) Prezentele standarde instituie sistemul naţional de protecţie a informaţiilor clasificate, în concordanţă cu interesul naţional, cu criteriile şi recomandările NATO şi sunt obligatorii pentru toate persoanele juridice sau fizice care gestionează astfel de informaţii." Iar daca intr-adevar, motivul demiterii este clasificat conform HG 585, atunci:
    - aspectele constatate sunt mai putin grave si ramane intr-un sistem unde se lucreaza tot cu astfel de informatii sau mai grave si atunci nu ar trebui sa ramana intr-un astfel de sistem?
    - au avut cunostinta organele abilitate?
    - a lucrat de unul singur in interes propriu sau sunt mai multi si vom avea la cunostinta de astfel de demiteri atat la nivelul IPJ cat si in alte domenii?
    - ce anume "ascunde" Braila astfel incat sa fie de "interes national"?
    E vorba aceea veche "schimbarea regelui, bucuria nebunilor". Oare ce ne va fi dat sa citim in urmatoarea perioada?

    RăspundețiȘtergere
  5. O singura intrebare am:care presa(deocamdata)?
    Considerati-o retorica!Acum exista doar BrailaNews.Punct.

    RăspundețiȘtergere
  6. pentru Virgil Andronescu

    cum? fituicile finantate din parandaraturile luate de PSD din banii nostri si ziaristii care tin asemenea foi politice pline de osanale la adresa "conducatorului iubit" si a "distinsei" lui paiatze nu sunt presa? pai pana acum a fost altfel?

    RăspundețiȘtergere
  7. imi placi si , si. pleaca naibii din braila si fa ce-ti place

    RăspundețiȘtergere
  8. @Florin,
    nu plec nici de-a naibii! By the way...de ce atitudinea asta? N-ar fi mai im bine sa fim mai multi?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.