joi, 21 aprilie 2011

V-am promis detalii despre ce i se intampla lui Chivu, iata-le!

Vestea demiterii sefului IJP a luat prin suprindere  grupul de oameni care fac si desfac totul in oras. Dupa ce BrailaNews a publicat marti aceasta informatie, precizand ca ea provine de la unul din cititorii avizati si confirmata de surse din politia locala, cei de la ziarul Obiectiv  au facut-o pe vitejii si au preluat-o ieri lipsiti de discernamant, folosind ca sursa primara acest blog, fara sa aiba bunul simt sa o numeasca sau sa fie in stare sa citeze propriile surse. Abia in  ziarul de azi au venit cu o declaratie irelevanta de la un inspector din cadrul Directiei de PR a MAI, de parca n-ar sti ca in astfel de situatii nu la PR-isti trebuie cautat raspunsul.
Situatia lui Chivu este incerta, intrucat continutul raportului asupra controlului desfasurat la IPJ Braila are elemente care ii sunt profund nefavorabile, prin urmarea o solutie similara celei in cazul Soric de la Piatra Neamt este considerata de unii oficiali ai MAI prea blanda. Si totul pleaca de le evidenta ca toata tara geme de coruptia institutionalizata, organizata in retele, iar la Braila, politia, sub comanda lui Chivu, ofera imaginea unui tinut al integritatii, onestitatii si responsabilitatii desavarsite.
Pentru ca v-am promis ca voi da detalii despre cum s-a ajuns aici in saptamana patimilor, va prezint povestea, asa cum circula ea si cum va intra in legenda, pentru ca invoca fapte pe care nu si le va asuma nimeni, dar care au urmari mai mult sau mai putin previzibile. Asadar, urgentarea clarificarii situatiei sefului IPJ Braila a avut loc ca urmare a unor interventii venite pe doua cai: pe de o parte, in plan local, unul dintre deputatii puterii si-ar fi conditionat votul la Congresul din 14 mai al PDL de destructurarea gruparii de oficiali, oameni cu functii in institutiile publice, din care face parte si Chivu, si care i-au permis presedintelui CJ sa fie un adevarat baron; pe de alta parte, la nivel central,  ar mai fi intevenit un personaj de origine braileana, cu influenta in guvern si decis sa se implice in efortul de deparazitare a administratiei locale de indivizii dispusi sa faca zid in jurul unor personaje care de 20 de ani s-au legitimat ca stapani ai domeniului si bugetului public, cumparand  functionari, ziaristi si ziare sau posturi tv, cu totul, care le apara interesele. Dupa ce ani intregi le-a facut jocurile, ziarul Obiectiv a inceput sa se manifeste impotriva lor, insa nu e foarte sigur daca o face deoarece coruptia a devenit de netolerat, sau  pentru a-si creste pretul in campania electorala, asa cum a procedat intotdeauna.


Recomandari:
http://brailanews.blogspot.com/2011/04/catalin-chivu-inspectorul-sef-al-ipj.html
http://brailanews.blogspot.com/2011/04/brailanews-aflat-cine-determinat.html

6 comentarii:

  1. @Aura Costea:

    Personajul de origine braileana e cumva SD ? Daca da, ii urez succes :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Niciodata coruptia la Braila nu va disparea. Actualii corupti vor fi inlocuiti doar de coruptii mai performanti. Daca nu sunt performanti , vor disparea si vor aparea cei vechi. Ex: Deca ,Marcel Constantin si Vaduva.Ce exemple mai concludente vreti?

    RăspundețiȘtergere
  3. daca s-a ajuns pana aici si exista persoane importante care ii vor capul in locul lui m-as cara repede din sistem si din braila.

    RăspundețiȘtergere
  4. reamintiti-va perioada dinaintea alegerilor din 2008 cand familia paraschiv si ziarul obiectiv au avut acelasi comportament. l-au atacat pe stancu pana cand le-a dat bani si apoi le-a sucit caciula liberalilor care i-au platit pana atunci. stancu a devenit brusc personajul pozitiv asa cum o sa se intample si in 2012. prostii care i-au ajutat sa supravietuiasca pana acum si-o vor lua in freza urat de tot cu aceasta familie lacoma si care nu are decat un singur tel: banul cat mai mult si de la toti eventual.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bineinteles , intre Fasole si Stancu e o strategie ....

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.