luni, 15 februarie 2010

Boboc sau Ritzinger, posibilii succesori ai lui Cibu la sefia PNL Braila?

Dupa ce a ratat ocazia de a curata Biroul Teritorial al PNL, probabil obosit si dezgustat de hartuirea la care l-au supus sforarii partidului, Constantin Cibu a renuntat de bunavoie la sefia filialei. Intr-un traziu, si-a dat seama si el ca e cazul sa taie radacinile liberale infipte mult prea adanc in mocirla cardasiei politice locale. Daca motivatiile lui ar fi fost corecte iar  gestul sau n-ar mirosi de la o posta a ordinara manevra KGB-ista, probabil i-ar fi reusit manevra.
Daca ar fi fost sincer, nereusind sa demonstreze complicitatile intre membrii marcanti ai PNL si cei ai PSD in momentul in care a pierdut sau, mai exact, a fost ajutat sa piarda Primaria Braila, Constantin Cibu ar fi trebuit sa-si dea demisia inca de atunci. Acum, gestul sau este ipocrit si tardiv si permite celor care au mizat pe impulsivitatea senatorului sa-si duca la capat planurile. Partea proasta pentru ei este ca nu vor putea transforma PNL intr-o formatiune politica de sine statatoare atata vreme cat posibilii succesori sunt personaje legate prin afaceri de Voda-maleficul. Adica au scapat de Cibu ca sa-si promoveze nestingheriti interesele lor, nu neaparat identice cu cele ale membrilor de partid.Ca si la PSD, combinatiile la varful PNL indeparteaza tot mai mult partidul de baza sa, dar si de electoratul care va fi chemat la vot peste doi ani.
Apoi, in contextul general in care insusi presedintele Crin Antonescu taraste PNL intr-o lupta inegala cu partidul de guvernamant, pe principiul “ori noi, ori ei”,  iar ca raspuns Emil Boc forteaza trecerea in acest an la parlamentul unicameral, este usor de anticipat soarta pe care o vor avea liberalii la Braila si nu numai aici.
Prin urmare, fie ca se va numi Catalin Boboc sau Adrian Ritzinger, desi amandoi neaga ca ar avea interes sa preia stafeta de la Cibu, viitorul presedinte al PNL Braila se va afla la timona unui vapor in deriva.

5 comentarii:

  1. vai de capul lor! ii joaca gbs si vv cum vor ei. astia nu au leac. e mai bine sa dispara ca pntcd ca si asa au bulversat electoratul.

    RăspundețiȘtergere
  2. asta-i acum! paguba in ciuperci, de cate ori nu si-a dat mosu demisia??? cat priveste persoana care i-ar putea lua locul...aici e o poveste intreaga. eu raman la parerea ca sterian e cea mai buna varianta dar omul e pe cai mari. pana la urma la pnl va iesi sef tot ala pe care il vrea varga.

    RăspundețiȘtergere
  3. pana la urma nu stiu daca exista cineva care sa fi inteles ce a vrut cibu de la pnl.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. pun pariu pe amicul tau boboc...desi palaria este prea mare pentru el!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.