sâmbătă, 13 februarie 2010

Liniste inaintea furtunii din PDL Braila

Pentru ca PSD si PNL se confrunta in teritoriu cu probleme extrem de grave, PDL ar trebui sa fie in aceasta perioada partidul cel mai vizibil. De la centru, semnalul este cat se poate de clar: “aratati oamenilor gunoiul tinut sub pres de toate guvernarile de pana acum!”. In acest context, PDL Braila ar avea sistematic teme de dezbatere publica, daca ar avea un interes sa o faca.
Din pacate, sub conducerea Gianei Patrascu, PDL Braila nu exista. Exista doar o mana de oameni care si-au dorit si au primit firimiturile lui Voda, devenind, in frunte cu  Giana, argati pe mosia lui. Organizatia pare ca nu are alta activitate in afara jocurilor de culise. Despre acestea, publicul mai afla cate ceva, din cand in cand, datorita rabufnirilor publice cu caracter de mahala: sedinte de partid, la care au acces doar cu privilegiatii puterii locale, concentrata in mainile unui singur (gn)om, culmea, reprezentant al opozitiei!, sinecuri oferite pe nepusa masa Danielei Vasioiu, considerata pana mai ieri tradatoare a PDL, sforarii de alcov etc. Civilizat spus, o atmosfera improprie unui partid de guvernare. Dupa parerea mea, aceasta “cumintenie” a PDL Braila este doar linistea dinaintea furtunii.
Congresul democrat-liberalilor este programat la vara. Pana atunci insa, sunt necesare alegeri interne, incepand de la baza catre varf. Asadar, in maxim patru luni, si PDL Braila va trebui sa organizeze alegeri. Ce va face Giana Patrascu pana atunci? Exact ce stie, cu precizarea ca smecheria nu mai tine. Datele problemei sunt total modificate iar personajele influente la un moment dat in partid, pe care spera sa se poata baza, isi concentreaza acum eforturile sa-si salveze propriile pozitii. Nu de alta, dar avand in vedere convulsiile uriase de la PSD si PNL, democrat-liberalii, sa le spunem "luati in vizor", nu au prea mult spatiu de manevra. Cum migratia politica este exclusa in cazul lor, nu le ramane decat sa actioneze pentru castigarea alegerilor viitoare, locale si generale. Teoretic, nu au voie sa le piarda!
Cat despre cei care pricep mai greu care ar trebui sa le fie prioritatile – Blaga, Berceanu, Videanu si chiar Anastase- semnalele sunt cat se poate de clare! Prin urmare, e greu de crezut ca liderii PDL de la centru vor mai avea putere sa traga sfori in provincie si sa impuna oameni, impotriva curentului din filiale. Asadar, daca pana acum Giana Patrascu a fost sustinuta prin manevre oculte de un anumit ministru, influenta acestuia diminuandu-se intre timp, alegerile inerente o vor gasi descoprita in fata valului de nemultumiri din filiala. Este o ocazie uriasa pentru cei care doresc sa resusciteze PDL Braila, de care ar trebui sa profite inca de pe acum.

Un comentariu:

  1. ai foarte mare dreptate. giana este interimar si n-ar trebui lasata sa organizeze ea alegerile. nu stiu nici daca aducerea galateanului e o idee buna. cert e ca nu prea mai e timp de pierdut si daca mai exista in pdl oameni constienti ca trebuie sa faca ceva, ar trebui sa inceapa inca de pe acum.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.