joi, 4 februarie 2010

Gheorghe Bunea Stancu se straduieste in zadar sa-si dovedeasca valoarea

Timp de cinci ani, Gheorghe Bunea Stancu a condus Braila dupa bunul plac. Si-a creat o retea de acoliti de la toate partidele prin care a cheltuit banii publici cu maxima eficienta pentru interesele lor, a impartit lucrari, terenuri si imobile dupa aceleasi considerente si i-a desfiintat cu brutalitate pe toti care au indraznit sa-i atraga atentia ca a depasit masura.
Acum, cand a atins apogeul abuzurilor, cauta cu disparare sa-si consolideze pozitia, sa-i recunoasca si lui cineva meritele, sa intre intr-un grup care s-ar putea solidariza in jurul sau, la o adica. Problema fundamentala a acestui om este ca are merite doar daca se raporteaza la el insusi. A facut tot ce i-a stat in putinta pentru el personal si nimic pentru partidul care l-a propulsat in pozitia in care se afla. Si cu atat mai putin pentru braileni. Cat priveste raporturile cu personajele carora, din afara s-ar putea crede ca i-a favorizat, acestea sunt stabilite pe criterii de vasalitate. Cei in cauza stiu mai bine ce umilinte suporta pentru a-si mentine privilegiile Si n-am sa-i compatimesc eu aici pentru ca demnitatea are si ea un cost, pe care cei vizati n-au fost dispusi sa-l plateasca.

Sa revenim la ce-si propune Stancu. Judecand dupa elucubratiile televizate ale deputatului cu aroma de fonduri europene cautate de DNA, Cristian Rizea, Voda vrea si el un loc la masa boierilor. L-a mai vrut si cand i-a dat sprijinul lui Geoana, cu conditia sa preia functia galateanului Dan Nica. Numai el stie cat s-a straduit si de cate ori a multiplicat teancul de “carti de vizita”, oferit in fata camerei ascunse de Ana Birchal. Ghinion, insa! Prostanac, neprostanac, cand s-a vazut sef la PSD, Mircea Geaoan a uitat de intelegere. In cuvinte mai pe intelesul sau, Stancu si-a luat teapa.
Acum are ocazia sa-si ia revansa si da din coate sa-si ofere serviciile lui Cristian Diaconescu. El nu se aliaza cu perdantii, ca sa-l citez. Dupa criteriile lui, perdanti sunt si Geoana, si Nastase. Mai tineti mine povestea cu portretul, cand la un semn al lui Voda, senatorul Ion Rotaru s-a si repezit sa-l dea jos de pe perete? Si-o reaminteste, cu siguranta, si fostul premier. Si ma indoiesc ca l-ar vrea pe Voda coechipier. Lui Nastase I se pot reprosa multe, nu si ca ar fi un om fara principii. Iar daca batalia in PSD ajunge sa se dea intre Geoana si Nastase, restul candidatilor, inclusiv blajinul Diaconescu pe care l-ar vedea Stancu sef, fiind doar iepurasi care alearga pentru cei doi, Voda al nostru va ramane din nou pe dinafara. Mai trebuie sa si inteleaga de ce, dar tare ma tem ca pentru asta, ar trebui sa se nasca inca o data!

8 comentarii:

  1. buna aura! sunt denisa stan .din intamplare ti-am gasit blog-ul si promit sa il citesc in continuare.mult succes!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. BUNA
    DRAGA AURA EU CRED CA IN CATEVA ZILE VA REUSII ORGANIZATIA PDL BRAILA SA-I FACA OPOZITIE LA BRAILA GNOMULUI BUNEA STANCU.

    PDL CU NOUA CONDUCERE VA DEVENII O VOCE FOARTE PUTERNICA,VEI VEDEA
    A VENIT MOMENTUL GENERATIEI TINERE

    RăspundețiȘtergere
  3. AURA MAI ESTE PUTIN SI VEI VEDEA SI TINERI POLITICIENI CARE VOR FACE OPOZITIE.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca asa stau lucrurile, se va intampla ceea ce este si firesc sa se intample, ca doar n-o fi Braila enclava feudala a Romaniei!
    Cred ca cei care asteapta cel mai mult sa se intample o minune sunt chiar cei din organizatia PSD :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Aura,

    Vremea lui stancu a inceput sa apuna! Singura persoana care nu intelege acest aspect, este chiar el!
    Dorinta lui de a se infiltra pe linga toti candidatii a fost descoperita de acestia, in frunte cu Nastase, care va sti ce sa faca dupa ce se inscauneaza! Asta daca si pesedeii locali vor lua atitudine minimala! Oricum stancu nu le-a dat nimic decit m..e tuturor, l-a bagat pe simi in pamint pin' la git, ca-n genunchi era oricum si oricit de ciudat ti s-ar parea in pesedeu sint inca suficienti oameni cu schepsis care sa mentina o linie cit de cit dreapta!
    Acest marunt individ, cu pretentii de dictator local, crede ca banii lui si puterea de a cumpara oameni vor rezolva toate problemele!
    Nu cred ca sa fie chiar asa, pentru ca toata lumea sa saturat de mofturile lui, de magariile lui, de moaca lui care enerveaza pe toata lumea!
    Daca pesedeu de la Braila, mai doreste sa conteze ceva la viitoarele alegeri, trebuie sa scape de stancu in principal, carte-i atirna de picioare ca o piatra de moara si, de ce nu, de simi, care s-a facut de rahas in iarna asta si si-a luat injuraturi de n-a avut aer, chiar daca unii spun ca memoria colectiva este scurta!
    Materialul tau este foarte bun, continua asa, impaca-te cu ceilalti colegi de breasla si impreuna incepeti o campanie concertata in care sa spuneti doar adevarul despre stancu si gasca sa transpartinica si este suficient!
    Oameni din presa braileana, lasati orgoliile!
    Aveti un obiectiv comun: debarcarea lui stancu, a lui simi daca nu se trezeste acum in ceasul 12 si scoaterea la pensie definitiv a lui cibu, varga, badalan, s.a.
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru cei care nu au remarcat inca, nu exista la Braila o breasla a jurnalistilor. Multi din cei care exercita aceasta profestie o fac dupa ureche, sunt inculti si, pentru ca deontologia profesionala le e straina, s-au transformat in instrumente pentru oameni ca Stancu, de buna voie sau la comanda sefilor.
    Eu nu pot vorbi decat in numele meu, nu doresc sa fiu asimilata unei gasti de scriitori conectati la creiere infestate ideologic, fara principii de viata si lipsiti de responsabilitate.
    Obiectivul meu, in calitate de comunicator, nu este sa particip la debarcarea unui politician corupt, ci sa aregumentez de ce e corupt. Mai departe, este problema politicienilor si a electoratului cum se pozitioneaza fata de acesta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar fi corect ceea ce spui, numai in conditiile in care nu ai trai in urbea noastra si nu ai fi afectata, ca oricare alt brailean, de modul in care politicul administreaza, sau nu, Braila1
    Ma indoiesc ca vrei sa fii doar comunicator, de fapt dorinta ta cea mare, in mod firesc si legitim in profesia voastra, este de a deveni un vector de opinie, asa ca sa nu ne ascundem dupa cires, ca nici altii nu se deplaseaza cu biscuitele pe Dunare!
    Cu riscul de a ma repeta, singura solutie ca voi, mass-media, sa aveti forta, este aceea ded a avea puterea de a fi uniti, sau daca asta nu se poate, macar ignorati-va, deoarece, in prezent indivizi ca stancu s.a. isi permit sa va ridiculizeze, sa va batjocoreasca si voi nu aveti nicio forta sa-i contracarati!
    Sorry!

    RăspundețiȘtergere
  8. Evident ca sunt afectata. Dar fiecare dintre noi avem un rol in cadrul comunitatii. Eu mi-l asum pe acela de comunicator.Si, in aceasta calitate, operez cu doua tipuri de mesaje: A. acelea pe care le preiau de la terti furnizori, cum ar fi politicienii, le decodific in limbajul accesibil consumatorilor de astfel de mesaje, apoi le transmit mai departe, si B. propriile mele mesaje, acele opinii la care faci referire si care, in mod absolut firesc, sunt subiective pentru ca le raportez la propria mea experienta, inainte de a le impartasi celorlalti. Comunicarea este alterata atunci cand apar factori perturbatori pe traseul pana la destinatarii comunicarii. Eu ma delimitez de toti acei comunicatori care, din motive diverse- de la precaritatea instruirii pana la coruptie- transforma un proces natural (comunicarea)intre oameni in escrocherie, cu scopul de a induce un anumit tip de atitudine fata de o persoana sau fata de o decizie.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.