vineri, 19 februarie 2010

Braila e tinuta pe loc de aroganta, slugarnicia si mediocritatea alesilor

Braila pare un oras blestemat sa nu poata face diferenta intre caracter si lichelism. Altfel nu-mi explic pe ce criterii sunt promovati si ajung in pozitii cheie tot felul de indivizi lipsiti de valoare, personaje care nu pot impune respectul nimanui si care transfera dispretul de care au parte ei insisi asupra noastra, a tuturor. Nu de putine ori, cand ne aflam in situatia de a ne prezenta cuiva strain de oras, observam la proaspetele noastre cunostinte expresii care transmit ceva de genul: “Esti din Braila? Mda, frumos oras, pacat ca e locuit!”
Daca urmarim ce se intampla in zona de reprezentare, constatam, fara prea mari eforturi ca relatiile alesilor nostri cu exteriorul si mai ales cu centrul decizional sunt cvasi-inexistente. Fie ca vorbim despre PSD, PNL sau PDL, perceptia e aceeasi. Cand aud de Braila, ministrii oricarui guvern nu stiu cum sa se eschiveze mai repede. Niciunul dintre alesii nostru nu este bine vazut la Bucuresti. Oare ce ce? Galatenii, de exemplu, cum de reusesc sa-si promoveze oameni in administatia centrala si nu numai?
Explicatia mea este ca traim intr-un capat de lume, din cauza imaginii dezastruoase pe care conducatorii nostri o au printre superiorii lor pe linie politica si administartiva. Cu un discurs incoerent si duplicitar si o atitudine agresiva, liderii locali ai PSD abia daca sunt tolerati, cat desprte functii la nivel central nu are sens sa vorbim. Intodeauna galatenii au avut castig de cauza pe aceasta zona. Sforile pe care le trage Stancu sa fie ales vicepresedinte la Congresul de maine sunt aproape nule. Si vina ii apartine in exclusivitate. Cum ne sfideaza pe noi aici, asa ii sfideaza si pe omologii sai din PSD sau din Consiliile Judetene. Cine si de ce l-ar sustine?

In ceea ce priveste PNL Braila, faptul ca acest partid detine postul de secretar zonal, situatia se datoreaza in primul rand pozitiei pe care Ion Sterian a castigat-o prin merite personale iar acum, prin decizie de la centru, Catalin Boboc, tanarul sef al filialei municipale, a preluat-o “prin mostenire”. Situatie care l-a adus in pragul demisiei pe Constantin Cibu, personaj dubios care conduce organizatia judeteana din dezastru in catastrofa. Din orgoliu ca nu i-a cerut nimeni parerea, Cibu a fost in stare sa solicite revocarea lui Boboc, in timp ce lasa impresia prin declaratiile publice ca se bucura de promovarea politica a acestuia. De altfel, Cibu nu face decat sa-i indeparteze pe toti aceia care i-ar putea lua locul de presedinte la PNL desi, in mod ipocrit, spune ca nu-l mai intereseaza. Asa sef, asa rezultate!

La PDL Braila, atmosfera este si mai mizerabila. Condusa prin intrigi de alcov, filiala este incapabila sa ofere alternativa la metehnele pe care le-am incriminat la celelalte partide. In plus, slugarnicia si mediocritatea sunt cele mai pregnante trasaturi de caracter ale personajelor vizibile. De o astfel de cloaca, orice om normal, daramite un politician de cariera, se tine departe. Acesta este explicatia pentru care sunt lasati in suc propriu si care face atat de dificila orice incercare de a oferi comunitatii sanse la competitie egale, sub toate aspectele, cu celelalte orase mari ale tarii.

7 comentarii:

  1. De 6 ani incerc sa inteleg acest oras.Bineinteles oamenii care-l locuiesc.Acum 5 ani o doamna ,lector universitarla Galati si cu ceva cursuri tinute prin strainatate,imi spunea:ai sa observi ca aici exista un spirit de "casta",care le face mult rau.Neintelegand ce vrea sa spuna,ea mi-a explicat:tot ce nu este de-al lor este tinut inafara si nu este bun.Acum dupa atatia ani de locuit si trait in acest oras ii dau dreptate.Si adaug:aici se considera ca si prostia lor este mai buna decat inteligenta straina de oras.Mai bine sa le fie rau decat sa recunoasca ca cineva din afara,din alta parte decat din Braila,ar putea sa stie mai mult si mai bine.Si cand aceasta meteahna o au cei din functii cheie nu mai este de mirare ca Braila pierde mereu batalia cu "mai bine"."ochelarii de cal"te impiedica sa vezi cat de mare e lumea din jurul tau.Si te tine "sluga"la cheremul "carutasului".Iar cei care scapa de ei,plecand in alte parti,nu se mai intorc,pentru ca nu mai pot sa se intoaca la "ingustimea"drumului impus de edilii Brailei.Pacat de acest oras foarte frumos,care poate deveni un oras minunat si prosper ca nu reuseste sa scape de "purtatul ochelarilor de cal".cernat aurelia

    RăspundețiȘtergere
  2. Amara descriere. Din pacate nu am argumente sa te contrazic.

    RăspundețiȘtergere
  3. madam cernat se pricepe la orice. tot timpul are cate ceva de zis, poate vrea sa candideze la primarie caci e omniprezenta. ce satisfacii o avea cand posteaza peste tot?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu de ce orice persoana care se implica in problemele comunitatii starneste, invariabil, ironii de genul acesta. Desigur, sub anonimat, putem sa fim zmei, devinee mai dificil cand trebuie sa ne asumam opiniile. Lasitatea si tendinta de a demola ceea ce construieste altul fac parte din zestrea noastra, probablil. Daca nu devenim rationali si nu ne depasim aceste neajunsuri vom transforma orasul asta intr-un sat de leprosi.

    RăspundețiȘtergere
  5. pai cum sa nu fie promovati galatenii cand ala care a stat pres cand nastase i-a luat mia de hectare de sub nas pentr al i-o face cadou "recunoscatorului" nica este acum primar?
    brailenii sunt masochisti, uituci sau indolenti. in tara orbilor, chiorul e imparat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Exact asta e problema. Nu se bate niciunul pentru Braila. Ei nu iubesc orasul de aceea au facut jaf. Parlamentarii sunt niste insi insipizi care nu au prestanta, nu au nimic. Decat lacomie!

    RăspundețiȘtergere
  7. nu v-a trecut cu mia de hectare ?!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.