Categoric, dilema pe care o are PNL– a fi in opozitie sau a fi la putere- a dat nastere unor tensiuni care nu se vor stinge prea repede. Insa, in mod pragmatic una e sa se afle la butoane si sa mai dea o gura de oxigen celor din teritoriu, alta e sa ramana intr-o opozitie nedorita de multi liberali, gata oricand sa dezerteze daca li se fac oferte tentante (vezi exemplul lui Ion Sterian, devenit adjunctul lui Udrea). Unica sansa a PNL de a mai conta pe scena politica la urmatoarele alegeri este intrarea la guvernare. Mult prea usor se dezice actuala conducere de liberalii care au aceasta opinie. A-i da afara din partid pe toti acestia e curata nebunie. Insasi ratiunea de a exista a oricarei formatiuni politice este aceea de a accede la putere, pentru a-si aplica programele si a influenta dezvoltarea societatii conform principiilor asumate, chiar daca acest lucru inseamna o alinata de conjunctura. Daca liberalii aleg acum opozitia, Crin Antonescu nu poate garanta ca va castiga puterea la alegerile viitoare. Izolarea lui Traian Basescu si a PDL este acum un anacronism, de care nici PSD-ul nu pare ca vrea sa scape.
Prin urmare, furia si orgoliile nu-si mai au rostul. Deciziile sunt luate de oameni iar oamenii isi pot stapani resentimentele daca interesele sunt comune. Iar interesul comun este acela de a resuscita economia. Speranta tuturor este la liberali. Presiunea din teritoriu este uriasa, multi asteptand ca acest partid sa conteze pe scena politica, dar si in actul decizional. Este evident ca guvernul pinguin are nevoie urgenta de intariri
Sa lupti in opozitie cand nu ai nici arme, nici soldati, sa-mi fie scuzata aprecierea, este o naivitate. Iar PNL nu va putea face opozitie adevarata pentru ca 1.deja foarte multi membri sunt cu fundul in doua luntre si 2.asocierea intereselor sale cu cele ale PSD, partidul care are cele mai multe motive, dar si forta necesara sa devina adevarata opozitie, este catastrofala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.