marți, 6 iulie 2010

Bunea Stancu, seful CJ Braila, este las sau abia asteapta sa fie inundata Insula Mare a Brailei?

*Nu e un secret pentru nimeni ca Gheorghe Bunea Stancu a ravnit la terenul arendat de Culita in IMB* Daca nu a reusit sa i-l ia, poate da o mana de ajutor galatenilor sa-l distruga*

Galatenii incearca din nou sa-si rezolve problemele administrative pe seama Brailei. Acum le-a casunat pe Insula Mare  in loc sa raspunda la intrebarile legate de nivelul prea ridicat al apelor din barajele de pe Siret. Ca de obicei cand vine vorba de a sustine interesele locale, vitejii nostri conducatori au intrat ca sobolanii in cotloane. Pana si atotstiutorul si omnipotentul Gheorghe Bunea Stancu a amutit complet, el neavand nicio pozitie fata de presiunile galatenilor de a convinge autoritatile centrale sa inunde IMB. Problema cu inundarea insulei este ca odata patrunsa apa (intr-o ora si jumatate de la crearea bresei, nivelul apei ar ajunge pana la doi metri in interiorul insulei) suprafata agricola va fi pierduta pentru totdeauna. Nici Stancu, nici prefectul Popa si nici parlamentarii de Braila nu au curajul de a sustine un punct de vedere, mai ales ca IMB nu este doar cea mai mare exploatatie agricola a tarii, desi jecmanita de Culita Tarata, ci si locul un traiesc mii de braileni. Daca deputatul de Neamt este incoltit acum si pare a i se cere socoteala pentru faptul ca agricultura pe care o face el in IMB este paguboasa pentru statul roman, aceasta este o problema secundara, iar subiectul poate fi reluat imediat ce pericolul inundatiilor va trece.
Totusi, oficialii braileni sunt datori sa aiba un punct de vedere la fata de ceea ce sustin galatenii, fiind si o noua ocazie pentru ei de a solicita de la guvern masuri pentru trecerea IMB in administrarea Consiliului Judetean. Acesta este un subiect mult prea important pentru a nu fi exploatat de autoritatile locale, decat daca ele se dovedesc, a cata oara?, incapabile sa apere interesul Brailei.
Pentru ca s-a facut stapan in IMB si i-a sfidat pe braileni timp de atatia ani, Culita Tarata pare a avea de partea sa doar pe presedintele Traian Basescu.Ce-i leaga pe Culita si Basescu, si de ce presedintele prefera detonarea digului la Cotul Pisicii, eventualitate in care ar fi sterse de pe harta alte localitati, nu avem date, dar stim ca interesele din jurul OMG-urilor cultivate de moldovean  sunt uriase. Asta nu-l va ajuta insa daca ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga decide insa, impreuna cu premierul Boc,  sa le dea satisfactie galatenilor si tulcenilor.Si iarsi cei care pierd cu adevarat suntem tot noi, brailenii, din cauza lasitatii celor care ne conduc.

4 comentarii:

  1. AURA uite o informatie din culisele acelei intalniri de la galati

    Intrebat stancu de catre Blaga ce punct de vedere are cu privire la inundarea insulei mari declaratia lui a sunat asa:

    Domnule Ministru va informez ca suntem pregatiti cu suprafete de teren intre braila si galati sa facem acolo 2 UAT-uri deci nu e o problema sa inundam insula.

    CE sa mai comentam?

    RăspundețiȘtergere
  2. As vrea sa scriu un articol pe tema asta. Va rog sa ma ajutati cu mai multe informatii pe care mi le-ati putea trimite pe e-mail, la adresa aura_costea@yahoo.com.
    Va multumesc pentru incredere si va asigur de discretie.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am nici cea mai mica indoiala ca stancu abia asteapta o ocazie sa i-o traga lui culita. ma intristez doar cand vad cu cata superficilaitate tratam cu totii napasta numita Gheorghe Bunea Stancu. Asta nu trage inapoi cu 100 de ani si scarbele astea de la pnl si pdl ii dau concursul.

    RăspundețiȘtergere
  4. toata romania va fi sub ape iar IMB tot teren agricol va ramane mai verificati STANCU are interese in IMB

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.