sâmbătă, 10 iulie 2010

Insula Mare a Brailei, depozit de deseuri radioactive?

*Vasile Blaga, ministrul de interne, si premierul Emil Boc sunt obligati sa verifice si sa ia masuri urgente daca se dovedeste ca deseurile exista*

Tacerea care s-a asternut asupra subiectului Insula Mare a Brailei ar putea avea explicatii de o gravitate nebanuita. Desi Dunarea ameninta sa se reverse in orasul Galati si sa stearga de pe harta cateva sate din judetul Tulcea, guvernantii au ingropat subiectul inundarii controlate a IMB, singura solutie rezonabila pentru salvarea localitatilor din aval de Braila.
De ce nu se mai pune aceasta problema? Pentru ca, in afara de pesticidele si insecticidele depozitate in insula, si care ar putea fi scoase, in IMB ar fi fost ingropate cantitati uriase de deseuri radioactive aduse din Spania. Nu e un secret pentru nimeni ca in IMB sunt drumuri pe care civilii nu au voie sa circule, iar de cazul ex-vicepresedintelui CJ Niculina Moisescu, care a fost si ea intoarsa din drum, ne amintim cu totii. Prezenta deseurilor radioactive ar explica aceasta situatie, dar si de ce au lasat-o mai moale cu  inundarea Insulei.
Domnilor guvernanti, stimate autoritati, in mod special domnule Stancu si domnilor Popa si, mai ales, Carligea, nu aveti nimic de spus?

6 comentarii:

  1. pai ce ai vrea sa-ti zica?care si cat este partea leului la ei din aceasta afacere/asta daca ar fi reala...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mie trebuie sa-mi zica, ci noua, tuturor brailenilor, caci toti traim aici. Daca, pe langa tutunul lui Caruz, in IMB au aparut si deseuri radioactive, langa noi exista o bomba cu ceas. E o chestiune de noroc sa nu apucam in timpul vietii noastre sa fim martorii unei catastrofe ecologice cu impact direct asupra sanatatii omului. Nu putem sta napasatori si sa nu le cerem socoteala acestor inconstienti. In China, numai pentru ce au facut pana acum, ar fi primit pedeapsa cu moarea. Noi asistam ca niste legume la toate golaniile lor si daca unul indrazneste sa ridice aceste probleme il ironizam sau il consideram dus cu capul. Uneori stau si ma intreb daca nu cumva ne meritam soarta. Din instinct de conservare, nici macar animalele nu ar manifesta atata seninatate si nepasare daca vietile le-ar fi amenintate. Si noi avem pretentia ca de deosebim de ele pentru ca gandim...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai cum sa reacționeze oamenii, cand vad ca in Romania domnește o singura lege,legea junglei.Adica fiecare pentru el.Și au exemple de la cel mai inalt nivel,curtea constituționala accepta recalcularea pensiilor,cu o excepție,magistrații,care magistrați iși stabilesc salariile și sporurile prin hotarari date tot de ei,banca naționala(via BCE)zice ca nu se cuvine ca salariaților lor sa le scada salariile și exemplele pot continua.Atunci despre ce solidaritate sa mai vorbim? Scapa cine poate.... In alta ordine de idei,imi place ca in fiecare zi ne delectezi cu o melodie buna și ca iubitor de (old) rock aș dori sa postezi din cand in cand și un hit rock (spre disperarea maneliștilor).Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci frumos!Vad ca te pricepi.Și eu care ma gandeam sa-ți fac un playlist....

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-i nimic. M-am obisnuit sa fiu subapreciata....:P

    RăspundețiȘtergere
  6. felicitari d-na Aura Costea,citesc comentariile dvs. cu placere ! In ceea ce priveste calitatea edililor orasului nostru cat si a celorlati conducatori si politicieni "zonali " am ajuns la concluzia ca avem ceea ce meritam ! Sunt niste " pelicani" ( elegant spus) , care din dorinta de innavutire ,pericliteaza viata noastra si a urmasilor nostri....Nu inteleg de ce tot comentam pe diferite site-uri si bloguri , dar de fapt nu se intampla nimic concret ...Ei isi vad de treaba Lor , isi umfla conturile si apar victimizati la diverese posturi de televiziune ... si uneori vorbesc si " frumos"....Chiar imi este greata...( scuze ).

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.