marți, 6 iulie 2010

Pregatiri de detonare a digului de la Cotul Pisicii, spre disperarea locuitorilor din Grindu, Vacaresti, Jijila, Luncavita si Macin

Pirotehniştii au fost trimişi deja în zonă, pregatiti pentru ziua de maine.  Conform avertizărilor hidrologice, vârful de viitură pe Dunăre va ajunge la Galaţi în 7 iulie, când se prognozează că nivelul Dunării va atinge 690 de centimetri şi un debit de 17.860 de metri cubi pe secundă. Tulcenii sunt revoltati si hotarati sa-si apere gospodariile. Exista si opinii potrivit carora nu se va ajunge la detonari.


2 comentarii:

  1. si totusi de ce nu inunda insula mare????
    asa s-ar reduce volumul de apa si dunarea ar putea prelua mai usor din siret si prut ....
    basesscu il apara pe tarata ala, fir-ar ei de ras cu tot neamul lor de nemernici

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce sa inunde, mai, Insula Mare a Brailei? Nu era mai bine daca puneau la punct un sistem bun de diguri??? Nu e primul an in care nivelul Dunarii creste periculos; aveau tot timpul pana acum sa se pregateasca pt astfel de situatii. De ce vreti acum sa distrugeti niste sate si niste terenuri arabile folositoare? Doar ca sa nu ajunga apa la voi, la galati? Sunteti sub orice critica...Si eu l-as fi dat afara si pe tarata cu pesticidele si insecticidele lui, cu tot... Dar nu se vrea.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.