duminică, 4 iulie 2010

Scenarii de dezastru la Braila

Digul din IMB incepe sa cedeze la presiunea apei. Au fost depistate 27 de grifoane  în partea de sud, din care 16 sunt în apropiere de Frecăţei. La nivelul Prefecturii Braila exista două planuri de evacuare, atât pentru cazul în care apele ar trece peste coama digului, cat şi pentru cazul în care ar fi sparte digurile care înconjoară IMB.
"În situaţia cea mai cruntă, când apa va intra în IMB, în zona de sud a Insulei, va avea o înălţime de circa 2 metri, iar în dreptul municipiului, apa va ajunge să aibă o adâncime de 7 - 8 metri. Fenomenul de acoperire al pământului ar dura între 36 - 48 de ore, fiind vorba de aproximativ 2 miliarde de metri cubi de apă. Pentru oricare dintre aceste situaţii avem pregătite planuri de evacuare a oamenilor, astfel că locuitorii din Frecăţei vor fi transportaţi la Tulcea, iar cei din Măraşu vor fi aduşi pe terasa judeţului Brăila", a precizat prefectul Dumitru Popa, la sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta de saptamana trecuta, la care a participat si premierul Boc. Mai multe, cititi aici.

Un comentariu:

  1. Galatiul risca sa fie inundat si mai tare pentru ca sunt mai importante culturile din Insula Mare a Brailei decat vietile oamenilor. E ca si cum la o chiuveta debitul de la robinet e mai mare decat absorbtia de la gura de scurgere. Daca mai apare o gura de scurgere, apa din chiuveta nu mai da pe afara…
    Asa e si cu deversarile care puteau fi facute in IMB. Insa duminica a dat sute de telefoane deputatul Culita Tarata (in Insula are culture firma TCE 3 Brazi a deputatului), inclusive la vreo 3 ministri, ca deversarile cerute de specialisti sa nu se faca, deputatul amenintand ca nu mai sprijina guvernul. Pana la urma, culturile modificate genetic de la firma lui Tarata s-au dovedit mai importante decat vietile si casele romanilor.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.