miercuri, 7 iulie 2010

Incepe lupta intre subprefecti. Macri sau Carligea ?

Asa cum anticipam in articloul de aici, Braila va ramane cu un singur subprefect. Veronica Macri si Florin Carligea au inceput deja sa traga sforile pe cont propriu pentru slavarea posturilor pe care le detin. Odata cu desfiintarea unui post de subprefect, aparatul din subordinea acestuia va fi si el reorganizat, pana miercurea viitoare.

6 comentarii:

  1. Da asa este, Popa zboara si aterizeaza Carligea iar macri ramane subperfect.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu zboara niciun popa. unde mai gaseste stancu un papagal de prefect?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pythia sau Nostradamus? cum preferi?

    Legendele si istoria ne vorbesc de multe profetii celebre ale oracolului de la Delphi, care au facut ca prestigiul acestuia sa depaseasca cu mult hotarele vechii Grecii.

    Astfel, Cressus, ultimul rege al Lidiei, adresandu-se oracolului cu intrebarea “cum se va termina razboiul cu regele persilor (Cirus al II-lea) ? ”, a primit urmatorul raspuns: “daca vei trece raul de granita Kalis, vei distruge o mare imparatie “. Pythia nu a precizat si numele imparatiei, iar regele lidian, interpretand cu modestie raspunsul in favoarea sa, a continuat razboiul, a fost invins si luat prizonier, iar Lidia a fost inglobata imperiului persan, pierind astfel de pe harta lumii.

    Probabil cea mai cunoscuta profetie a oracolului de la Delphi este cea legata de raspunsul la intrebarea atenienilor privind oportunitatea de a porni sau nu razboi impotriva armatelor regelui persan Xerxes, cel care deja cucerise cateva cetati grecesti. Phytia le-a raspuns: “doar intariturile de lemn pot salva Atena”. Temistocle, cel ce a decriptat mesajul, i-a sfatuit pe atenieni sa-si intareasca apararea pe mare, construind o puternica flota de vase usoare, din lemn. Batalia de la Salamina care a urmat a marcat o victorie rasunatoare a atenienilor asupra persilor si a intarit prestigiul oracolului de la Delphi.

    cu multa simpatie, un cititor constant!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Simpatia" dvs ironica e cu bataie lunga. Incerc sa vad partea plina a paharului si, daca stangaciile mele v-au dus cu gandul la oracolul din Delphi, ma motiveaza sa-mi continui “exercitiile”. Fara sa sune a impietate, insa, cu siguranta, si Pythia, si Nostradamus faceau asa-zisele profetii in baza unor calcule foarte exacte. Logica, matematica si cunoasterea naturii umane stau si azi la baza aceleeasi discipline care le-a permis "profetilor" sa ofere celor curiosi o suma de optiuni posibile si probabile in legatura cu viitorul. Va mai astept pe BrailaNews si va multumesc pentru aceasta provocatoare reactie.

    RăspundețiȘtergere
  5. parol d'honeur ca n-am avut vreo intentie ironizatoare! ca sa explic, am facut referire la o prognoza de pe blog ca parlamentul va respinge nu-stiu-ce la un moment dat, care s-a dovedit lucida si corecta! inainte de producerea evenimentului nu era foarte clar finalul. asta era aspectul la care am facut referire, ca estimarile de aici se cam 'potrivesc'. logica, matematica si cunoasterea naturii umane - acele unelte simple (pt unii e complicate!) pe care se bazeaza analistii adevarati. cred ca si intuitia. aici e amuzant, ca 'profetiile' ii fac sa iasa din birlog, ii demasca pe cei care vor sa stea ascunsi bine. spre deosebire de atitia care se cred ziaristi doar pt ca iau leafa de la ziar, da' ei doar 'tricoteaza'. pina la urma Pythia le-a dat un avertisment, la fel ca si blogul: atentie ca va taiati craca de sub picioare! si ei n-au inteles ... tine-o tot asa, sub microscop, felicitari! si iti multumim!

    RăspundețiȘtergere
  6. Era vorba despre motiunea de cenzura, cand am oferit cinci motive care vor duce la respingerea ei. Multumesc si eu ca sunteti atent/ atenti la articolele mele.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.