vineri, 2 iulie 2010

Guvernul Tariceanu a cheltuit iresponsabil fondul de rezerva pentru alegeri, Guvernul Boc nu e capabil sa gaseasca bani pentru salvarea de vieti

* Politicienii fac figuratie la televizor si nu spune unul de ce nu sunt bani pentru ca TOTI sunt responsabili de faptul ca Romania a ajuns dependenta de banii strainatatii*

Menirea fondului de rezerva bugetara este aceea de a finanta unele "cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in timpul anului bugetar", iar a celui de interventie sa sustina financiar "persoanele sinistrate si unele actiuni urgente pentru inlaturarea efectelor unor calamitati naturale". Fondul de rezerva se acorda in functie de solicitarile facute de autoritati si dupa o analiza a prioritatilor.
In 2007, executivul liberal a dat peste 100 de hotarari pentru a suplimenta cheltuielile unor autoritati cu bani din fondul de rezerva. Marea majoritate a actelor normative transfera sume de ordinul sutelor de mii sau al milioanelor de lei pentru lucrari punctuale ale unor localitati.
In 2008, guvernul Tariceanu a majorat fondul de rezerva cu 500 milioane lei. Bugetul pe 2008 includea un fond de rezerva de 178,8 milioane lei, o valoarea apropiata din cea programata in 2007. La prima rectificare din 2008, aprobata la inceputul lunii martie, executivul a triplat valoarea fondului de rezerva, majorandu-l cu 500 milioane lei. Ministrul economiei si finantelor de atunci, Varujan Vosganian, a explicat ca suma era necesara pentru organizarea alegerilor.
De doi ani, politicienii fac mult zgomot, informatiile despre buget lipsesc cu desavarsire, iar romanii sunt prostiti cu buna stiinta de aceasta clasa politica care ne-a indatorat pana peste cap. Cum a cheltuit guvernul liberal fondul de rezerva cititi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.