duminică, 4 iulie 2010

Satul de la Cotul Pisicii ar putea fi sacrificat deoarece despagubirea lui Tarata pentru IMB costa prea mult

Posturile de stiri vehiculeaza informatia ca, in urma Comitetului National pentru Situatii de Urgenta care a avut loc in aceasta dupa amiaza la Galati, s-a decis "inundarea controlata" in apropiere de localitatea tulceana Grindu (meandru al Dunarii cunoscut sub numele de Cotul Pisicii, la varsarea Prutului). Practic, daca asa stau lucrurile, s-a decis sacrificarea unui sat cu doua mii de locuitori pentru ca inundarea Insulei Mari a Brailei este prea costisitoare. In primul rand, este vorba despre aproximativ 60.000 de ha teren arabil care, odata inundat, va fi pierdut pentru agricultura, o noua desecare a imensei suprafete fiind practic imposibila, in al doilea rand arendasul IMB - firma TCE 3 Brazi apartinand deputatului de Neamt Culita Tarata- trebuie despagubit de societatile de asigurari. La valoarea despagubirilor la care Culita ar avea dreptul se mai adauga toata infrastructura din IMB, ceea ce presupune sume de cateva sute de milioane de euro, daca nu chiar mai mult. Cum este evident ca statul roman nu are atatia bani, sacrificarea locuitorilor riverani de la Cotul Pisicii, carora le vor fi construite probabil locuinte tip vagon, mult mai iefine, este o decizie cinica, dar tipica pentru guvernul PDL condus de Emil Boc. Sau, dimpotriva, daca situatia nu scapa de sub control, poate fi o ocazie nesperata pentru "pisicani" de a redobandi raiul piscicol pe care l-au pierdut in anii '80, dupa desecarea baltilor Crapina care inconjurau satul.
Alte doua motive care ar fi putut fi luate in calcul la luarea unei decizii aparent defavorabile locuitorilor de la Cotul Pisicii sunt numarul mai mare de locuitori care trebuie evacuati din IMB, dar si cantitatea mare de pesiticide si insecticide depozitate pe Insula, pe care Culita nu le-a scos, si care ar putea polua Dunarea.

7 comentarii:

  1. Galatiul risca sa fie inundat si mai tare pentru ca sunt mai importante culturile din Insula Mare a Brailei decat vietile oamenilor. E ca si cum la o chiuveta debitul de la robinet e mai mare decat absorbtia de la gura de scurgere. Daca mai apare o gura de scurgere, apa din chiuveta nu mai da pe afara…
    Asa e si cu deversarile care puteau fi facute in IMB. Insa duminica a dat sute de telefoane deputatul Culita Tarata (in Insula are culture firma TCE 3 Brazi a deputatului), inclusive la vreo 3 ministri, ca deversarile cerute de specialisti sa nu se faca, deputatul amenintand ca nu mai sprijina guvernul. Pana la urma, culturile modificate genetic de la firma lui Tarata s-au dovedit mai importante decat vietile si casele romanilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Protestati, oameni buni! Nu l-am auzit aseara pe primarul Dumitru Nicolaie, care a avut o interventie la Q&A, sa puna problema asta, desi e la mintea cocosului ca Tarata si-a negoicat salvarea afacerii din IMB. Iesiti in strada si va aparati casele si orasul. Cata vreme ne vom purta ca o masa amorfa, guvernantii isi vor permite astfel de decizii in defavoarea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Galatiul sta se se scufunde si nemernicii nu hotarasc sa dea drumul apei in insula mare a brailei. incredibil cum isi bat joc de galateni. tarata ala cu agricultura lui trebuie tras la raspundere si impreuna cu el pe toti care il apara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Boc si Blaga, salvati Galatiul!!!!!!!!!
    Dati drumul la apa in insula Brailei. orasul nu mai rezista. lasati dracului combinatiile si spagile, un oras intreg e la mana voastra, nemernicilor si voi ce mama naibii faceti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sacrificati Insula Mare a Brailei, e cea mai importanta zona agricola a Romaniei!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. si cu ce ne incalzeste ca e cea mai importanta zona agricola? arendasul e un golan care inseala statul roman. a pus stapanire pe insula interlopii nici nu-ti dau voie sa mergi pe drumurile de acolo. de cand a luat ilegal insula in arenda nu a platit un cent.
    iar culturile modificate genetic nu cred ca sunt tocmai sanatoase.
    insula mare a fost granarul europei, acum e mai rau ca in vestul salbatic.

    RăspundețiȘtergere
  7. in razboiul dintre galati i.m.b si cotul pisici a pierdut doua localitati girliciu si ciobanu prin detonarea mirsava adigului de sint localitati cu conduceri p.s.d.ce interes mare aveau p.d.-listi constanteni de la mic la mare sa ridice cum ne cum digul de la ciobanu primisera ordin de mai sus, trebuiau sa-si spele pacatele dupa ce au inundat, 5000 hacondamnind cele doua localitati la o saracie si mai lucie. acum ne ademeneste ca vom fi despagubiti.aceste localitati ani de zile nusi mai revin aici era sursa de trai a acestor tarani de aici cresteau animalele acum ne vor face braconieri in proprietatile noastre feritiva fratilor.ca de .ei ne taca noi ii votam dar vorba -ceia cotoiul f..e cotoiul tipa.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.