miercuri, 27 ianuarie 2010

Primarul Aurel Simionescu ii minte pe braileni si continua sa finanteze o activitate ilegala

*Directia Sanitara Veterinara Braila a suspendat activitatea APAM Horez *  Cine isi poate imagina ca Primaria Braila nu a aflat inca?

Citim in oficina clicii devoratoare de bani publici ca Primaria a cheltuit anul trecut 8 miliarde de lei cu APAM HOREZ. Ca sa mute atentia de la estena acestei probleme- faptul ca suma astronomica se traduce in harjoneala lui Horez cu un numar de aproximativ 2000 de caini, in timp ce pe strazi, celelate mii de care nu apuca sa se atinga, se reproduc o data la sase luni- primarul Aurel Siminonescu nu sufla o vorba despre faptul ca DSVSA i-a suspendat lui Horez activitatea de capturare si eutanasiere.
De vreo doi ani, tot semnalez faptul ca la nivelul Primariei nu se doreste cu adevarat  eliminarea cainilor de pe strazi, pentru ca odata cu acestia, s-ar elimina si posibiliatea de a cheltui banul public fara control, asa cum se intampla in prezent. Pentru ca evita sa spuna care e problema cu Horez si sa-i dea afara pe angajatii DAGL care se afla in cardasie cu el, Simionescu perpetueaza o stare conflictuala intre braileni, impartiti in doua categorii: cei care au grija de animale si vor ca acestea sa fie sterilizate si cei care ar inchide ochii la exterminarea cu gloante sau cinaura (exagerez, desigur), numai sa nu mai avem caini pe strazi. Acestor oameni nu le explica nimeni ca Horez NU POATE nici daca ar dori sa ne scape de caini, chiar daca legea i-ar permite sa-i omoare pur si simplu, si ca singura solutie rezonabila este sterilizarea animalelor, incepand cu cele de companie si terminand cu cele de pe strazi.
O hotarare a Consiliului Local, prin care sa-i oblige pe proprietarii de animale sa le sterilizeze, iar cine nu o face sa plateasca impozit inclusiv pentru puii care apar, ar fi suficienta ca sa elimine sursa de inmultire a celor de pe starzi. In paralel, cu mai putin decat miliardele care ajung la Horez pentru 200 de caini pe care ii tine in padoc sa dea bine la controale si ceilalti 2000 care ii mor anual, evident "de batranete", Primaria ar putea finanata o campanie de sterilizare in care sa-i implice si pe medicii veterinari, alaturi de ONG-urile care s-au oferit deja. Si nu sa aiureze cu voluntariatul pensionarelor exaltate care au bagat spaima-n Horez, caci asta ar mai lipsi sa le si vedem ducandu-se sprinten spre Primarie cu haitele de cutu-cutu latrand subtire dupa ele!
Acest lucru este perfect posibil daca ar exista vointa. Insa, daca primarul a aruncat toata responsabilitatea pe umerii iubitorilor de animale si a voluntarilor, in timp ce ascunde adevarul si continua sa finanteze un serviciu ineficient, tare mi-e teama ca interesele sale coincid cu cele ale APAM Horez si ca singurul lucru care ne-a mai ramas este sa asteptam sa-i expire mandatul. Caci nu-mi imaginez ca, la prostiile pe care le face, sa mai aiba curajul sa ne mai ceara inca o data voturile!

10 comentarii:

  1. La intalnirea avuta primarul a spus(si deocamdata ii mai acord,inca o data,pwentru ultima oara, credit,ca va rezilia contractul cu Horez ,la expirarea lui,ca acesta nu mai are voie sa prinda decat la reclamatii scrise si verificate si ca banii care pleaca spre Horez se vor rari semnificativ.De asemenea s-a spus ca se va adopta sterilizarea masiva,rapida,din luna aprilie,iubitorii de animale participnd voluntar la activitatile auxiliare acestei actiuni, sterilizarea facandu-se de catre medici veterinari(fie a ONG-urilor,fie altii platiti de primarie).Noi ,voluntari am inceput sa ne organizam cu partea noastra din proiect.Sper ca si primaria sa -si faca partea din proiect.Sa nu se uite ca d-l primar a castigat la alegeri, printre altele si pentru ca a promis sterilizarea cainilor comunitari si lasarea lor in teritoriu.Cernat Aurelia

    RăspundețiȘtergere
  2. prima care ar trebui sa zboare e individa aia grasa care e mereu langa horez. o mahalagioaica si o hoata la fel ca infractorul. cine se aseamna se aduna.

    RăspundețiȘtergere
  3. bolsevicul ala care scrie la ziar e mana in mana cu ei. nici nu vrea sa afle ce parere au oamenii el casca gura la primar, la madam barbu si la horez poate i-o baga si lui o ciucalata.

    RăspundețiȘtergere
  4. individa aia grasa e barbu marioara care s-a ocupat de otravirea ciinilor in Braila inca de pe vremea raposatului lungu. e angajata a primariei la DAGL cu state vechi. o persoana relata o scena la care asistase, ciocan a dispus sa se elibereze gratuit un ciine castrat luat de hingheri, iar obeza barbu ii spunea lui horez la telefon: domnule horez numai de data asta, ca doar nu facem pomeni! auzi la ei! obeza mai are si alte probleme pe cv, legat de o proprietate. simionescu s-a scufundat in mlastina coruptiei si a dispretului brailenilor legindu-si de git multi astfel de bolovani sau pietre de moara.
    alt escroc e apostol tot de la dagl, tot psd.
    cutu-cutu, fii sigur ca horez le cam baga la toti 'ciucalata' pe git, inclusiv prin politie, justitie, parchet. are si de unde sa dea, doar a fost indopat cu miliarde de 2 primari, fosti si actuali senatori de Braila. mai mare rusinea!

    RăspundețiȘtergere
  5. poate ca i se sfarseste si lui horez cu binele pe suferinta cainilor. Oricum cu totii, inclusiv primarul ....sau poate in frunte cu primarul...vor plati toate vietile luate pentru a-si infunda ei fundurile in masini luxoase.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu intimplator ong-ul lui horez a primit dublu in 2009 fata de anii anteriori, in 2009 am avut de 2 ori alegeri, o data europarlamentare, a 2a oara pentru presedinte. campaniile se fac cu bani. horez e o filiera prin care se fura bani publici pentru campanii electorale. in rest este un contract de concesiune cu multe fraude care ar trebui luat la bani marunti ca oricare altul, si cei vinovati ar TREBUI SA DEA SOCOTEALA. chiar primarul are suficiente motive sa rupa contractul cu infractorul recidivist horez. nu se doreste acest lucru, pentru ca daca s-ar trece la sterilizare masiva, curti si strazi, si ar scadea nr ciinilor, din ce bani ar mai huzuri hotii, ar mai latra politicienii in campanii si ar mai umple orasul de mizerii, stupizenii si banere colorate? inca o observatie, ziarul scinteia brailei, stiti voi care, ala cu '500000 de cititori' pe tramvai, cenzureaza si sterge comentariile care nu trebuie citite de prea multa lume. cum poti sa faci un articol 'omitind' sa spui ce era mai important, anume ca desi a papat 8 mld numai in 2009, adapostul lui horez e suspendat pentru ca e un lagar de exterminare? in loc sa-si faca adapost propriu, primaria baga sute de mii de euro in proprietati private. toate institutiile dorm in tara asta?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca ai incurcat blogurile (e cam dificil sa il confunzi pe Catalin cu Aura :))))), dar am validat comentariul pentru a incuraja spiritul combatant al celor care citesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. am inteles ca fiica primarului nostru minunat,comunist & mafiot este un mare geniu. a descoperit gaura neagra lipsa din univers & ca acest univers este vast,dar finit...iar coruptia & hotia din tara & orasu' nostru este mai vasta k universu'.tinde spre infinit. cu-coruptia puteam sa-mi dau seama & eu de unu' singur,n-aveam nevoie de geniul fiicei primarului-infractor. e un mare paradox. daca fiica-sa e asa un mare geniu,n-ar putea sa-l ajute pe ticalosu' de tac-su sa descopere civilizatia,cinstea,omenia,responsabilitatea,curatenia in oras,asfaltul,transportu' in comun civilizat etc? alte popoare au descoperit demult aceste lucruri. cica & liniile alea de taxi-maxi e patronate de interlopii orasului,de-aia nu se poate face nimic. da' & noi,k cetateni,meritam ceea ce ni se-ntampla.

    RăspundețiȘtergere
  9. Aceeasi tara, aceeasi lege, alt primar, alta civilizatie - bravo Dle Dr. Oprescu!
    27 Ian 2010
    Primaria Capitalei selecteaza 48 de cabinete veterinare care sa sterilizeze gratuit cainii

    Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân Bucureşti (ASCSB) va selecta 48 de cabinete veterinare din Capitală pentru sterilizarea gratuită a câinilor cu sau fără stăpân, potrivit unei hotărâri aprobate astazi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), relateaza NewsIn.
    Consilierii au aprobat hotărârea privind încheierea unor contracte de prestări servicii cu medicii veterinari din Municipiul Bucureşti, urmând ca ASCSB să încheie un acord cadru urmat de contracte de prestări servicii cu medicii veterinari de liberă practică.

    ASCSB va selecta din ofertele depuse un număr maxim de 48 de cabinete medicale pentru municipiul Bucureşti (câte opt cabinete pe sector). Potrivit proiectului de hotărâre, criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

    Obiectul contractelor de prestări servicii îl constituie sterilizarea gratuită a câinilor de rasă comună cu vârsta de peste şase luni cu proprietar şi a celor fără stăpân, urmând ca serviciile prestate de cabinetele veterinare să fie plătite de ASCSB.

    http://www.adoptiicaini.ro/primaria-capitalei-selecteaza-48-de-cabinete-veterinare-care-sa-sterilizeze-gratuit-cainii/

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa le fie rusine celor ce permit ca aceste animale sa fie chinuite in asa hal...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.