miercuri, 20 ianuarie 2010

CJ Brăila, sub conducerea lui Stancu, anunţă la arabi contractele de achiziţii publice atribuite direct unor SRL din România

Reţeta prin care poţi cheltui banii publici, dar şi de a face bani privaţi dacă eşti preşedinte de consiliu judeţean este ingenioasă, mai ales că te fereşte de eventuale curiozităţi. Cine naiba s-ar gândi să traducă anunţurile în limba arabă de pe site-urile unde se publică achiziţiile?


Chiar dacă vă vine greu să credeţi, în doar cinci zile ( termenul în care se puteau face contestaţiile), CJ-ul condus „ca pe propria afacere” (vă mai amintiţi celebra replică, nu-i aşa?) de Gheorghe Bunea Stancu a reuşit să publice pe un site extrem de popular, de limbă arabă (!?) că atribuie direct contractul de furnizare şi instalare a echipamentelor destinate diagnosticării imagistice prin tomografiere computerizată – CT, să aducă echipamentele şi să înceapă montarea lor. O performanţă de invidiat care demonstrează competenţele manageriale ale lui Stancu. Chiar astăzi, la Spitalul Judeţean, o echipă din Turcia instalează RMN-ul, în urma atribuirii de către CJ a contractului în valoare de 1,500,000 ron. Să vă mai spun eu ce comision se încasează din asemnea contracte? Dacă aţi uitat cifrele, vi le împrospătez: între 10 şi 15 la sută. Faceţi dvs socoteala câţi bani au ajuns printr-o simplă semnătură în buzunarul cuiva, căci mie mi se face rău gândidu-mă ce noroc în viaţă aş fi avut dacă eram preşedinte de CJ. Să mai întreb dacă nu cumva suma e prea mare pentru un contract de atribuire directă? N-are sens, dar poate Moisiu Nicolae şi Popescu Ionica, ca funcţionari care s-au ocupat îndeaproape de această afacere, ştiu mai bine.

Negocierea a avut loc fără anunţul de participare şi motivarea o găsim în anunţ: “Justificare pentru alegerea procedurii de negociere fără o prealabilă convocare la licitaţie: • Ansamblul ofertelor prezentate ca raspuns la o licitatie deschisa, la o licitatie restransa sau la un dialog competitiv al ONU fost neconform sau inacceptabil. Au fost luate în considerare la negocieri doar ofertele de îngrijire au respectat criteriile de selectie calitativă”. (N.a.- greşelile nu-mi aparţin. Este textul care rezultă în urma traducerii pe site a anunţului postat în original în limba arabă.). La fel se prezintă toate celelalte anunţuri ale CJ Brila pe acest site. Şi sunt multe, la o primă vedere, cam toate contractele de achiziţii directe din ultimii trei ani, sau mai bine.
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este SC Siemens SRL Bucureşti.

Amintindu-mi că puteam avea aceste echipamente gratis de pe vremea când ProMedica îşi oferea serviciile respinse de Vodă, mai precizez că aparatura care se instaleaza acum la Spitalul Judeţean necesită şi nişte lucrări de construcţie si renovare. O bagatelă pentru cine le execută, pe lângă comisionul încasat. Să ne fie de bine, că tot noi plătim!

Un comentariu:

  1. da vad ca te tii de capul lui. foarte bine faci. ar trebui sesizat sin dna-ul. asta e cu ochi! numai cine nu vrea sa inteleaga nu vede cum stau lucrurile. si cand te gandesti ca cei mai multi dintre noi traim dintr-un salariu amarat de 15 milioane iar asta ia 15 miliarde numai pe o semnatura. si cate or mai fi ca astea.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.