marți, 12 ianuarie 2010

Nu scriem degeaba.Vasile Horez, cercetat penal

Pentru că nici acest articol nu mai este disponibil pe serverul Ziarului de Brăila, îl readuc în atenţia publicului.
* Poliţia a deschis două dosare penale pe numele administratorului APAM Horez * Primăria ignoră, în continuare, subiectul




În urma dezvăluirilor publicate de “Ziarul de Brăila” cu privire la activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Brăila, Inspectoratul Judeţean de Poliţie cercetează legalitatea activităţii APAM Horez în două dosare penale. În acest moment, la Serviciul de Investigare a Fraudelor, condus de comisarul Marian Gheorghe, sunt în lucru dosarele 4311/P/2008 privind infracţiunea de abuz în serviciu (art. 248 Cod Penal) şi 5079/P/2008 privind infracţiunile de înşelăciune (art. 215 CP), fals în înscrisuri sub semnătură privată (art. 290 CP) şi delapidare, precum şi abateri de la Legea 205/2004 privind protecţia animalelor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, “întrucât faptele sesizate în cea de-a doua plângere privesc aceeaşi persoană şi sunt în legătură cu aceleaşi aspecte, s-a înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila un referat motivat cu propunere de conexare a celor două dosare. Cercetările se efectuează sub directa supraveghere a procurorului şi, în funcţie de rezultate, se va dispune o soluţie legală”, a menţionat subinspectorul Jenel Şogor.

Reamintim că APAM Horez a intrat în atenţia opiniei publice din cauza manierei în care îşi desfăşoară activitatea şi a lipsei de rezultate în privinţa capturării câinilor fără stăpân. Totodată, a antrenat Primăria Brăila într-o stare conflictuală cu cetăţenii, mulţi dintre brăileni cerând prin diverse mijloace socoteală pentru banii publici irosiţi, în opinia lor, nejustificat pe chiria uriaşă plătită lui Horez pentru padocul din Lacu Sărat (până la 4.000 de lei pe lună), dar şi prin sumele enorme decontate pentru activităţile raportate de el şi asumate de Direcţia de Administrare şi Gospodărire Locală deşi, potrivit plângerilor existente la Poliţie, aceste raportări sunt fictive, acoperind inclusiv cheltuielile personale ale lui Vasile Horez. Deşi au existat numeroase atenţionări publice cu privire la aceste nereguli, Primăria nu a dispus niciodată verificarea acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.