duminică, 17 ianuarie 2010

Cum a ajuns PDL Brăila la cheremul preşedintelui PSD, Gheorghe Bunea Stancu

Hotărât lucru, Brăila a ajuns de râsul curcilor! PD-L, devenit cel mai important partid pe eşichierul politic, odată cu realegerea peşedintelui Băsescu, reuşeşte să fie a cincea roată la căruţa PSD-ului local, care huruie a gol sub conducerea sterilă a lui Bunea Stancu. Cum de este posibilă asemenea absurditate, fără ca cei de la centru să se sesizeze şi să ia măsuri, încercăm acum să desluşim misterul!


Aflăm din presa noastră anemică, din cauza consumului excesiv de substanţe nocive pentru conştiinţa jurnaliştilor, că se ţin şedinţe la sediul partidului, despre care o anumită parte a membrilor de partid nu sunt informaţi. Nu numai că nu sunt informaţi, dar, când cer explicaţii, sunt pur şi simplu daţi afară. La o privire mai atentă, observi că în dizgraţie se află aşa-numita grupare Bădălan, adică oamenii care doresc nişte schimbări în partidul aşezat de Giana Pătraşcu în poziţie de cules căpşuni pe tarlaua preşedintelui de Judeţ. Ce să fie, ce să fie?

O deducţie logică ar fi că Giana îşi apără cele două cocoaşe de struto-bactrian politic. Una de preşedinte-marionetă la PDL şi cealaltă de vicepreşedinte la CJ, în subordinea directă a primului şi desăvârşitului social-democrat al Brăilei. Cum funcţiile administrative au corespondenţă în plan politic prin firele nevăzute ale negocierilor şi intereselor de tot felul, nu e greu de priceput că doamna agreată de Stancu în poziţie de subaltern, ar putea fi sprijinită la o adică de acesta să-şi menţină şi privilegiile politice.
De ce să dorească Stancu un PDL puternic la Brăila? Ar putea fi văzut în adevărata sa splendoare de individ lipsit şi de maniere, de o minimă eleganţă necesară poziţiei pe care o ocupă, şi ar fi o ocazie să mai aflăm şi noi câte ceva din ingineriile prin care face să circule banul public prin conturi accesibile. Şi apoi, cum să negocieze el pe picior de egalitate cu ditamai generalul, trecut prin viaţă şi, mai ales prin şcoală, e de la sine înţeles că o preferă pe Giana! Însă, pentru a avea garanţia că nu se trezesc peste noapte cu vreo decizie-surpiză de la centrul exasperat de mocirla portocalie din filiala brăileană, au nevoie de sprijin  chiar de acolo. Şi cine altul decât mizileanul Gabi Sandu ar fi mai potrivit să-i dea un sprijin doamnei, dacă nu pentru altceva măcar pentru nurii ei? Nu vă mai amintiţi personajul? E acelasi individ adus la Braila de dr. Sabău, ales deputat,  cel care promitea nici mai mult nici mai puţin decât o lege a Brăilei pentru ca odată ajuns în Parlament să facă numai rele pentru cei care l-au ales, aşa, drept mulţumire.

Aud că în combinaţia asta menită să-l păcălească pe şi aşa aerianul preşedinte de partid, la domnu Boc mă refer, a intrat şi deputatul PSD Mihai Tudose, la rugăminţile pline de "duioşie" ale lui Stancu-Vodă, sau din proprie iniţiativă, să dea şi el o mână de ajutor colegului şi partenerului Sandu. Iar sărmanul Boc, ce să ştie el de şerpăria noastră!, le-ar fi dat mână liberă pe semnătură. Dacă aşa or sta lucrurile, familia Văsioiu ar trebui menţionată la capitolul istoria glorioasă a acestui partid a cărui ascensiune la putere a devenit un nonsens pentru brăileni.

8 comentarii:

  1. SE RUPE CARUTA PD-L BRAILA. VOR FI PROMOVATI OAMENI MAI TINERI.

    RăspundețiȘtergere
  2. adevarat. gabi sandu a venit vineri la partid cu scrisoare de confirmare de la boc pentru giana.

    RăspundețiȘtergere
  3. faza cu nurii e dementiala si cat se poate de binevenita! m-am distrat copis. trebuia sa apara si adevaruri despre aceasta "doamna". bravo aura! pacat ca nu mai exista ziarul de braila.

    RăspundețiȘtergere
  4. bine-i zici !!!! daca ai scris articolul asta inseamna ca se apropie schimbarea... o sa-ti sune toate telefoanele azi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu se obosesc ei sa sune pentru atata lucru. inca nu realizeaza ca nu pot tine sub pres mizeriile. deja materialul a intrat intr-un top al celor mai interesante analize facute pe bloguri. iata adresa la care il puteti gasi: http://politica-interna.ubix.ro/detalii/cum-a-ajuns-pdl-braila-la-cheremul-presedintelui-pds-gheorghe-bunea-stancu

    RăspundețiȘtergere
  7. Repet ceea ce am spus de mai multe ori in comentariile mele:eu am auzit si am votat PDL Braila(de cand am venit in acest oras)pentru d-na Vasioiu.ATAT.De cand d-na Vasioiu nu mai este la acest partid,partidul este MORT.Iar Braila a pierdut mult prin retragerea din politica a d-nei Vasioiu.Ca simplu cetatean al Brailei,printr-o singura intrevedere de 15 min cu d-na Vasioiu,pe vremea cand era viceprimar,am reusit sa facem iluminarea din zona LPS (de a carei lipsa se plangeau parintii si cadrele didactice de ani de zile).A mai ramas o singura persoana pe care o apreciez in Braila:d-na Draghincescu.Am votat-o ,chiar daca era pe lista PNTCD,desi eu cu acest partid chiar nu am nici o treaba.Acum am inteles ca e la PDL.Ar trebui sa se faca o echipa Vasioiu(d-na)-Draghincescu si Brailei i s-ar intampla lucruri bune.Asa vad eu lucrurile ca cetatean care ,chiar a facut multe ,ca simplu cetatean.Mult mai multe decat ,se pare,ar putea sa faca Ciocan,ca viceprimar.cernat aurelia

    RăspundețiȘtergere
  8. d-na cernat, se pare ca nu ati citit articolul! de alde voi vrem sa scapam! Daca daniela v-a aprins lumina poate draghincescu o sa va aprinda "valvataia in inima". ia incercati si urmatoarea scriere: "VASIOIU (Doamna) VA PUP PRELUNG IN C.., DAR DACA NU MAI ACTIVATI POT SA MA OCUP SI DE DRAGHINCESCU !!" (d-na...logic)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.