marți, 12 ianuarie 2010

Aurel Simionescu, reclamat in trei dosare penale la DNA

Stirea aceasta, care a apărut în premieră pe blogul meu a produs îngrijorare, probabil, în cercurile puterii locale.
Un cititor al blogului meu a sesizat faptul că articolele publicate de mine în Ziarul de Brăila, la care am făcut trimitere în materialul cu pricina, nu mai sunt disponibile pe serverul ziarului.
Pentru că numai naivii sau politicienii cu apucături despotice îşi imaginează că un ziarist profesionist poate fi redus la tăcere, în secolul vitezei şi al Internetului, prin astfel de metode sau prin desfiinţarea publicaţiei la care lucrează, am scos articolele respective din arhiva mea personală şi le-am publicat, din nou, pe acest blog. Ele pot fi preluate gratuit, cu precizarea sursei, de către oricine. Reiau apelul pe care l-am făcut după ce tânăra publicaţie, cu un buget iniţial de câteva sute de mii de euro,a fost desfiinţată subit. Deşi sunt conştientă de dificultăţile financiare şi etice prin care trec colegii, dar şi publicaţiile la care lucrează, sper totuşi că putem găsi soluţii împreună pentru a ieşi din impasul în care presa, în general, a fost subjugată intereselor unor personaje avide de putere.

6 comentarii:

  1. ....se pare ca apelul tau nua ramas fara rezultat...deci, esti pe calea cea buna!....nelu.

    RăspundețiȘtergere
  2. da. ii multumesc pe aceasta cale lui catalin si marturisesc faptul ca nu ma asteptam la asta, din cauza unor animozitati mai vechi.
    spun aici ce am mai spus si in discutiile particulare cu unii dintre colegii mei. politicienilor le convine de minune ca jurnalistii sa nu se inteleaga unii cu ceilalti si pun umarul la asta pentru ca o presa solidara este in defavoarea lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine faci ca nu renunti, trebuie sa scapam de aceste bestii care fac numai ce voe ei in oras. Sa scri tot ce sti, pentru ca suntem foarte multi care avem aceeasi parere, suntem cu tine si alaturi de tine si de cei care lupta pentru dreptate , cinste, corectitudine si idei clare, moderne, europene. Sa-i marginalizam si sa-i pedepsim de cate ori avem ocazie si sa nu renuntam la lupta. Bravo si tine-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am gasit o adresa prin care sa va pot contacta sa va trimit o poza facuta saptamana trecuta in Dobrich-Bulgaria si care demonstreaza ca altii pot sa rezolve civilizat problema cainilor comunitari,prin sterilizarea lor si lasarea in teritoriu.Abia dupa 2 ani am reusit sa intru la viceprimarul de Braila ca sa-mi pot spune punctul de vedere.Astept o adresa de contact.Si continuati,pentru ca brailenii va citesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. v3g4n spunea...
    iata o alta furaciune in stilul caracteristic faraonului bunea - a fost un articol scris de Laurentiu Arama in 2009, ca se daduse buget comun la hingheri si dezapezire. deci horez a papat toti banii, si imediat s-au gasit altii pentru dezapezirea lui Stancu. e bugetul mamitzicii lor, n'est-ce pas?
    ramii fara vorbe cind vezi in ce hal fura tovarasii nomenclaturisti la Braila. Miliarde topite peste noapte!!
    sursa: Obiectiv din 13 ian. 2010:

    http://www.obiectivbr.ro/editorial/38301-zapada-deci-belsug.html

    Zăpadă, deci belşug
    Miercuri, 13 Ianuarie 2010 | Marian COMAN

    Citeam zilele trecute declaraţiile autorităţilor brăilene legate de felul în care s-au descurcat în lupta cu zăpada din decembrie. Fireşte, am fost cu toţii martorii celei mai clare dovezi de incompetenţă de care a dat dovadă administraţia locală în acest mandat , iar explicaţiile primarului Simionescu cum că "la Brăila au căzut cantităţi foarte mari de zăpadă, mai mari decât cele cu care s-au confruntat oraşele învecinate" nu mă pot face decât să zâmbesc asemeni un părinte indulgent în faţa unui copil care îl minte în faţă. Fiindcă a spune că la Galaţi, spre exemplu, a nins mai puţin decât la Brăila este o minciună sfruntată. Însă este adevărat că în acele albe zile de decembrie şoseaua dig Galaţi - Brăila era perfect deszăpezită până fix la intrarea în municipiu, cum tot la fel de adevărat este că pe principalele artere din oraşul vecin s-a circulat absolut normal în zilele în care, la Brăila, şoferii erau nevoiţi să încerce sporturi extreme pe Cuza, Independenţei, Dorobanţi sau Călăraşi.

    Da, înţeleg nevoia primarului de a salva câte ceva din imaginea sa şifonată de viscol şi îngheţ, cum înţeleg şi faptul că, de partea cealaltă, în curtea Consiliului Judeţean, preşedintele Stancu este mai puţin frământat de ceea ce zice lumea, propria puşculiţă fiind mai importantă şi decât imaginea sa, şi decât disconfortul provocat brăilenilor de firmele plătite să deszăpezească şoselele judeţului. Cum firmele cu pricina sunt taman "Concivia" şi "Tancrad", abonate la tot ceea ce înseamnă lucrări publice în voievodatul lui Stancu, este lesne de înţeles viteza cu care le-au fost decontate cele peste 8 miliarde de lei în doi timpi şi trei mişcări, pentru o treabă făcută de mântuială. Dacă mai adăugăm şi faptul că aceste firme au intrat în jocul deszăpezirii printr-o banală negociere directă - adică preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a negociat preţul cu firma la care acţionar este omul de afaceri Gheorghe Bunea Stancu - distingem cât de cât conturul afacerilor sezoniere cu bani publici pe care tronează şeful PSD.

    Ceea ce ar putea părea uşor de neînţeles este lipsa de reacţie a opoziţiei locale şi a Prefecturii, care au înghiţit pe nemestecate şi fără nicio greaţă afacerile cu nămeţi şi incompetenţa firmelor plătite să deszăpezească oraşul şi judeţul. Dar cum ei sunt cu toţii o mare Familia, oalele sparte rămâne să le plătim noi, ăştia care ne mai achităm impozitele, dar şi primarul, care poate calcula în voturi fulgii de zăpadă rămaşi zile întregi pe şosele.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.