marți, 19 ianuarie 2010

Şefa PDL Brăila tace, şeful PSD face. Bani!

*Stancu şi Simi se pregătesc să dea gălăţenilor un contract de 30 de milioane de euro* Beneficiare sunt firmele -sateliţi ai PSD, prin care Vodă şi-a asigurat liniştea la Geoană şi Nica

Am trăit s-o văd şi pe asta! Sub un titlu care promitea dezvăluirea sezonului, doi muncitori îmbrăcaţi în salopete, sunt prezentaţi drept “regii lucrărilor din bani publici”. Deoarece mi-e greu să cred că e vorba de nepricepere în ale meseriei, Ziarul nostru cel de toate zilele a încercat din nou o spălare de creiere, în stilul arhicunoscut. Ca să-şi potolească cititorii nemulţumiţi, pe bună dreptate, de toleranţa excesivă pe care o manifestă de o foarte bună bucată de timp faţă de apucăturile de stăpân de feudă ale lui Gheorghe Bunea Stancu, a încropit pe prima pagină un articol cu informaţii răsuflate sub un titlu poetic. Dacă ar fi fost în poza respectivă Stancu şi Stancic, era cu totul altceva, dar baieţii de la ziar n-au avut curaj! Probabil au fost mânaţi în luptă de ofensiva blogosferei locale, unde în mod special Brăilanews  înceaecă să arate adevăratele preocupări ale celor care se prezintă, ipocrit, drept apărătorii interesului public. Nu e un secret pentru nimeni că SC Concivia lui Stancu participă şi câştigă toate lucrările pe bani publici, de când preşedintele CJ se află cel puţin în stare de incompatibilitate, când îşi dă singur lucrările, şi nici că îi găzduieşte în sediul firmei pe gălăţenii de la Tancrad, care îşi tot bat joc de drumurile noastre, de când PSD Brăila şi PSD Galaţi lucrează în echipă, pe spinarea noastră (remember cele 1000 de ha, pe care Aurel Simionescu le-a cedat fără să zică pâs!). Ştim cu toţi că atât Concivia, cât şi Tancrad o duc bine. Şi or s-o mai ducă şi de acum încolo pe socoteala noastră, a amărâţilor care contribuim la bunăstarea unei clici pe care nu îndrăzneşte nici DNA-ul să o spargă. Şi asta ne înfurie!


Pentru că ce era mai important nu s-a spus, spun eu aici şi sper ca măcar în ultimul ceas cineva să se hotărască să ia taurul de coarne. Şi când spun asta, mă refer în primul rând la vicepreşedinta CJ, Giana Pătraşcu, şefa PDL Brăila, la consilierii acestui partid, dar şi la cei ai PNL-lui condus, încă, de Constantin Cibu şi la mai tânărul său coleg, preşedinte la municipiu şi consilier judeţean, Cătălin Boboc. Toţi aceşti oameni au acces la documente şi ştiu cum procedează Vodă în lobodă, pardon! bugetul judeţului ca să-şi satisfacă poftele. Dacă ceea ce s-a făcut e bun făcut, de data asta ar putea fi prevenit. Este vorba despre lucrarea de modernizare a Bulevardului Dorobanţi şi de certitudinea că Tancrad va câştiga licitaţia, aşa cum se întâmplă de când preşedinte la judeţ este Stancu, căci, deşi e vorba de bani europeni, cîştigătorul va fi stabilit pe plan local, de o comisie validată de primăria lui Aurel Simionescu. Nu e niciun secret cum se câştigă licitaţiile la noi, unde caietele de sarcini sunt făcute cu dedicaţie, condiţiile fiind concepute special pentru Concivia şi Tancrad. Şi nici ce se întâmplă în localităţile judeţului, unde se reiau licitaţiile până câţtigă cine trebuie, Pentru noi, brăilenii de rând, nu sunt secrete. Ele sunt secrete doar pentru instituţiile de control. La modernizarea bulevardului speră să apuce un os alte două firme din Galaţi – Vega 93 şi Arcada Company, firme care şi ele au supt din greu din bugetul gălăţenilor sub comanda PSD. Căci P&G Construct, de exemplu, firma locală, nevoită să facă lucrări complexe în alte judeţe, a omului de afaceri brăilean Gheorghe Puşcaşu nu are loc din cauza complicităţilor lui Vodă cu pesediştii lui de la Galaţi!

Şi dacă cuiva i se pare în regulă circuitul lucrărilor şi al banilor pe filiera stabilită de Stancu, atunci nu pot face decât să reiau întrebările pe care le-am adresat şi gălăţeanului Dan Nica, pe vremea când era vicepremier şi ministru de interne. Singura reacţie pe care am obţinut-o a fost aceea că gălăţenii, care deţineau controlul în trustul de presă din care făcea parte Ziarul de Brăila, au închis ziarul.

12 comentarii:

  1. Cu respect,va spun ca aceasta practica a PSD-uluiare o indelungata si eficienta traditie si in Teleorman,pe mosia acestora de multi ani,poate de prea multi...Nimeni nu vorbeste...si cine o face e dat in judecata de catre insusi L.Dragnea-fiu de militian.Asa ca nu ma mira ci doar ma simt jignit pentru ca suntem luati de prosti in corpore.Ma doare sufletul cand vad cum a ajuns orasul vacantelor copilariei si adolescentei mele!Braila.In vara anului trecut am fost chemat la politia Teleorman sa dau declaratii...ma citase insusi baronul de Teleorman L.Dragnea.S-a dat nup.Asta e tara in care m-am nascut si in care imi pare rau ca inca mai traiesc!E mare pacat ca dvs. singura mai luptati cu nemernicii acestui oras,demascandu-le nemerniciile.Braila,ca si Turnu Magurele,e un oras mort.Oamenii sunt tinuti in saracie,li se dau pomeni si li se iau voturile...Nimic mai mult decat aceasta operatiune cel putin mizera...
    Simionescu si Stancu-Voda isi fac de cap in Braila,precum Voda prin ...loboda!
    ....................................................
    Si cata traditie istorica si culturala are acest oras!ca si Turnu Magurele!dar prezentul pentru amandoua e deplorabil!
    .....................................................
    Haricleea s-a nascut aici si a trait LA tURNU mAGURELE!
    ..................................................
    Va admir pentru curajul dvs.de a lua atitudine prompta,frontala si fara resentimente si prejudecati!


    cu simpatie virgil andronescu

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Aura,
    In decembrie 2008 Carpat Beton (divizia de betoane a HeidelbergCement) s-a angajat in amplasarea unei statii de beton la Braila, zona Vadeni. Cine crezi ca a inlesnit procedurile de avizare si agrementare a acestei statii ? Stiiim ! Dar cu ce pret ? "...doar daca-l puneti sef pe fiu-miu !".
    Astazi, conducerea Carpat Beton nu stie cum sa scape de odrasla pe motiv de incompetenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. te admir pentru increderea in fortele tale de a-ti duce munca mai departe, munca de jurnalist, dupa ce ziarul unde ai lucrat nu mai este.
    Bravo tie ca inca esti un cui in coasta Administratiei!
    Iti doresc mult spor in tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc pentru aprecieri. chiar nu mi-am propus sa fiu un cui in coasta nimanui insa, ca orice om care e consecvent cu sine insusi, am decis sa duc mai departe ceea ce am inceput la ziar. desfiintarea publicatiei care incepuse sa dezvaluie multe ilegalitati este un motiv suficient de puternic sa ma faca sa nu renunt la primul obstacol. dupa parerea mea, asta face diferenta intre oameni.

    RăspundețiȘtergere
  5. In afara de a lua la cunostinta noi cum am putea ajuta ? Punctual te rog, ca de atitudini forumiste suntem plini.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu stiu cine sunteti "voi", dar asa, ca raspuns general, fiind mai atent pe cine votati.
    eu fac aici ceea ce ma pricep, in calitate de comunicator. alte mijloace nu am. punctual, puteti folosi adresa de e-mail pe care am pus-o la dispozitie unde puteti trimite fotografii, ducumente sau chiar ponturi, ca sa fim in pas cu activitatile lor si nu sa ne limitam doar la atitudini forumiste.

    RăspundețiȘtergere
  7. si daca "suntem satui de atitudini forumiste" e un repros, as spune ca a-ti exprima opiniile este un drept al fiecaruia, cu atat mai mult cu cat in ziua de azi reprezinta chiar un act de curaj. nu-i asa, stimate Fochist?

    RăspundețiȘtergere
  8. BOMBA SĂPTĂMÂNII: Cât durează o licitaţie la CJ
    ata: 18.12.2009 Autor: Dan MUNTEANU Dacă marţi dimineaţă când oraşul era acoperit de primele straturi de zăpadă, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu afirma că licitaţia pentru deszăpesirea judeţului nu este finalizată, şi astfel a luat legătura cu firmele care au contracte cu Consiliul Judeţean să scoată utilajele la acţiunile de înlăturare a zăpezii, nici până în prezent nu se cunoaşte ce anume au lucrat utilajele respective pe drumurile judeţene, dacă, prea puţini primari din judeţ au declarat că au remarcat aceste utilaje.
    Mai mult, din informaţii neconfirmate, încă, tot luni, în jurul prânzului, ca prin minune licitaţia pentru operaţiunea de deszăpezire s-ar fi încheiat câştigătorii fiind declaraţi Concivia şi Tancrad, adică două dintre firmele cele mai bine văzute de Gheorghe Bunea Stancu. Nu se ştie exact cum au ajuns ca aceste firme să depună oferte în decurs de câteva ore, iar analiza acestora să dovedească faptul că sunt cele mai potrivite, dacă la primele ore ale dimineţii de luni, tot Bunea Stancu făcea cunoscut că la licitaţie se înscriseseră doar două firme, una din Ialomiţa şi alta din Vrancea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Recitind ce am postat te indreptatesc prin raspusul oferit.
    Reiau ideea: "noi" luam la cunostinta sau completam cu ce cunoastem deja, de la tine Aura, multumita tie, personal te apreciez foarte mult ! Deocamdata esti singura cu o atitudine lipsita de pseudonim, nu as vrea sa te alatur lui Catalin Iordache pentru ca el este un "razboinic" de circumstanta.

    "In afara de a lua la cunostinta noi cum am putea ajuta ?"
    Chiar doresc sa ma fac de folos.

    "Punctual te rog, ca de atitudini forumiste suntem plini."
    "Atitudine forumista" am eu cand te apreciez si-ti urez bafta in demascarea sistemului. Una constructiva o am cand vin cu un pont sau dovezi, eventual facsimile. Ai verificat santajul de la Carpat Beton ?

    cu prietenie,
    Fochistu' (de la Carpat Beton)

    RăspundețiȘtergere
  10. inca nu, dar promit ca o voi face. multam frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. am verifica si, la prima vedere, nu se confirma. odrasla lucreaza pentru o firma englezeasca. daca aveti mai multe informatii, va rog sa mi le comunicati folosind adresa de e/mail.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.