vineri, 15 octombrie 2010

Se opreste apa in tot orasul din cauza otravii de pe Dunare?

A fost sistata furnizarea apei potabile "din cauza poluarii Dunarii" cu substante toxice din Ungaria- anunutul a fost facut azi in anumite zone ale orasului, prin administratori. Asociatiile de proprietari au fost anuntate in jurul orei 16,30 de CET despre acest lucru, iar in jumatate de ora, blocurile au inceput sa ramana fara apa. Administratorul unei asociatii de locatari din Hristo Botev a si pus afise in scarile blocurilor in care se anunta oprirea apei. Ca de obicei, Primaria nu si-a facut datoria sa anunte din timp daca exista sau nu motive de ingrijorare, astfel incat brailenii sa-si poata face rezerve de apa pentru consumul casnic in timp util, daca e cazul. Aurel Simionescu spunea, ieri, pentru presa, ca pe el nu l-a anuntat nimeni nimic, subminandu-si singur credibilitatea. Nu-i vorba, ca nici el nu a incercat sa afle cum stau lucrurile si sa previna astfel de neajunsuri! Prefectul Popa a repetatat greseala lui Simionescu, dandu-si cu presupusul pe aceasta tema. Halal sa va fie, inconstientilor! Mai bine dati-va demisia si plecati acasa, ca mai mult incurcati! Aveti idee cum se propaga panica in masa? Voi va dati seama ce rol aveti?Informarea si pregatirea populatiei pentru astfel de evenimente nedorite de nimeni nu se face cu bani si nici cu pilele incompetente angajate sa comunice! Se face daca ai creier si daca va pasa, domnilor!
UP DATE ora 19,00 : In cartierul Viziru, furnizarea apei a fost reluata la scurt timp dupa sistare, in urma presiunii locatarilor, luati prin surprindere. Unii administratorii au anuntat ca apa va fi oprita timp de patru zile. Primarul Simionescu, citat de ziarul Obiectiv, a precizat, cu o zi inainte, ca rezervorul Companiei de Apa are o capacitate de 60.000 de mc, ceea ce reprezinta consumul normal de apa al orasului pentro o zi, ia daca se rationalizeaza, poate ajunge 2 sau 3 zile.
UP DATE, ora 19,30:  Dispecerul de serviciu de la Compania de Apa a confirmat ca toata ziua s-au confruntat cu astfel de situatii, in care unii administratorii au anuntat oprirea apei, iar pe alocuri coincidenta cu interuperea alimentarii din cauza unor avarii i-a determinat pe locatari sa se panicheze.
UP DATE, ora 20,00: Responsabila cu comunicarea din partea Primariei, Camelia Gusatu, in mod clar depasita de evenimente, si-a manifestat indignarea cu privire la situatia creata in oras si relatata de BrailaNews, precizand totusi ca apa nu va fi oprita. Personal, nu pot decat sa imi exprim speranta ca primarul stie si are cu cine sa gestioneze comunicarea pe timp de criza. Oamenii sunt ingrijorati, pe buna dreptate, si iesirile de tipul "eu nu am fost anuntat" si "nu cred" din partea oficialilor conduc la concluzia ca acestia sunt depasiti de problema si, evident, la neincredere.
Si inca ceva, stimabililor! Ganditi-va cum procedati ca situatia sa nu scape de sub control si sa se transforme intr-o problema reala! Sa va mai spun sa luati in calcul si faptul ca pe ce spuneti VOI  nu mai da nimeni doua parale?Aveti cel putin doua categorii de "inamici" in aceasta criza: comerciantii de apa imbuteliata si istetii care agita spiritele in randul populatiei, cu scopul pe care il intuiti.

7 comentarii:

  1. ieri dupa masa s a oprit apa. au dat o din nou. am oprit apa in cada dar era tulbure iar depunerile aveau culoarea ROSIE. oameni buni astia sunt niste criminali. cum poate sa spuna amaratul asta de simionescu ca e apa buna de consumat cu atatea substante toxice care curg pe dunare? primarule esti la gara omule. sa nu mai apari in fata oamenilor cu prostile care le debitezi

    RăspundețiȘtergere
  2. in ziar scrie ca ei nu au nici rezultatele analizelor. cum isi permit atunci sa spuna ca totul e sub control?
    ce sa fie sub control daca zeci de tone de noroi toxic curg la vale? sa nu ne dea dumnezeu mai mult decat putem duce. aveti grija la copii, nu mai faceti mancare cu apa de la canal nu va luati dupa javrele astea ca au inceput sa moara pestii in apa.

    RăspundețiȘtergere
  3. depunerile raman de pe piatra care se afla in interiorul tevilor de alimentare a orasului pana in bateria ghiuvetei,,,,asa ca culoare rosie avea oricum.eu cred,poate ma insel ,sa nu fie si o facatura sa se mai cumpere apa plata si minerala sa mai profite si altii de...noroi.si ce facem cu pestii din dunare?cati ani nu mai avem voie sa consumam pestele din dunare si de la cine-l importam?

    RăspundețiȘtergere
  4. e buluc la supermarket. lumea cumpara in nestire apa. idiotul sa o asigure pe masa si pe parasuta aia specialista in microfoane ca apa e buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. se mai umple lumea si de paduchi ca tin cazile incarcate cu apa pentru cacatori.bleah....prosti si creduli pe deasuprea brailenii astia.uneori chiar ne meritam soarta si conducatorii.

    RăspundețiȘtergere
  6. noroc cu ploaia asta ca muream de sete

    RăspundețiȘtergere
  7. Albert Cătănuş, Brăila, a obţinut anul acesta trei premii I în domeniul literaturii.

    -Festivalului Naţional de Umor “Ion Cănăvoiu”, 22-24 oct. 2010, ediţia a XVIII-a a

    CATEGORIA PROZĂ SCURTĂ, ESTE DESEMNAT UN SINGUR CÂŞTIGĂTOR, ALBERT CĂTĂNUŞ, BRĂILA.
    Acesta a mai obţinut anul acesta încă două premii literare:

    -Premiul I la concursul de poezii de dragoste „Leoaică tânără, iubirea...”, ediţia a X-a, 31 martie 2010, organizat de Centrul Cultural Piteşti.

    http://www.centrul-cultural-pitesti.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=2663&Itemid=1

    -Premiul DE DEBUT 2010, categoria proză, la concursul organizat de Editura Nemira cu manuscrisul "El sueño español", 2010.

    Ca urmare a premiului obţinut editura tipăreşte romanul "El sueño español" (debut proză), Editura Nemira, 2010 (192 pagini)

    http://www.nemira.ro/in-afara-colectiilor/el-sueno-espanol-jurnal-de-capsunar--1718

    Pentru mai multe informatii contactati premiantul la nr
    www.prizaehartie.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.