joi, 7 octombrie 2010

Boc si Igas, opriti-l pe Stancu!

Peste 15 milioane de lei ies din nou din bugetul judetului Braila pentru ca Stancu si-a pus ambitia sa aduca la Spitalul Judetean echipamente medicale similare cu cele pe care le-a obtinut prin finantare europeana NERAMBURSABILA  fostul director Stefan Mihailescu. Daca Spitalul Judetean Braila are nevoie de doua (!) computere tomograf si daca exista personal calificat pentru aceste echipamente, este o alta tema de discutie.
Retineti insa ca, in plina criza, CJ Braila decide sa achzitioneze, prin contract de atribuire directa (ce sa se mai incurce cu o licitatie!) catre firma Radius Medical SRL Bucuresti ( reprezentant Phillips), un echipament a carui valoare a crescut de 10 ori din luna ianuarie. Atunci, CJ condus de Stancu a intentionat sa atribuie acelasi contract SC Siemens SRL (vezi aici), dar nu a mai reusit intrucat Autoritatea de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice, in baza unei sesizari, a intervenit si a anulat aceasta procedura.
Care e miza? Ganditi-va ca la orice astfel de contract, comisionul este de 10-15 la suta. Oare cine il incaseaza?
Public mai jos o parte din anuntul de atribuire si doua fragmente dintr-un document al ANRMAP, din care reiese ca a anulat prima procedura din motivul ca CJ a atribuit contractul ilegal, cui a dorit, ca si acum, dar si faptul ca Autoritatea, la data de 20 august, spunea ca noul contract, cu Radius Medical, are valoarea de...3,500,000 de lei. Cum a ajuns in cateva saptamani la 15,000,000?

4 comentarii:

  1. nenorocitul asta da atata lume afara din servicii ca sa ia el un comision de 200 de mii de euro??????
    pai cu 15 milioane de lei pe care ii da pe al doilea rmn cate salarii mai dadea la oameni?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu poate si nici nu se doreste sa fie oprit!
    Se vede clar ca "politica" indusa de Marele...mic...BOC este de a lasa si pe alti ...catelusi sa-si roada osicioarele in liniste...pe cand Mai-Marii rod CIOLANE adevarate.De-aia nici nu ii intereseaza subiectul.Atata timp cat pentru orice bucatica de buget aprobat, sau pentru orice proiect aprobat de slugoii din guvern, salariatii din ministere isi primesc "spaga de rigoare" cine sa se mai intereseze si de ...Voda cel Viteaz.Ce spune omu': daca eu am adus banii ptr. judet, eu ii voi cheltui...daca vor si altii sa faca ca mine!Sa fim seriosi..sunt ciolane mult mai mari care trebuie impartite, ce prinde Voda sunt ramasitele, ce le scapa printre degete celor....MARI!Adevarat este ca pentru un orasel ca al nostru, un mic catun, orice astfel de osicior conteaza.Daca ar mai prinde si altii ceva poate ar mai manca si cei mai mici, mai nevoiasi.Poate ar mai putea lucra si amaritii care se chinuie sa traiasca de la o zi la alta.Dar ce sa-i faci ca in orice alta democratie, legea junglei se aplica si la noi, ba mai mult, mafia... lucreaza ca in regiunile sarace ale Italiei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare Mihaela Dan si Catalin Iordache care se duc toata ziua la Bunea Stancu si ii iau interviu de ce nu il intreaba ?
    Astia sunt angajati sa scrie despre orice numai despre Stancu si Closca nu.
    Badalan, Balcan si Dumitriu sa nu mai pacaleasca lumea cu PDl-ul lor ca sunt toti o apa si un pamant si probabil comisioanele se impart intre ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate va lamuresc ei, daca ii abordati!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.