miercuri, 27 octombrie 2010

PSD compromite grav miscarea sindicala si societatea civila

PSD isi da in petec, ca de obicei. In loc sa-i lase pe romani sa protesteze sub umbrela sindicatelor si a organizatiilor sindicale, liderii social-democrati s-au asezat mot-cocot in fruntea protestatarilor, reducand la minimum sansele acestora de a influenta in sensul dorit politica guvernamentala si pe parlamentarii puterii.

Fara nicio indoiala, romanii au tot dreptul sa protesteze impotriva experimentelor nefericite pe care Emil Boc le face cu vietile noastre. Sub guvernarea sa, toate categoriile socio-profesionale au fost prejudiciate de masurile care par fara nicio noima, in absenta dublarii lor de o comunicare eficienta. Boc a guvernat cu aroganta, fara sa ne explice ce are de gand sa faca, lasand impresia ca nici el nu stie. In aceste conditii, nemultumirea populatiei este mai mult decat indreptatita. Numai ca atunci cand intre nemultumirea reala si justificata a populatiei intervine o opozitie interesata de jocurile politice, puterea are tot dreptul sa trateze cu rezerve protestele din strada. Cand in fruntea manifestantilor apar liderii politici, revendicarile populatiei sunt compromise definitiv. Pentru a deveni un factor de influentare a deciziilor guvernamentale, societatea civila este obligata sa renunte la cocoasele politice. Pana la urma, marele miting al romanilor, anuntat dramatic pe posturile de stiri, in ultimele doua saptamani, se dovedeste a fi doar mitingul PSD. O justificare perfecta pentru PDL de a continua asa-zisele masuri de reforma, care se reduc doar la o austeritate insuportabila.
Foto: Gandul

3 comentarii:

  1. Sever Voinescu la numit "Micul Iliescu". Cam mult pentru acest fatarnic, chiar in situatia in care stim ca Ilici este balastul care ne-a tinut in loc 10 ani, de o mai tragem si in ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Poppy
    Au mult tupeu baietii astia sa sustina ca ei reprezinta poporul, de parca am fi cu totii niste trogloditi care au uitat cine a facut prapadul.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Poporul" in discutia ultimelor 4-5 luni sunt bugetarii, dealtfel in minoritate fata de restul populatiei active, dar reprezinta categoria cea mai vulnerabila la nou, concurenta si dinamica muncii. Asadar o masa numai buna de manevrat de catre opozitie. Una care a mai pierdut un match.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.