miercuri, 27 octombrie 2010

Avocatul Ispas de la Baroul Braila, propus pentru arestare si eliberat

by Lumea Justitei
Avocatul Sorin Constantin Ispas, din cadrul Baroului Braila, este urmarit penal de procurorii DNA, fiind acuzat de complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita, dupa ce l-a ajutat pe un afacerist sa dea spaga unui functionar public pentru ca acesta din urma sa nu ii inchida afacerea si sa nu il amendeze. Imediat dupa ce procurorii l-au retinut pe afacerist, avocatul a aflat si s-a facut nevazut cateva zile. Dupa care s-a prezentat marti, tuns ras si frezat, impreuna cu un avocat ales, in fata procurorului de caz. Acolo. avocatul Ispas a fost retinut si dus in fata Curtii de Apel Galati, pentru a primi mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, la cererea DNA. Numai ca judecatorii Curtii au considerat ca avocatul poate fi cercetat in stare de libertate, emitand pe numele acestuia doar interdictia de a parasi tara. Procurorii au declarat recurs impotriva acestei decizii, contestatie care se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie. 
 
Fuga de DNA, cantarita cu masuri diferite de judecatori

Conform unui comunicat remis de DNA, avocatul Sorin Ispas l-a ajutat pe co-inculpatul Marta Ioan, asociat si administrator al SC EUROIL SRL Braila sa dea 13.000 de lei mita unui functionar cu functie de conducere din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Braila, pentru ca acesta din urma sa nu confiste suma de 350.000 de lei pe care firma Euroil o avea de platit la bugetul de stat, dar si pentru a nu dispune inchiderea companiei si sanctionarea cu amenda a administratorului. Initial, administratorul EUROIL SRL Braila, Ioan Marta, i-a promis functionarului suma de 45.000 lei, din care i-a dat doua transe de cate 7.100 lei, respectiv 13.000 lei. Functionarul de la Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Braila i-a denuntat insa pe cei doi procurorilor DNA, care au organizat un flagrant si l-au prins pe administratorul companiei in timp ce dadea spaga de 13.000 de lei. Ioan Marta a fost retinut de anchetatori pentru 24 de ore, in data de 23 octombrie, ulterior fiind arestat preventiv de magistratii Curtii de Apel Galati. Imediat dupa ce a aflat de arestarea lui Marta, avocatul Sorin Ispas a disparut fara urma, pentru a nu fi retinut si el de procurori. Magistratii Curtii de Apel Galati nu au emis insa mandat de arestare preventiva pe numele inculpatului Sorin Ispas, dispunand numai interdictia acestuia de a parasi tara.

2 comentarii:

  1. pe cind si procurorul infractor velea gheorghe? mai e purtator de cuvint la parchet? auzi la ei nerusinare!!! taticul infractorilor din Braila! asta cind intra la puscarie? curatati justitia si parchetul de uscaturi! altfel la greve si lefuri si pensii babane sinteti primii. si la coruptie tot primii, stimati tovarasi!

    RăspundețiȘtergere
  2. toti sunteti la fel ca Ispas inca nu ati fost prinsi de D.N.A sau...si ei la fel ca.... Ispas

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.