miercuri, 6 octombrie 2010

Stancu are din nou probleme cu conducerea centrala a PSD

Dupa ce la Congresul PSD din luna februarie, filiala braileana a avut surpriza ca pe lista delegatilor sa nu regaseasca numele sonore ale organizatiei, printre care Stancu si Simionescu (vezi aici ), conducerea centrala a incercat din nou sa stabileasca delegatii la Congresul din 16 octombrie dupa criterii neclare. Acesta a fost un nou prilej pentru Voda sa-si verse naduful pe colegii de la centru care, de o buna bucata de vreme, il trateaza ironic. Informatia-zilei.ro relateaza cum si-a iesit din fire Stancu, in timp ce Liviu Dragnea explica metoda de reprezentare.
“Văd că revenim la vechi principii. Ne unim iar, facem nişte bisericuţe, sărim toţi în BPN, modificăm lista. Eu aveam 135, în condiţiile în care avem preşedinte, avem primar, şi am rămas cu 118. Puteam să ajungem la 60, dar e vorba de principiu, nu de altceva. Să vă dau exemplu, Bucureştiul are 580. Când facem socotelile exacte, le-aţi făcut prima oară sau le-aţi facăut acum?”, l-a întrebat Bunea pe Dragnea.
Secretarul general a explicat că procedura se află în mapă, existând în prima fază o eroare în calcularea reprezentanţilor, deoarece norma trebuie judecată după numărul iniţial de parlamentari, fără cei care au părăsit PSD, făcând abstracţie de parlamentarii PC, care la ultimele alegeri au candidat în comun pe liste. Dragnea a mai explicat că în ceea ce priveşte organizaţia de Bucureşti, acolo este o situaţie specială deoarece filiala este “atipică” şi trebuie judecată separat. “Pentru Bucureşti s-a aplicat un coeficient de corecţie mai mare. Ponderea Bucureştiului a fost întotdeauna 12-13%. Acum este 12,5%. Numărul total de delegaţi rămâne aceleaşi, dar s-a diminuat aproape la toate judeţele”, a explicat Dragnea.
“Ne întoarcem la vechile apucături”, a comentat Bunea. “Facem corecţii la ce e atipic şi la ceilalţi proşti îi tratăm cu flit, aşa, nu e în regulă. Eu nu vreau să fiu Gigi Contra în această discuţie, dar nu este prima dată când se întâmplă fel de fel de aranjamente şi se pune după cum avem prietenii mai mult sau mai puţin la unul şi la altul, a continuat contrariat liderul PSD Brăila.
“Asta cu prieteniile la noi în partid e atât de fluidă…”, l-a ironizat liderul PSD, Victor Ponta. Bunea a cotinuat însă să critice norma de reprezentare, dând şi exemplul judeţului Galaţi, care are mai puţini delegaţi decât Brăila, dar are o populaţie dublă. “Vi se pare corect?”, i-a apostrofat Bunea pe pesedişti.
În dezbatere a intervenit şi liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan. “Vă vorbesc cu multă condescendenţă. Vreau să vă spun că nu aveţi dreptate şi vă rog să vă depăşiţi frustrările de la Congresul trecut şi să treceţi mai departe. Să aveţi amabilitatea să nu mai inventaţi formule. Este o formulă matematică. A inventat-o un grup de oameni care a munci la chestia asta”, i-a spus Oprişan lui Bunea.
Spre finalul discuţiei, şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, şi-a adus aportul la dezbatere, ironizând calculele făcute de Dragnea, “după o formulă divină”. “Eu am înţeles că aceste calcule sunt făcute după o formulă divină, care nu poate fi schimbată. Numai divinitatea ar putea. Mai schimbăm pe ici pe colo şi am văzut că schimbăm destul de des, după cum ne convine. (…) Să aplicăm aceeaşi măsură pentru toţi, pentru că este posibil ca în timp să dea rezultate treaba asta”, a spus Buzatu.
În final, liderii PSD nu au reuşit să ajungă la nicio concluzie, urmând ca subiectul să mai fie dezbătut în forurile partidului, Liviu Dragnea dând posibilitatea celor nemulţumiţi să vină cu propuneri, mai scrie informartia-zilei.ro.
Daca Dragnea face socotelile astfel incat anumite filiale, printre care cea de la Braila, sa aiba mai putini delegati, am putea deduce ca, din nou, Stancu este impotriva curentului general, insa  fara sa aiba curajul de a-si asuma punctele de vedere. Ca de obicei, el spera sa joace la mai multe capete, fara sa inteleaga ca metoda asta nu mai functioneaza. Seneca avea o vorba: a gresi e omeneste, dar a persevera in greseala e diabolic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.