vineri, 15 octombrie 2010

Otrava pe Dunare, indolenta la primaria lui Simionescu si prefectura lui Popa

Un articol publicat azi de ziarul Obiectiv arata gradul de responsabilitate, dar si profilul intelectual si moral al varfurilor administratiei publice locale. Daca nici macar in fata unui pericol precum otravirea Dunarii nu reusesc sa comunice intre ei, acesti oameni nu au ce cauta sa ne conduca. Pur si simplu, indolenta lor ne pune vietile in pericol! Primarul habar nu are cat e de poluat fluviul  si bate campii cu rezervorul Companiei de Apa care ar permite  alimentarea orasului timp de 2-3 zile, cu rationalizare,  lamentandu-se ca lui nu-i spune nimeni nimic. Mai inteligent, prefectul Dumitru Popa presupune ca nimeni nu-si permite sa se joace cu sanatatea oamenilor, de parca ar sta cineva cu un filtru sau un polonic la Cazane, unde amesetca Dunarea pentru o dilutie mai buna. Am intrat pe site-urile Directiei de Sanatate Publica si Agentiei pentru Protectia Mediului si n-am gasit niciun comunicat cu privire la otrava care curge pe Dunare. Nici macar un sfat cu privire la proviziile de apa pe care brailenii sa si le fi facut pentru o perioada de timp! De analize nici nu mai e vorba!
Simionescu si Popa par veniti de pe alta planeta. Primul nu face niciun fel de presiune sa i se spuna la ce sa se astepte- doar este de datoria sa sa dea telefoane la ministere, daca prefectul e bolovan si nu o face! Cel de-al doilea, ca reprezentant al guvernului, poarta cea mai mare raspundere, intrucat atitudinea lui denota ca inconstienta si nepasarea porneste chiar de la ministerul Mediului, aflat sub conducerea ungurului Laszlo Borbely, si chiar mai sus. Un astfel de ministru ar trebui sa zboare imediat.  Televiziunile aservite, de asemenea, in loc sa dezbata acest subiect - care e gradul de poluare, unde a ajuns viitura, ce efecte are consumul de apa poluata cu arsenic, mercur, crom si altele - transmit de dimineata pana noaptea tarziu o singura idee, semn ca nu mai pot nici mogulii de grija poporului, atata vreme cat nu iese in strada sa ii scape de dosare!
PS. In timp ce primarul si prefectul isi dau cu parerea si asteapta sa le spuna cineva ce sa faca, unii patroni de restaurante au decis sa nu mai foloseasca apa curenta nici macar pentru spalatul vaselor, de teama sa nu apara probleme. Rusine autoritatilor pentru halul de indolenta in care au ajuns! A le fi dat brailenilor niste sfaturi de bun simt si a le fi spus ca, in lipsa preocuparilor guvernamentale, ei, care conduc Braila, se simt responsabili sa atraga atentia ca apa ar putea fi un pericol pentru sanatatea noastra timp de cateva ziele, nu i-ar fi costat nimic. Pentru toate prostiile, stiu sa trimita comunicate presei, dar pentru o situatie cu adevarat grava, nu!

2 comentarii:

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.