sâmbătă, 23 octombrie 2010

Chiru si Zamfirache- Lolek si Bolek ai politicii brailene

Adrian Zamfirache si Gheorghe Chiru sunt acele personaje a caror prestatie publica tine mai degraba de intrigile din filmele de desene pentru copii decat de rigorile impuse de domeniul public in care activeaza, si anume politica.
Sa rememoram ce relatie publica au avut cei doi, in cursul acestui deceniu! Personaj aflat in topul traseistilor politici locali, Chiru a ocupat o scurta perioada de timp functia de presedinte al Partidului Umanist din Romania, fostul PUR, actualmente Partidul Conservator. In aceasta calitate, in anul electoral 2004, si-a adus prietenul in politica, pe Zamfirache, prezentandu-l ca viitorul candidat al PUR la Primaria Brailei. Numai ca, exact ca si amicul sef de partid, Zamfirache se facea cu greu inteles din cauza discursului necizelat si a incoerentei mesajului transmis. Personaj necarismatic, ba chiar nesuferit publicului, Adrian si-a luat totusi rolul in serios si s-a pus pe treaba din timp, primarul in functie la momentul respectiv- defunctul Anton Lungu- devenind tinta sa predilecta. Avantul revolutionar nu avea sa-l tina mult pe Zamfirache, intrucat chiar amicul Chiru a aranjat trecerea lui Tataia la PUR, Lungu plecand cu putin timp inaintea alegerilor din PSD, dezamagit de tradarea pe care i-o pregateau PSD-istii, prin candidatura lui Aurel Simionescu. In aceste conditii, dupa ce Chiru l-a transformat pe Zamfirel intr-un caraghios, relatiile intre cei doi prieteni s-au deteriorat atat de mult incat pana si mama lui Adrian il pandea pe Chriu si-i striga "huo"prin piete. Si nu e nicio exagerare, presa vremii relatand un astfel de incident petrecut intre Chiru si mama lui Zamfirache in Piata Concordiei.
De ceva vreme, cei doi si-au unit din nou destinele, sub umbreala unui partid de garsoniera, in scopul nobil de a scapa Braila de grupul de interese imobiliare si de bussines, grup care a cunoscut maximum de influenta in timpul mandatului de primar al lui Constantin Cibu, in prezent sef la UNPR. Refugiindu-se in Partidul Poporului -PP- (mai potrivit ar fi Partidul privitorilor la OTV), umflat de DDD cu steroizii marca DNA, Lolek si Bolek , acesti imaculati detinatori ai adevarului absolut, au descoperit pietricica filosofala: notarul liberal Varga, in calitate de combinator sef, l-ar fi inflitrat la portocalii pe pesedistul Balcan, cu scopul de a distruge PDL. Un motiv perfect pentru Chiru  de a da bir cu fugitii din barca portocaliilor, inainte sa se scufunde.  Mai baieti, voi credeti ca PDL mai are nevoie de contributia lui Balcan sau de alte scheme complicate ca sa fie distrus? E suficienta prestatia lui Boc!Si voi in loc sa va bucurati, nu mai puteti acum de grija PDL?  
Mai degraba, voi vreti sa obtineti niste procente- unul pentru CJ, celalalt pentru Primarie. In acest caz, fiti si voi mai realisti si alegeti-va o tinta reala, daca va tin bojocii! Nu de la PDL veti obtine procentele in plus, din simplul motiv ca problemele de azi ale Brailei nu vin de la Balcan si nici de la partidtul pe care echipa Gianei Patrascu l-a pus la caruta PSD. Si daca ati luat in calcul ceea ce ati aflat de pe blogul BrailaNews, anume ca notarul ar putea candida la Primarie, ceea ce ar justifica atacul vostru, aflati ca pe Varga nu-l discreditati cu maniera la care ati recurs. Dimpotriva, brailenilor s-ar putea sa le placa acest personaj, malefic sau oricum l-am descrie noi, dar care are deja notorietatea pe care voi nu o aveti. Iar de credibilitate nici nu poate fi vorba, dovada ca in atatia ani, de cand va boxati intre voi sau va schimbati partidele mai des decat ciorapii, ati ramas in politica la categoria "animatie".
Foto: Obiectiv

15 comentarii:

  1. Până acum am votat, inclusiv pentru locale. Din modul cum a evoluat Brăila ca oraş şi ce spuneţi dumneavoastră pare pierdere de vreme să mai votezi cel puţin pentru locale, principiul vaselor comunicante din politică reaşează totul după mirosul banilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil că nu. Pentru mine şi înclin să cred că şi pentru mulţi alţi concitadini este mai puţin vizibilă viaţa politică locală faţă de cea centrală, suntem dependenţi de informaţiile din media centrală, asta este realitatea, cel puţin acum totul a fost redus la pro sau anti Domnul preşedinte Traian Băsescu! Toate incorectitudinile semnalate ca fiind “de la centru” cred că implică în derulare şi factori locali.
    De lăudat efortul dumneavoastră pentru viaţa politică locală, pentru a face vizibile “caracterele” politicienilor locali.
    De când mai citesc pe aici, de foarte puţine din persoanele despre care scrieţi am auzit anterior că “există”.
    Să revin la “vasele comunicante”, furia neputinţei mi-a trecut de mult, deja sunt resemnat şi mă îndrept spre comoditatea nepăsării.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nepasarea e un soi de anestezie care ne face incapabili de a mai reactiona, lucru dorit de cei mai multi dintre pradatori. Pana acum, asa s-au hranit, din nepasarea celor mai multi dintre noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. pacat de orasul braila. are atatia oameni de isprava si tot paduchi ca astia doi ies in frunte.

    RăspundețiȘtergere
  5. @acuvio
    Sa nu mergem la vot ? Iar ? De ce, ca sa le perpetuam specia unor Stancu, Simionescu sau Balcan ? Ce, te-ai suparat si iti iei jucariile si te inchizi in casa ?
    Somn usor in continuare, lasati septuagenarii sa va aleaga viitorul !

    RăspundețiȘtergere
  6. lumea e satula de simionescu stancu balcan varga cibu si toate japitele comuniste
    dar te uiti la ce vine din urma si cu chiru baiatul lu mamaia si zamfirache coate goale care nu gandesc nici cat o curca e trist viitorul nostru.
    altii de ce nu apar? toti sunt de o mama. niste excroci.

    RăspundețiȘtergere
  7. trebuia sa pui o poza sa-i vedem si noi pe aia care s-au dus vineri la botez la nepotul lui varga. aia e toata gasca care a pus labele pe orasul asta si cine crede ca vom scapa de ei isi face iluzii. se rotesc intre ei si noi tot fraieri ramanem.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim
    Daca aveti poze, trimiteti-le, sa le pun pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Poppy – Am spus, până la acest moment am votat la toate tururile de scrutin, centrale şi locale şi i-am îndemnat pe cei din jurul meu să voteze.
    Deziluzia după atâtea cicluri electorale te face să-ţi mai pui întrebări uneori, să bravezi eventual cu “nepăsarea”, în preajma alegerilor iar o să mă cuprindă “simţul datoriei civice” şi voi merge la vot! :)
    Efectul ... Să sperăm!

    RăspundețiȘtergere
  10. bai chirule
    ia-ti mascota si du-te prietene si fa si tu ce te pricepi. in politica ai ajuns in partidul care nu exista. nu mai bine stateai tu la pd si poate prindeai ceva decat sa scoti pe piata gogosi?
    exact dupa exemplu tau si altii poa sa spuna ca pe tine te-a infiltrat stancu si varga la diaconescu ca sa-l ataci pe balcan ca le strica socotelile. ia sa ne gandim putin: bobos sau varga -pnl
    marian dragomir- psd
    viorel balcan - pdl
    si zamfirache al tau
    toti astia candidati la primarie
    nu cumva balcan chiar e o problema pentru toti astia de mai sus?
    baga-ti mintile in cap ca nu pacalaesti pe nimeni. tu esti un nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  11. Lipsa de interes de a tinti catre conducerea administrativa a urbei si judetului din partea unor oameni decenti, capabili si cu simt civic se datoreaza aceluiasi fapt pentru care eu n-am sa-mi cumpar niciodata BMW, Mercedes sau Audi. Evitarea de a fi alaturati sau asemuiti baietilor "destepti" sau interlopilor.

    RăspundețiȘtergere
  12. din poza inteleg ca el te poza pe tine, dar pe el cine-l poza? Practic ati iesit pe dunare sa va pozati unii pe altii. ce nivel jos...

    RăspundețiȘtergere
  13. @Cand vorbesti de "nivelul jos", probabil te referi la mincinile ordinare pe care le-a insailat impostorul, pe care sunt obligata sa le demontez, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  14. PE EL IL POZA MIHAELA DAN...HA HA HA SI HI HI HI

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.