marți, 26 octombrie 2010

Crin Antonescu si Boboc-ii sai din teritoriu, adevaratii dusmani ai PNL

Ingrijorati ca proiectul Nabucco (conducta care ar urma sa reduca dependenta Europei de gazul rusesc) s-a impotmolit in criza romaneasca, americanii l-au trimis urgent pe Jeffrey Franks la Bucuresti, unde guvernul portocaliu sta cu sabia lui Damocles deasupra capului. De cand e in Romania, Franks se tot plimba de la Basescu la Isarescu, dar presa n-are treaba cu misiunea reala a reprezentantului FMI si faptul ca acest individ isi permite sa emita pareri cu privire la masurile ce ar trebui luate, tocmai cand guvernul incapabil al lui Boc este amenintat de o noua motiune si de posibilitatea tradarii propriilor sustinatori. Ce sa intelegem din pelerinajul lui Franks la cei mai influenti oameni din stat si datul cu parerea despre ce ar trebui sa faca guvernul? Vrea FMI sa ne conduca un consortiu FMI-UE-BNR, asa cum s-a intamplat in Bulgaria in 2001-2002, in cazul in care guvernul pica? Romania mai e un stat suveran, cu o opozitie solidara in jurul infractorilor, incapabila sa ofere solutii, si un guvern pe care il sustin strainii? Unde sunt oamenii de onoare ai acestei tari si barbatii de stat de care tara are atata nevoie?
Categoric, cel mai mare perdant din faptul ca Romania a devenit o tara neguvernabila, la cheremul personajelor precum Vantu, din joaca PSD-ului de-a motiunea si din antrenamentul sindicatelor-sateliti pe strazile Bucurestiului este PNL, daca excludem eroziunea guvernarii PDL. Iar principalul vinovat de politica iresponsabila, superficiala si demagogica a liberalilor de dupa iesirea din scena a guvernului Tariceanu este nimeni altul decat deja obositul sau presedinte, Crin Antonescu. In loc sa se fi inhamat la caruta partidului organizat dupa reguli mafiote, intr-o opozitie sabotoare si instigatoare la dezordine sociala, PNL ar fi avut acum alt rol politic daca intra la guvernare, atunci cand a fost invitat sa o faca. In primul rand si-ar fi pastrat oamenii, care au abandonat, rand pe rand, partidul si experienta de patru ani la putere i-ar fi dat competenta de a contribui la atenuarea efectelor crizei. In plus, Romania n-ar fi fost acum o tara neguvernabila, cu un premier incompetent, lipsit de autoritate si care confunda reforma cu austeritatea. Si, in mod cert, nici Basescu nu ar mai fi avut rolul pe care il are azi.
Pana la urma, PSD, asumandu-si rolul de lider al opozitiei, isi face numarul pentru a da satisfactie propriului electorat, cu o sustinere de nici unu la suta din populatie (asta, daca reusesc sa stranga maine 80.000 de protestatri). Fara derapajele care ii fac susceptibili de incercarea de a rasturna ordinea in stat, social-democratii, principalii invinsi ai alegerilor prezidentiale, au tot dreptul sa se manifeste ca opozanti. Insa, cand recurg la umilirea aliatilor in aceasta opozitie, ceva nu este in regula, iar liberalii ar trebui sa inteleaga, macar in ceasul al 12-lea, ca locul lor nu este in aceasta opozitie, a carei agresivitate este direct proportionala cu numarul dosarelor si gravitatea faptelor cercetate de DNA. Este deja mult prea penibil pentru Crin Antonescu, in particular, si pentru PNL, in general sa se afiseze ca lider, respectiv ca partid, care nici macar in opozitie nu au o identitate proprie.Unde vreti sa ajungeti stimati liberali, pe mana acestui lider si a politicii sale infantile si lipsite de consistenta?
Nu inseamna nimic pentru voi faptul ca, peste tot in tara, inclusiv la Braila, PNL a ramas in cativa oameni? Dupa ce a pierdut un senator si numerosi alti membri de partid, electoratul liberal este dezgustat ca filiala a incaput pe mana unei imitatii sinistre, prin mediocritate si meschinarie, a lui Crin Antonescu. E suficient sa cititi presa locala si veti constata la ce se rezuma contributia politica a lui Boboc: la nimic altceva decat la a repeta ca un patefon stricat tot ce emite liderul Crin si la a-si face rost, pentru el si pentru amici, de sinecuri. Zero idei, zero interes fata de comunitate. Si cati alti boboci liberali n-or fi in toata tara, marionete puse pe sforile inrosite ale  PSD, un cos din care tanarul Ponta nu reuseste sa indeparteze merele stricate? In aceste conditii, in care PNL duce o politica de autosabotare, ce variante au mai ramas pentru ca Romania sa scape de Boc si sa nu sara din lac in put, cu "ajutor" din afara?
Prea si-au facut drum prin Romania in ultima vreme tot felul de personaje care mai de care mai influente in politica lumii (membrii Trilateralei, Angela Merkel, Gerhard Schroeder, George Soros) ca sa nu ne intrebam ce ni se mai pregateste, caci de la acest guvern, nu mai asteapta nimeni nimic bun!

8 comentarii:

  1. scrie si tu textul cu portocaliu ca sa inteleaga toata lumea ptr. cine prestezi:)))))))).

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca tie ti se pare ca eu ii laud pe portocalii in textul asta inseamna ca ti s-au blocat sinapsele neuronale, amice!

    RăspundețiȘtergere
  3. ultima sansa a romaniei statea in primenirea clasei politice. cand te uiti la mucosii astia fara un sistem de valori si fara o educatie adusi de mama si de nenea in politica si impinsi in fata te apuca plansul. nici macar pentru nepotii nostri nu mai speram sa traiasca ca niste oameni si nu ca animalele in tara lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. ponta se lauda ca mai are nevoie de patru voturi ca sa treaca motiunea. psd ori se fac de cacao ori sunt lucrurile aranjate deja si vom avea un guvern de tehnocrati, negociat in mare taina cu fmi, situatie in care pnl si-o ia cu vidanja. pana la urma asa le trebuie la jegurile astea produse de patriciu, ca atat a mai ramas din pnl. ies din istorie la alegerile urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. asta e doar un fonfleu dea lui victoras ca sa mai prinda in plasa cate o musca ametita. ce sa le ofere psd dezertorilor daca nici nu sunt siguri ca ajung la guvernare?
    ideal ar fi sa pice boc iar in acest caz nu e decat o iesire adica guvern de tehnocrati.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Anonim
    Ce te face să crezi că la următoarele alegeri PNL v-a ieşi de pe scena politică?

    RăspundețiȘtergere
  7. pentru catarinder
    PNL a devenit sub sefia lui Crin o organizatie exclusivista, in care cine are alte opinii decat liderul este automat mazilit, incapabila de a se autodefini in raport cu ea insasi, si-a indepartat nucleul de electorat traditional format din oameni cu profesii liberale. PNL nu reuseste sa se faca inteles, nu e foarte clar ce doreste si nici nu mai are timp sa repare ceva, PSD miscandu-se rapid si ocupand toata zona anti-putere. acest lucru duce la pierderea identitatii, desi exista exemplul trist al PNTCD.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si Crinut si Victoras afiseaza aroganta vanzatorului de 25 de ani de la raionul de electronice, plictisit, plafonat si atotstiutor a nimic, ascunzand acestea prin ironii de doi bani.

    Basescu inca n-are concurenta !

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.