joi, 21 octombrie 2010

La Braila, politisti si magistrati sfideaza legea fara sa clipeasca, riscand un nou scandal romanesc la Curtea Europeana

Daca parlamentarii voteaza legile dupa cum li se arata cu degetul, ce sa ne mai mire ca cei care ar trebui sa vegheze la respectarea lor isi bat joc de aceste legi? La Braila, exista o adevarata filiera formata din angajati ai Primariei-politisti-procurori-judecatori care face ca toate reclamatiile privind infractiunile denuntate de organizatiile non-guvernamenale pentru protectia animalelor sa urmeze un traseu infernal in justitie.
Mai jos, gasiti scrisoarea unui reprezentant al societatii civile, care avertizeaza ca va aduce situatia de la Braila in atentia Curtii Europene.

"Suntem discriminati pe fata pentru convingerile noastre in ceea ce priveste drepturile animalelor. Unii politisti, procurori si judecatori (multi la numar) "activeaza" pe banii nostri impotriva noastra dar ceea ce este mai grav impotriva aplicarii si sanctionarii incalcarii legilor fiind protectorii unor infractorii notorii.
La Braila am formulat plangere penala impotriva medicilor veterinari care au eutanasiat caini in adapostul public Horez (celebru de altfel) fara documente justificative privind bolile incurabile. Politistul a facut "cercetari" si a propus NUP fara a avea la dosar probele evidente si incontestabile privind bolile incurabile. Atat procurorul cat si prim procurorul considera "normala" aceasta situatie si incalcandu-ne drepturile procedurale sunt de acord cu NUP. Am facut plangere impotriva rezolutiei primului procuror, o mai veche "cunostinta" a noastra prin solutionari aberante, discriminatorii, impotriva legilor, impotriva principiilor de drept, instigatoare la nerespectarea legilor, favorizatoare a infrcatiunilor si infractorilor, etc.
Asa cum puteti vedea din documentele depuse de mine instanta ar fi trebuit sa dispuna retrimiterea dosarului parchetului in vederea inceperii penale. Nu a fost sa fie asa dupa cum puteti vedea singuri. http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=196&d=MTk2MDAwMDAwMDAwNTYwNzc* 
Daca justitie nu e atunci de ce se mai voateaza legi?  Sa fie incalcate chiar de catre cei care ar trebui sa le aplice? Se pare ca da. Nu am cerut imposibilul ci am atentionat instanta ca de la dosar lipseste probatoriul privind bolile incurabile. Mai mult, cand
 au fost audiati Negoita si Preda (Sandu fiind plecat din tara in Cehia in urma demersurilor noastre) judecatoarea i-a intrebat ce doresc. Acestia au ramas muti. Iar judecatoarea a continuat, nu e asa ca doriti sa se respinga actiunea? Da, au raspuns cei doi, parca picati de pe alta planeta. Intr-un proces echitabil instanta trebuia sa dispuna ca invinuitii sa se prezinte cu un avocat iar daca acestia nu isi permiteau sa le ofere unul din oficiu. Nu s-a intamplat asa deoarece judecatoarea a facut serviciul de "Avocat" al INFRACTORILOR.
Procuroarea de sedinta a tinut sa accentueze atunci cand a cerut ca noi sa fim sanctionati prin plata cheltuielilor judiciare. Asta pentru a descuraja accesul nostru la o justitie echitabila. Nu m-a descurajat propunerea procuroarei si voi declara recurs.
Apelez, la toti cei care pot sustine financiar demersul meu in sensul in care mi se va respinge si recursul (la Braila justitie nu e - orice este posibil) prin plata cheltuielilor judiciare. Cei care doresc sa ma sprijine vor fi informati cu privire la cuantumul cheltuielilor judiciare (daca va fi cazul), numele persoanelor/persoanei  si sumele donate.
Daca in Romania nu voi avea castig de cauza, dosarul fiind solutionat pe vorbe si nu pe probe, ma voi adresa, ulterior, Curtii Europene".
Mircea Serbanoiu
 Cererea de casare a rezolutiei o gasiti aici.

22 de comentarii:

  1. da si nume ca asa la modul general nu ii pasa nimanui. daca ai curaj ia-te de mihalcea si de toti procurorii care fac ce vor ei in dosarele sensibile.

    RăspundețiȘtergere
  2. si tot daca ai curaj spune si ce panarama e serbanoiu asta... poate ai stat cu el la spritane de te tot guduri atat...

    RăspundețiȘtergere
  3. La spritane iti scrii tu articolele, impostorule, ca te-am si dovedit! Dar tu nu te lasi. Vezi-ti de pupincurismele tale si nu mai intra pe blogul meu.
    Linkul de mai jos arata cum isi scrie vuvuzeaua articolele si confirma zicala "cine zice, ala e".
    http://brailanews.blogspot.com/2010/09/vuvuzeaua-lui-stancu-calca-in-strachini.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Dosar in care verificarile si administrarea probelor se face pe baza relatiilor, adversitatii fata de animale, discriminare in raport cu convingerile noastre privind drepturile animalelor, incompetenta, trafic de influienta si favorizare a infractorilor si a infractiunilor.
    Politistul care a “cercetat” cauza si care a “omis” din motive necunoscute mie sa depuna la dosar cele doua Decizii penale definitive pronuntate in cazuri similare si din care rezulta faptul ca invinuitii trebuie sa faca proba bolilor incurabile, este Petrache Marian sef de post la Chiscani. Petrache Marian este o mai veche “cunostinta” a noastra care s-a “bagat in seama” la o sesiare penala facuta la Termoelectrica SA Braila la pe raza comunei Chiscani facuta impotriva APAM Horez !!! Desi cazul a fost preluat de o agenta la fata locului a venit si Petrache, in “chiloti” scurti cu masina proprie pentru a ‘o ajuta pe agenta sa intocmeasca procesul verbal’. Procurorul care a “supravegheat” cercetarile este nimeni altul decat Velea Gheorghe care in mai multe dosare impotriva reprezentantilor APAM Horez a “supravegheat” sa nu cumva sa existe probe incriminatorii.
    Despre Judecatoare care se numeste Brinza Lucica, nico legatura cu sentinta pronuntata (nicio branza) nu pot sa afirm decat ca a fost avocata invinuitilor.
    Am facut cerere la judecatorie pentru a mi se pune la dispozitie inregistrarea audio a sedintei.
    Voi reveni.

    RăspundețiȘtergere
  5. 1.84 mld lei profitul apa horez pe 2009 - banoasa afacere, nu?

    datele sint publice pe situl min finante. de unde ar mai curge banii cu galeata, daca s-ar opri afacerea horez? cum sa nu fie multumita clientela de judecatori, procurori, militieni usor de impresionat de un asa profit declarat - si neimpozabil. oare cit din costurile de 6,4mld au fost pentru ciini, si cit s-a dus in buzunarul infractorului horez?
    anul 2009 a fost an de criza, nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru Anonim :
    Daca erai BARBAT iti dadeai numele adevarat si de unde ma rog ai tu tupeul ordinar sa-l faci pe Serbanoiu 'panarama' cand nici macar nu-l cunosti personal?
    Doar asa din ce auzi pe la colturile sediului de partid?Dai dovada ca esti un om incult, necivilizat, needucat si fara pic de minte in capul de pe umeri...
    Pentru tine cine are curajul sa se judece cu un sistem bolnav si corupt este 'o panarama'?Tu, om ce te-ai supraevaluat ce ai facut important decat sa lingi urmele unora? Cum ai dovedit ca esti barbat adevarat? LINGAULE

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce nerusinati! Stau pe jilturi de judecatori si procurori, platiti din banul public, ca sa imparta dreptatea in asemenea hal...Mizerabili!
    Cat despre cei care colcaie ca serpii veninosi imprejurul lor si al afacerii "Primaria Braila-Infractorul HOREZ", nu se pot numi decat scursuri ale societatii din Romania de azi!
    Acum cetateanul contribuabil, la talhariile lor desigur, are prilejul sa-i vada in "splendoarea lor"....Si sa decida ce isi doresc in viitor?!

    FELICITARI Aura Costea si Dle Mircea Serbanoiu(LADAR)!
    Dvs.sunteti dovada ca inca in tara avem destui oameni competenti, responsabili si de onoare.
    Aveti pretuirea si sprijinul nostru. SUCCES!!

    RăspundețiȘtergere
  8. articol publicat de ziarul Ziua 10 martie 2001 - antecedentele lui velea, procurorul care l-a scos nevinovat pe infractorul horez. Velea l-a ascuns pe interlopul Fane Capatina pe cind cel din urma era dat in urmarire generala:
    ZIUA face dezvaluiri despre procurorii din fotografiile lui Fane Capatana
    Dosarele "Cornescu" si "Velea"
    - Atat Gheorghe Velea cat si Gheorghe Gornescu au fost anchetati de Parchetele Militare * Velea a fost amendat administrativ pentru un fals, desi trebuia judecat * Acelasi Velea a plecat din SPP cu pistolul din
    dotare, arma fiind folosita ulterior de catre un tigan pentru a ameninta medicii de la Spitalul din Alexandria * Gheorghe Cornescu a fost cercetat pentru fals, dar i s-a dat NUP
    Seria dezvaluirilor lui Stefan Dinu, alias Fane Capatana, continua, timp in care si la Parchetul General se desfasoara doua anchete administrative, in paralel, pe tema implicarii anumitor magistrati in mafia lumii interlope.
    Dinu a fost audiat deja de procurorul-inspector Barbulescu, care a luat sifotografiile cu magistratifacute in timpul
    dejunurilor sau cinei prin diverse restaurante in compania acestuia. Leonard, un martor-cheie pentru afirmatiile lui Gapatana!
    "Judecatorul Jean Panaitescu nu are cum sa nege ca m-a cunoscut si ca a baut cu mine si cu mr. Teodor Dinu o
    zi intreaga. Panaitescu bea mult. Atunci, cand ne-am intalnit la restaurantul chinezesc, am consumat vin mult si
    Metaxa. Velea era procuror" Velea, cand eram eu dat in urmarire generala, m-a ascuns
    la Braila, la unul Leonard, un alcoolist cunoscut. Daca ma duce acolo cineva, ma duc direct la garsoniera si pot
    sa-i recunosc sotia si copiii, pentru ca acestia mi-au dat cheia de la garsoniera cand Leonard era in puscarie.
    Garsoniera e la etajul opt, intr-un bloc de langa gara din Braila. Politistii de acolo stiu adresa, ca m-au cautat sr au
    facut descindere, da' nu m-au gasit pentru ca tocmai plecasem.

    RăspundețiȘtergere
  9. continuare articol Ziua:
    Cornescu nu stiu cum de mai sta in functie acum,
    ca Velea imizisese de Cornescu ca a fost sustinut la promovare de presedintele Constantinescu. Sa stiti ca
    Velea a fost mereu sustinut de unu', generalul Badalan de la Armata si de procurorul Sanpetru".
    Antecedentele lui Velea
    In urma dezvaluirilor facute de Stefan Dinu, ZIUA a intreprins cateva investigatii. Astfel, am aflat ca la Parchetele
    Militare detin in arhiva doua dosare: unul, in care a fost anchetat penal procurorul militar Gheorghe Velea si al
    doilea, care-l privea pe adjunctul de astazi al Parchetelor Militare, col. Gheorghe Cornescu. Noile informatii culese
    pot fi verificate oricand de Procurorul General.
    Gheoghe Velea a sosit in magistratura militara de la Braila. Asa fiind, anturajul acestuia se afla acolo, iar
    Capatana nu avea cum sa cunoasca amanunte legate de Velea daca nu-l cunostea foarte bine. In 1994, cand
    Velea era procuror militar la Parchetul Militar Teritorial Bucuresti, de la Directia Pasapoarte a sosit o sesizare in
    care se arata ca PTMB transmisese o adresa prin care un cetatean, Petre Carp, cercetat pentru savarsirea unor
    infractiuni in complicitate cu militari, era scos din consemn de procurori dupa ce avusese interdictie de a parasi
    tara. Dosarul nu fusese, insa, finalizat. Cetateanul respectiv era prieten cu Stefan Dinu si acesta din urma fusese
    si elaudiat in cauza. In baza sesizarii Directiei Pasapoarte, procurorii-inspectori din cadrul Parchetelor Militare au
    demarat ancheta. Si au descoperit ca adeverinta catre Pasapoarte fusese redactata si semnata in numele
    conducerii PTMB de catre procurorul Velea. Lt. col. Vasile Pantea refuzase sa semneze o astfel de adresa, si
    Velea a gasit momentul sa intocmeasca, prin fals, aceasta adresa prin care ii facea un mare bine prietenului lui
    Fane Capatana. Anchetat, Velea si-a recunoscut fapta. La sugestia gen" Popa-Cherecheanu si dupa discutii
    prelungite, pentru ca institutia sa nu se faca de ras, s-a ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa i se aplice o
    amenda administrativa luiVelea, conform art. 18 indice 1, iar acesta si-a dat demisia. Daca ar fi in instanta, Velea
    ar fi fost judecat pentru fals si uz de fals in inscrisuri oficiale, si ar fi putut lua o pedeapsa cu inchisoarea pana la 3
    ani. Velea a trecut in avocatura si, dupa o perioada, a trecut la SPP.
    Totusi, Velea a maifost implicat intr-un incident, care a ramas "in aer". Cand a plecat din Parchet, a ramas cu
    pistolul din dotare. Cu acest pistol, cadrele medicale din Spitaluljudetean din Alexandria au fost amenintate de un
    tigan ca nu au grija de "piranda" lui. Ulterior, din cercetarile politiei teleormanene a reiesit ca pistolul respectiv era
    cel din dotarea lui Gheorghe Velea. Cert este ca Velea a ajuns la SPP si de aici a fost transferat la Directia de
    Protectie si Siguranta Militara din cadrul MApN, unde activeaza si astazi. La capitolul "Velea" ar mai fi de
    mentionat un episod interesant: inainte de a izbucni scandalui dezvaluirilor lui Fane Capatana, cateva saptamani,
    el a fost prezent zi de zi in incinta Parchetului Militar Teritorial Bucuresti si le spunea tuturor ca este detasat.
    Numai ca nimeni din conducerea Sectiei Parchetelor Militare nu avea habar de acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  10. urmarit general ascuns de procurorul velea - Ziua 13.02.2001
    Fane Capatana acuza
    Oamenii legii au instituit in lumea interlopa "taxa de protectie" * Politisti, procurori, judecatori participa
    cu bani, contra unor favoruri, la circuitul cametei mafiei tiganesti * Tudor Stanica, pe post de negociator
    in scandalul SANCA * "Procurorul militar Gheorghe Velea si cu magistratul Gheorghe Cornescu mi-au
    sugerat ca, daca voi inceta cu acuzele la adresa lui Mocuta, va iesi totul bine" * Gornescu participa la
    spriturile lumii interlope * "La Braila am stat ascuns la prietenul procurorului Velea" * "Trebuia sa declar
    ca m-a ascuns generalul Pavel Abraham"
    Aflat in Penitenciarul Rahova, celebrulcap al lumii interlope Fane Capatana s-a decis sa rupa tacerea. Eleste
    nemultumit de tratamentul care i se aplica, de cursul pe oare l-a luat procesul sau, de sentintele care le-a primit"
    Capatana a vazut, chiar daca de dupa gratii, ca modelul "Lajos Gabor" poate aduce, daca nu eliberarea, macar
    razbunarea" Cunoscutul detinut dezvaluie faptul ca politisti, procurori sijudecatori lucreaza mana-n mana cu
    mafia tiganeasca. Multi dintre ei si-au pus bani (sume mari, in valuta) in circuitul cametei lumii interlope. Un
    circuit la care dobanda e mult mai mare decat la orice banca. O imbogatire rapida contra unor favoruri cum ar fi
    neinceperea urmaririi penale, sentinte blande sau ehiar achitari in procese etc. Fane Capatana ne
    demonstreaza cum oamenii legii au ajuns sa functioneze, la randul lor, ca mafia tiganeasca. Oamenii legii au
    instituit in lumea interlopa "taxa de protectie". De la Tudor Stanica, la Gheorghe Mocuta, trecand prin procurorul
    Velea, sau prin magistratul Gheorghe Cornescu, toti par sa fi luat parte la jocurile murdare ale clanurilor de
    infractori. Asa declara Capatana, pe parcursul a doua episoade din serialul publicat de ZIUA. Ramane ca
    aceste acuzatii sa fie cercetate de organele de ancheta. Dar daca-i adevarat ce spune Capatana, ne intrebam,
    pe buna dreptate, cine ar putea conduce cercetarile? Cine a ramas atat de curat incat sa dezvaluie toata
    aceasta increngatura intre lege sifaradelege?! (Bogdan COMARONI)

    RăspundețiȘtergere
  11. - continuare articol Ziua 13 feb 2001
    "Alexandru Raducan, patronul grupului de firme SANCA, imi datora 281 de mii de dolari inca din '95 -
    marturiseste Fane Capatana, avand de partea sa o chitanta pe care si-a dat semnatura insusi Raducan. Numai
    ca avand termene de scadenta la banci si mari probleme financiare, patronul SANCA a fugit din tara. In aceasta
    situatie m-am adresat firmei sale, direct lui Mihai Streanga care-i tinea locul, ca sa-mi recuperez banii. Atunci a
    aparut ca din pamant Tudor Stanica (nota red. - colonel in rezerva, fost sef al Directiei Cercetari Penale din IGM
    in timpul regimului Ceausescu), care m-a invitat pentru asa-zise negocieri la sediul "Credit Bank", banca la care
    era presedinte. Pentru ca nu am inteles niciodata in ce calitate m-a chemat la tratative din partea firmei SANCA
    si nici nu am mai recuperat banii, l-am denuntat intr-o reclamatre la Directia Cercetari Penale (DCP) din cadrul
    lGP, alaturi de Streanga si Raducan. In acest moment au intrat in scena finul lui Stanica, Rudel Obreja (n.red. -
    fost sportiv al clubului Dinamo si actual vicepresedinte al Federatiei Romane de Box), lulian Mavlea si un grup
    de boxeri, care au inceput presiunile asupra mea si care chiar m-au batut" Asa am primit de la IML un certificat
    medico-legal (n"red. - nr. A212592 din 6 aprilie '97) in care se arata ca am avut nevoie de 55 de zile de ingrijiri
    medicale.

    RăspundețiȘtergere
  12. continuare articol 13 feb 2001- Romania Libera
    Dupa ce am fost agresat am depus o plangere penala impotriva lui Obreja si Mavlea, plangere care
    nu a fost solutionata nici acum, la patru ani!"
    Capatana leaga moartea colonelului Salitra si a lui Cioflan de Tudor Stanica
    "ln acest timp, intre familia sotiei mele si varul ei Alexandru Lica, zis Belmondo, au avut loc niste discutii mai
    aprinse pentru ca Belmondo se certase intr-un stabor cu socrul meu Dumitru Marin. Pana la urma, socrul meu a
    fost batut, iar noi am mers la ei si a iesit asa cum stiti cu Lica. Tudor Stanica a amplificat aceasta afacere de
    familie, interesul luifiind sa ma aresteze, ca si in cazul lui Danut Udila si lon Petrisor, ca nimeni sa nu mai ceara
    rambursarea datoriilor de la SANCA" Trebuie sa se stie ca acest Alexandru Raducan a fost patronul SANCA
    doar pe acte Ei are zece clase si este un tigan din Calarasi" Asa ca prezenta lui Tudor Stanica in aceasta
    afacere nu m-a mirat. Si nici ca eu am fost batut de Obreja si Mavlea. Sa nu uitam ca Emil Cioflan, dupa ce a
    depus o plangere impotriva subalternului lui, Tudor Stanica, a decedat suspect (nota red" - presedintele Credit
    Bannk, Emil Cioflan, a fost gasit mort in septembrie'98 in biroul lui, in conditii neelucidate nici pana in prezent).
    Toata lumea care a avut ceva cu Stanica a sfarsit in inchisoare sau li s-a aplicat corectiifizice in libertate. Se
    poate vedea, verifica. De exemplu, colonelul Constantin Salitra (ex-sef al Directiei Pasapoarte a Politiei
    Capitalei), care detinea standurile Europa, a murit intr-un accident la fel de suspect" Poate numai la "tata" Nitu
    (generalul Niculae Nitu, fost sef al Politiei Capitalei) nu i s-a intamplat asa, fiindca si el avea bani bagati la
    SANCA, dar i-a recuperat prin Nicu Gheara. Cand era la DCP pe vremuri, Stanica a fost singurul om care a
    avut mana libera de la clanul Ceausescu sa incalce orice lege, sa obtina aur sivaluta" Intrai la DCP, cand te
    chema Tudor Stanica, nu te mai intorceai! Cazul "Anca", cazul "Samoilescu" sau "Gheorghe Ursu" sunt
    exemple graitoare, cu autori inventati peste noapte, tinuti cate patru-cinci ani la puscarie si ulterior gasiti
    nevinovati. Cine a raspuns pentru asta?

    RăspundețiȘtergere
  13. N-a raspuns nimeni! Cam asa stau lucrurile".
    Urmarit general, ascuns de procurori militari
    "Dupa bataia dintre noi si clanul lui Belmondo, eu am fugit, iar fratele meu si cei doi cumnatr s-au predat. Toata
    perioada asta, cat eram urmarit general, m-am intalnit cu fostul ofiter SPP Gheorghe Velea (n.red. - ulterior
    procuror militar) si cu magistratul Gheorghe Cornescu (actualul adjunct al sefului Sectiei Parehetelor Militare,
    generalul Dan Voinea)" Ei mi-au sugerat ca daca voi inceta cu acuzele la adresa lui Mocuta, va iesi totul bine.
    Pe Gheorghe Cornescu il cunosc din '92, mi l-a prezentat Teodor Dinu (n.red. - maior in cadrul Directiei
    Cercetari Penale din IGP si nasul de cununie al lui Fane Capatana), cand era capitan la Parchetul Militar. Ne
    leaga multe amintiri" Deocamdata va pot spune doar atat: ne-am ajutat reciproc! Prieten atat cu mine, cat si cu
    Gigi Boeru (n.red. - Gheorghe Constantinescu), ne vedeam la sprituri la restaurantul Odobesti al lui Raducan.
    Perioada cat m-am ascuns, am stat la Braila cateva luni, la un prieten de-al lui Velea, un fabricant de alcool, numi
    amintesc numele lui, care la acel moment era arestat. Copiii si sotia acestuia erau acasa si mi-au dat cheia
    de la o garsoniera. Ei pot confirma! Am plecat de la Braila cand Velea a mers la Gheorghe Mocuta (nota red. -
    fost secretar de stat in Ministerul Justitiei) sa discute cu el. Dupa ce s-a intors de la Bucuresti la Braila, mi-a
    spus ca ar fi mai bine sa ma predau generaluluiTeodor Zaharia, secretar de stat in Ministerul de lnterne, si ea
    nu mi se va intampla nimic, daca spun ca am fost ascuns de generalul Pavel Abraham (n.red. - fost sef al lGP,
    despre care se afirma la acea data ca-l va inlocui pe Teodor Zaharia, si actual secretar de stat pentru relatia cu
    Parlamentul) si ca acesta m-ar fi instruit sa spun lucruri "neadevarate". Lucru pe care l-am refuzat si am plecat
    de la Braila la Constanta, unde am locuit cu chirie. Am fost prins dupa ce unul dintre avocatii mei, acum
    judecator, mi-a spus sa nu-mi fac griji, ca nu mai am mandat de arestare. El mi-a spus "Dinule, nu mai ai
    mandat!. E bine sa mai stai o perioada sa se potoleasca apele". In momentul in care am fost retinut am solicitat
    sa mi se prezinte un mandat de arestare, dar nu exista asa ceva. Cei de la Politia Mangalia, unde am fost
    retinut, mi-au spus ca de fapt eu sunt chemat la Bucuresti, la generalul Lazar Carjan, seful Directiei Politiei
    Criminale din lGP. Cand am ajuns la Bucuresti, am fost dus intr-adevar sa vorbesc cu generalul Carjan, iar
    dupa o scurta discutie, despre care nu vreau sa spun mai multe pentru moment, mi s-a emis mandat de
    arestare. Cum am fost dus la Directia Cercetari Penale, am sifost scos de generalul Matei, care mi-a zis "Bai
    Dinule, tu cand dadeai acele interviuri (n.red. - despre Gheorghe Mocuta), cred ca tu cam beai. Gata. Ai zis si
    tu. au zis si ei. trebuie sa terminati". Am inteles atunci ca trebuie sa termin si sa astept sa vad ce mi se va
    intampla in continuare. Dupa cinci zile, mi s-a emis un nou mandat".

    RăspundețiȘtergere
  14. Ziua 13 feb 2001 - ultima parte
    N-a raspuns nimeni! Cam asa stau lucrurile".
    Urmarit general, ascuns de procurori militari
    "Dupa bataia dintre noi si clanul lui Belmondo, eu am fugit, iar fratele meu si cei doi cumnatr s-au predat. Toata
    perioada asta, cat eram urmarit general, m-am intalnit cu fostul ofiter SPP Gheorghe Velea (n.red. - ulterior
    procuror militar) si cu magistratul Gheorghe Cornescu (actualul adjunct al sefului Sectiei Parehetelor Militare,
    generalul Dan Voinea)" Ei mi-au sugerat ca daca voi inceta cu acuzele la adresa lui Mocuta, va iesi totul bine.
    Pe Gheorghe Cornescu il cunosc din '92, mi l-a prezentat Teodor Dinu (n.red. - maior in cadrul Directiei
    Cercetari Penale din IGP si nasul de cununie al lui Fane Capatana), cand era capitan la Parchetul Militar. Ne
    leaga multe amintiri" Deocamdata va pot spune doar atat: ne-am ajutat reciproc! Prieten atat cu mine, cat si cu
    Gigi Boeru (n.red. - Gheorghe Constantinescu), ne vedeam la sprituri la restaurantul Odobesti al lui Raducan.
    Perioada cat m-am ascuns, am stat la Braila cateva luni, la un prieten de-al lui Velea, un fabricant de alcool, numi
    amintesc numele lui, care la acel moment era arestat. Copiii si sotia acestuia erau acasa si mi-au dat cheia
    de la o garsoniera. Ei pot confirma! Am plecat de la Braila cand Velea a mers la Gheorghe Mocuta (nota red. -
    fost secretar de stat in Ministerul Justitiei) sa discute cu el. Dupa ce s-a intors de la Bucuresti la Braila, mi-a
    spus ca ar fi mai bine sa ma predau generaluluiTeodor Zaharia, secretar de stat in Ministerul de lnterne, si ea
    nu mi se va intampla nimic, daca spun ca am fost ascuns de generalul Pavel Abraham (n.red. - fost sef al lGP,
    despre care se afirma la acea data ca-l va inlocui pe Teodor Zaharia, si actual secretar de stat pentru relatia cu
    Parlamentul) si ca acesta m-ar fi instruit sa spun lucruri "neadevarate". Lucru pe care l-am refuzat si am plecat
    de la Braila la Constanta, unde am locuit cu chirie. Am fost prins dupa ce unul dintre avocatii mei, acum
    judecator, mi-a spus sa nu-mi fac griji, ca nu mai am mandat de arestare. El mi-a spus "Dinule, nu mai ai
    mandat!. E bine sa mai stai o perioada sa se potoleasca apele". In momentul in care am fost retinut am solicitat
    sa mi se prezinte un mandat de arestare, dar nu exista asa ceva. Cei de la Politia Mangalia, unde am fost
    retinut, mi-au spus ca de fapt eu sunt chemat la Bucuresti, la generalul Lazar Carjan, seful Directiei Politiei
    Criminale din lGP. Cand am ajuns la Bucuresti, am fost dus intr-adevar sa vorbesc cu generalul Carjan, iar
    dupa o scurta discutie, despre care nu vreau sa spun mai multe pentru moment, mi s-a emis mandat de
    arestare. Cum am fost dus la Directia Cercetari Penale, am sifost scos de generalul Matei, care mi-a zis "Bai
    Dinule, tu cand dadeai acele interviuri (n.red. - despre Gheorghe Mocuta), cred ca tu cam beai. Gata. Ai zis si
    tu. au zis si ei. trebuie sa terminati". Am inteles atunci ca trebuie sa termin si sa astept sa vad ce mi se va
    intampla in continuare. Dupa cinci zile, mi s-a emis un nou mandat".

    RăspundețiȘtergere
  15. In acest oras unde coruptia este in floare si nu poti clinti nimic datorita mafiei locale nu te mira ca este procuror Gheorghe Velea.Asa oras asa procurori si prim procurori.Sa nu uitam ca in urma cu ceva timp sluga lui Horez a intrat la Mihalcea de parca se ducea la el acasa, iar cei de la Protectia Animalelor statea la poarta injositi de parca ar fi fost ultimii oameni.Dar de ce sa-i faci ....Banul vorbeste.In toate actiunile intreprinse impotriva oamenilor lui Horez si a lui Horez au fost soldate cu NUP.Procurorii, politistii, judecatorii stiu ce se intampla in acel adapost, ca se omoara caini la greu, ca se fura banul public dar toate dosarele raman nerezolvate.Poti sa te duci cu mama dovezilor ca tot degeaba !!!
    Oare nu este nimeni in tara asta care sa ia atitudine si sa stopeze toata aceasta mafie locala si aceasta balacareala politica ?
    Oricum lucrurile chiar daca continua in ritmul acesta se vor difuza mai departe materialele incriminatoare pentru cei corupti.

    RăspundețiȘtergere
  16. cloaca e imputita rau la Braila, velea, petrache, ciuciumis, vreo 2-3 judecatori, care au dat verdicte strimbe pe fata, tot aceeiasi in dosarele care privesc pe infractorul horez. dna ciciumis mare procuroare de prin faurei, au schimbat opincile pe sandale si s-au pus pe facut avere pe cai murdare si necinstite, protejind tot soiul de infractori. de la tara, veniti, cu apucaturi de ceapisti ramasi, au invatat dreptul la cap, ca si mihalcea ... despre politisti ce sa mai vorbim ... aceiasi militieni hulpavi de pe vreme lui Ceausescu, numai ca atunci n-aveau tupeul sa se comporte ca niste derbedei. oameni buni, mizeria iese la suprafata. cum puteti respira in cloaca asta imputita? cum puteti spera sa se schimbe vreodata ceva in Braila? un lucru e cert: mizeria a atins maxim de toxicitate cu simionescu la putere. la urmatoarele alegeri dati-i primarului ce merita: o lovitura de pedeapsa in partea dorsala, sa se duca dreaqu de unde a venit si unde ii e locul!

    RăspundețiȘtergere
  17. bine ii faci lui ciordache
    ce ma bucur ca pe langa el pica si mihaela cap de pui
    prea si au luat o in cap asta doi
    tot unu dintre voi trebuia sa ii puna la colt dar nu se astepta nimeni sa fii tu
    multa lume se bucura ca in sfarsit exista porbe care sa arate ce neamuri praste sunt ei.
    bravo bravo bravo

    RăspundețiȘtergere
  18. FELICITARI DNA COSTEA. NU E SIMPLU CE FACETI DVS DAR TREBUIE SA FITI CONVINSA CA TAVALUGUL A PORNIT. OAMENII ASTIA SE SE TEAMA CA NU SE VOR MAI PUTEA APARA UNUL PE ALTUL. SUNT ADEVARATE GRUPURI INFRACTIONALE SI INCA MAI AU PUTEREA DE A CORUPE. UITATI-VA LA FOSTII DVS COLEGI CU VECHIME CARE NU AU REZISTAT TENTATIEI DE A SE LASA CUMPARATI. SI PE PLAN CENTRAL ESTE O BATALIE PENTRU DEMASCAREA ZIARISTILOR COMPLICI CU MAFIOTII. PANA SI CRISTIAN TUDOR POPESCU SE DOVEDESTE UN MERCANTIL. AVETI TOATA STIMA MEA.
    LUCIAN, GALATI

    RăspundețiȘtergere
  19. Organizaţiile pentru protecţia animalelor trebuie să lupte prin mijloacele de care dispun pentru crezul lor, dar nu ştiu, nu cunosc nici un nume din cele pomenite, redactarea sugerează o luptă personală, faptele presupuse fiind un pretext.
    Pe mine personal mă deranjează haitele de câini de care tot trebuie să mă feresc şi pe care edilii noştri le ignoră, mă deranjează lipsa unei legislaţii asemănătoare cu cea din SUA pentru acest fenomen.

    RăspundețiȘtergere
  20. mare prostie ai spus dle, mai bine taceai. nu te deranjeaza ca exista legi in tara asta si n-au nici o valoare? nu crezi ca aceleasi masuri 'juste' ca cele aplicate de justitia braileana ni se aplica noua, cetatenilor 'disciplinati', care respectam legea, nu furam, nu dam in cap, ne platim taxele ca sa aiba ce fura horez etc. crezi ca ce face infractorul horez si infractorii care il sustin din diverse institutii, ar fi fost posibil in sua? crezi ca l-ar lasa cineva acolo pe horez sa matraseasca sute de mii de euro, bani dusi pe apa simbetei fara vreo justificare? organizatiile s-au prezentat la primarie si au propus sa castreze ciini pe banii lor, si primarul le-a inchis usa in nas. nu te deranjeaza sa te fure cineva in numele binelui comunitatii, care nu exista? mergi in sua sa vezi, se leapada ciinii pe strada cum se intimpla la noi? cineva a platit 1400 lire in Anglia costurile procesului si amenda pentru ca aruncat o pisica in tomberon, pentru cruzime fata de animale. noi ne-am abrutizat in asa hal incit ni se pare incredibil. dovada comentariul precedent. de aia Romania e unde e si toti ne-am dori sa emigram in SUA! pune-l pe velea in justitia americana - l-ar primi acolo dupa gratii! greu sa schimbam ceva in bine cu asemenea opinii! exact pe asta mizeaza si simionescu & co. avem ceea ce meritam!

    RăspundețiȘtergere
  21. Sanda Capatina Bernazani, California, USA22 octombrie 2010 la 01:04

    Pertinenta replica "anonimului" anterior.
    Bravo tie! Dovada ca Romania are inca multime de oameni inteligenti si cumpatati carora le va sta in putere sa ofere alt destin bietei tarisoare sfasiata, de-a lungul ultimilor 20 de ani, de bande intregi de hoti care "conduc" Romania jefuind-o pe toate partile.
    La vremea cuvenita, aruncati-i pe toti acestia la groapa de gunoi a societatii. Pentru intotdeauna.Va sta in puterea voastra sa o faceti!
    Pana atunci deschideti larg ochii in jur spre tot ceea ce va face viata un infern fara a uita sa fiti demni,civilizati si umani, chiar daca nu este usor.
    Asta conteaza! Nu nemernicia sistemului in care sunteti obligati sa traiti.
    NIMICITI-L pentru intotdeauna, cu oamenii lui cu tot!
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  22. Presupun că @anonim se referă la comentariul meu. Este o banală părere personală despre câinii comunitari, cu argumente mă puteţi convinge oricând să o schimb. Rostul organizaţiilor pentru protecţia animalelor este şi schimbarea percepţiilor noastre faţă de drepturile animalelor.
    Nu cred în soluţia castrării. A fost folosită în multe oraşe, au cheltuit banii şi nu a fost obţinut nici un rezultat. Câinii comunitari nu trăiesc în haite cu mascul alfa, degeaba castrezi masculii, scapă câţiva şi ai toate femelele gestante.
    Teoretic ar trebui să “castrezi” chirurgical sau hormonal femelele să speri într-un rezultat privind reducerea populaţiei, dar asta presupune că accepţi să fie în continuare în stradă! Pe mine mă deranjează să-i întâlnesc când duc nepotul la grădiniţă în special, indiferent dacă sunt castraţi sau nu, cu fundă roşie sau nu.
    Probabil edilii locali consideră că acesta este farmecul oraşelor noastre!
    Sper că vă amintiţi incidentul: vii ca om de afaceri pentru câteva zile din Japonia în România şi mori după ce ai fost muşcat de nişte câini comunitari în capitala ţării! Âsta da brend de ţară!
    Un weeked plăcut.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.