duminică, 7 noiembrie 2010

Adrian Paunescu e poetul romanilor; Guvernul Boc al cui guvern este?

Cine mai spune ca romanii constituie o natie amorfa merita tot dispretul. Adrian Paunescu a reusit pentru ultima data sa ne demonstreze ca avem un numitor comun si acesta este SPIRITUL ROMANESC.
Nu era greu pentru guvern sa respecte acesta evidenta si sa declare zi de doliu national. E o greseala care va costa aceasta putere si partidul aflat la guvernare cu mult mai mult decat isi imagineaza. Cei aflati vremelnic la putere astazi ne sfideaza pana intr-atat, pentru ei nu au insemnatate patriotismul si valoarea nationala sau pur si simplu sunt inabili in a comunica cu poporul? Pun aceasta intrebare pentru ca imi este greu sa accept ca Guvernul Romaniei nu este si al romanilor. 

  Doamne ocroteste-i pe romani
- Watch more Videos at Vodpod.

16 comentarii:

  1. CE INSEMNATATE SA AIBA PENTRU UNGURII DIN GUVERN CA A MURIT UN PATRIOT ROMAN? CE SA-L DUCA MINTEA PE LOBOTOMIZATUL BOC? RUSINE GUVERN AL ROMANIEI, RUSINE PD-L, RUSINE BASESCU!

    RăspundețiȘtergere
  2. S-A STINS O FLACARA IN MINE,
    S-A STINS O FLACARA IN NOI,
    O GENERATIE INTREAGA,
    L-ASEAZA-ACUM INTRE EROI!

    Requiescat in pace!

    RăspundețiȘtergere
  3. domnule damian
    va cred sincer ca il regretati pe adrian paunescu. faceti parte din generatia pentru care cenaclul flacara ne dadea luzia liberatii si demnitatii in comunism. insa ar trebui sa faceti mai multe pentru ca ce ne-a insuflat omul paunescu sa reinvie. probabil va dati seama ca suneti la fel de vinovat pentru ce se intampla in braila fie si pentru ca faceti parte din cel mai slab consiliu local sub cel mai slab primar cu care sunteti coleg de partid.
    pacat.

    RăspundețiȘtergere
  4. ai dreptate. este un guvern antinational. pentru polonezii care au murit in accidentul de aviatie de la katin au fost in stare sa declare doliu national. pentru un roman adevarat i-a durut in fund pe nemernici.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Guvernul Boc al cui guvern este?" Al lor! Ei cu ei şi cu banul public pe mână, noi cu noi şi cu criza!

    RăspundețiȘtergere
  6. sa dovedit din nou ca acest guvern este decat o adunatura de cimpanzei. la ei conteaza doar matul. vai de noi cu asa conducatori cu atat mai trist cu cat sunt oameni destul de tineri. nu au inima si nu au nici minte. in funte cu seful lor de trib.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce n-au reusit scaderile de salariu si pensii,impozitele si taxele,miile de bugetari ramasi fara loc de munca,a reusit ,a cata oara..dragostea de cultura,dragostea de Romania.Multe mii de romani,nechemati de cineva,neplatiti si neinregimentati s-au adunat la Bucuresti.Sa-i spuna(de ce asa tarziu?!),unui mare ROMAN,cat il pretuiesc.A fost ultimul ct de cultura a marelui OM Paunescu:a murit,pentru ca noi sa ne intoarcem la poezie si la dragostea de tara.A facut si sacrificiul suprem,precum Hristos,pentru a reinvia cultura.Ne-a dat ,iarasi,sangele lui ,ca sa ne amintim ca iubim poezia si iubim Romania.Iar Dumnezeu,prin marea LUI putere si neintelesele lui cai,a infaptuit in ceruri marea unire:ROMANIA MARE.Caci acum Paunescu si Vieru se imbratiseaza.Doua inimi romanesti MARI ,s-au contopit intr-o stea si nimeni nu va mai putea sa le desparta.Plecasera prea multi artisti,era nevoie si de un poet ca sa le scrie versuri.Devine cerul tot mai cult si Pamantul tot mai sarac in cultura.Daca l-am iubit cu adevarat pe Adrian Pqaunescu(si l-am iubit!)sa cerem Ministerului culturii sa-l puna in cartile de romana,ca sa-l putem reciti impreuna cu copiii si nepotii si stranepotii nostri.Si sa le spunem povestea minunata a Cenaclului Flacara.Cine nu l-a iubit pe Adrian Paunescu si nu-l iubeste nu cred ca este cu adevarat roman.Cernat Aurelia

    RăspundețiȘtergere
  8. paunescu este trecut in raportul tismaneanu ca poet de curte, un ideolog comunist. statul roman a condamnat comunismul. cum putea fi dat doliu national?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce are una cu alta? Ideologia l-a facut mai putin intelectual, mai putin patriot? Pe logica acesata, ar trebui sa ne dezicem de Nae Ionescu sau de Mircea Eliade, pe motiv ca au fost ideologi ai miscarii legionare?
    Daca acesta a fost motivul pentru care nu s-a declarat doliu national, este vai si amar de noi.Nu intelegem nimic din ce inseamna toleranta, nu suntem in stare sa ne sustinem civilizat opiniile. Ca si cum cine nu gandeste ca noi, trebuie sa moara ca sa avem noi satisfactie?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Aura Costea

    Una-i sa aderi, alta-i sa te pui in slujba interesului personal si al unui dictator comunist, dealtfel ambiguitatea lui Paunescu il facea sa fie abil in relatia cu Ceausescu ("Analfabetii" din '80). Si Goga, ca prim-ministru a dus o politică pro-nazista si mai ales antisemită dar nu a transferat-o prin talentul sau in literatura, nu s-a folosit de arta pentru a-si atinge scopurile, privilegiile.

    In alta ordine, atat Eliade cat si Ionescu (ultimul absolvent de Balcescu la Braila) au fost filozofi care au creat teorii si sunt citati la cursuri atat in istoria religiilor cat si in curente filozofice. Am unele indoieli ca literatura universala sau urmasii nostri se vor intrebuinta de capodopera Paunesciana. Personal prefer sa-l pastrez in memorie ca pe un poet foarte talentat, motiv insuficient pentru declararea zilei de doliu national.

    Sunt dezamagit sa gasesc prezent pe blogul tau acest "articol", i-as spune totusi. Nationalist, infierator, demagogic si populist, stil ce caracterizeaza mai degraba isteria P.S.D.-isto - P.C.-ista din ultimele zile, ca sa nu mai amintesc de logoreea pacientului infinit, Vadim.

    Pe viitor iti recomand sa semnezi articolele sau sa indici autorul lor pentru a evita confuzia cititorilor.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Poppy
    Aricolul la care ai postat acest cometariu imi apartine si este semnat. Nu stiu de unde ai inteles ca n-ar fi al meu. El exprima ceea ce cred eu. Daca e nevoie sa explic de ce sunt de parere ca trebuia doliu national, o fac: omul Paunescu nu trebuie judecat in afara contextului istoric. S-a nascut in '43 si s-a format ca intelectual in regimul comunist. Daca a gasit o cale prin care sa poata transmite valorile sale si a urmat-o, cu compromisurile pe care le invoci, asa ceva nu e de neiertat. Ca au fost inutile, Ceausescu reducandu-l si pe el la tacere, asta e alta discutie. Indubitabil, Paunescu a fost ultimul mare poet in viata care a scris despre romani si pentru romani, intr-un mod care a atins inimile tuturor. Cat de comunist a fost, pe mine una nu ma intereseaza. Nu ma obliga nimeni sa citesc poeziile angajante. Dar acelea despre iubire, parinti, iubirea de tara si eroi nu au egal in poezia contemporana.
    Am stiut tot timpul cine e Paunescu si pot sa-l inteleg.Nu inteleg si nu admit impostura celor care au fost cu mult mai comunisti si inculti pe de-asupra si care azi o fac pe dizidentii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Guvernul boc e al tau si al celor pe care-i preaslavesti

    RăspundețiȘtergere
  13. si inca ceva: reprosul pe care il fac acestei puteri este ca nu tine cont de asteptarile romanilor, se indeparteaza inutil de noi. De data aceasta nu mai era vorba de nimic politic. Nu are nicio legatura PSD-ul cu ce s-a intamplat ieri, chiar daca liderii sai jalnici nu au ratat ocazia sa se afiseze in in primele randuri.
    Romanii au deplans cu totii moartea poetului, pe Paunescu l-am considerat toti poet si nu politician, iar puterea trebuia sa inteleaga asta.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Aura Costea

    Nu pot sa disociez omul de poet, nu pot si pace !

    Sunt cele mai spontane, frumoase si sincere cuvinte despre Paunescu pe care le-am citit, mai cu seama in ultimele zile cand corifeii au stat cu arma la picior si s-au intrecut in ode. Asa se explica de ce iti verific blog-ul de 2-3 ori pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  15. PENTRU ULTIMUL ANONIM STII VORBA AIA "HOP SI EU CU CALUL MEU"? ASTA E ARTICOL CARE SLAVESTE PE BOC SAU ESTI TU UN DOBITOC CARE MAI CAUTA UN PRILEJ SA SE DEA IN STAMBA?

    RăspundețiȘtergere
  16. @Poppy
    Am incercat sa ma pun in locul lui Paunescu si l-am inteles. Oricine e viu, are simtaminte si scrie poate sa-l inteleaga. Pentru el, scrierea sa, impatasita cu un public care reactiona in delir, a functionat ca o terapie. Era dependent de asta, dovada ca pana in ultima clipa a simtit nevoia sa ne comunice ce simte, a facut un spectacol uluitor din combustia lui interna. A avut nevoie de public, vibratia celorlati il hranea. Artificiile pe care le-a facut intr-o dictatura a brutelor, tocmai pentru a ajunge la acest public, poate fi iertata unui astfel de om.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.