luni, 8 noiembrie 2010

PNL se pregateste de guvernare?

Motivele cele mai importante pentru care Emil Boc nu mai poate fi premier pentru multa vreme: 1. Guvernul sau nu are strategie pentru amenintarea externa cu care ne confruntam: amanarea aderarii la spatiul Schengen  si 2. Blocajul legislativ care duce la imposibilitatea votarii bugetului pe 2011, ceea ce pentru economia romaneasca ar fi catastrofal.
 
Atacul fara precedent al lui Crin Antonescu la adresa fostilor aliati anti-Basescu plaseaza automat PNL in relatie antagonica cu principalul partid de opozitie. Daca opozitie alaturi de PSD nu se poate, atunci ce optiune le mai ramane liberalilor? Cum singurul lucru cert in politica este raportul fata de putere, nu putem decat sa ne gandim ca liberalii au priceput, in final, ca pozitia infantila pe care au adoptat-o de la alegerile prezidentiale incoace le face mai mult rau decat bine. Cum presiunea in PNL este mare, iar dictatura lui Antonescu a alungat numerosi membri de partid, inclusiv parlamentari, a continua in acest stil inseamna ca alegerile din 2012 sa gaseasca ultimul partid istoric in pragul dezintegrarii. Putem, asadar, sa ne asteptam la inceperea negocierilor pentru intrarea PNL la guvernare, in locul UDMR, a carei obraznicie a intrecut orice limite? Ideea nu e absurda, mai alesc ca numerosi lideri democrat-liberali sunt favorabili cooptarii PNL la guvernare, in conditiile in care guvernul Boc a fost de la bun inceput un guvern de sacrificiu. As merge mai departe cu aceasta ipoteza si as avansa ideea ca, in situatia in care PNL intra la guvernare, premierul nu va fi democrat-liberal, ci o persoana expusa deja mediatic, cu o imagine buna - mai apropiata de tipul tehnocrat decat populist. Aceasta ar fi o miscare de respiro pentru PDL care s-a prabusit in sondaje, o ocazie pentru PNL sa-si linisteasca membrii si electoratul nemutumit de politica ambigua si pentru UNPR de a-si face simtita prezenta pe scena politica. De aceea, va recomand sa-l urmariti cu atentie pe Cristian Diaconescu.

10 comentarii:

  1. ar cam fi singura varianta ca psd sa fie tinut departe de putere si in 2012.

    RăspundețiȘtergere
  2. care psd vanghele nastase si dragnea? astia si daca alearga singuri tot pe locul 2 ies.

    RăspundețiȘtergere
  3. da esti varza rau de tot. se vede ca nu mai ai un job serios sa mai fii "ancorata" la realitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonimule,
    desi asta e un atac la persoana mea, iti validez rautatile tocmai pentru ca astept argumente impotriva sau in favoarea IPOTEZEI lansate de mine. Eu nu spun ca asa se va intampla, am avansat o idee de lucru. Daca nu esti de acord, poti spune civilizat ce face ca aceasta ipoteza sa fie nerealista.

    RăspundețiȘtergere
  5. afirmatia "presiunea in PNL este mare, iar dictatura lui Antonescu a alungat numerosi membri de partid, inclusiv parlamentari, a continua in acest stil inseamna ca alegerile din 2012 sa gaseasca ultimul partid istoric in pragul dezintegrarii" este o IPOTEZA?
    SCUZE PTR.RAUTATI!!!
    Recunosc ca m-am bagat ca musca in lapte. Postarea este superba ipoteza propusa este geniala.
    SCUZE ptr.interventie. continua asa ca e bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce anume e inexact? Din PNL au plecat parlamentari nemultumiti iar altii au fost dati afara. In teritoriu, reteta s-a aplicat intocmai: cui nu-i convine, valea! Asta nu e conducere dictatoriala?

    RăspundețiȘtergere
  7. :))))))))))
    cum mai stii tu mai aura sa intarati spiritele...nici macar botanistii ca asta de mai sus nu se pot abtine. dar vorba lui tine-0 tot asa ca le dai de treaba daca n-au.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce mi se pare mie straniu e ca naomi a spus azi ca pnl vrea modificarea legii electorale si demiterea robertei anastase pentru ca liberalii sa se intoarca la lucrarile camerei deputatilor.
    basistii vor si ei modificarea legii electorale si apropierea de liberali. nu ar fi o surpriza "sacrificarea" lu' betty daca asta ar fi pretul pentru aducerea pnl de partea puterii, situatie in care nici nu mai conteaza ce vor maghiarii.

    RăspundețiȘtergere
  9. chiar ca e ciudat ca tocmai PNL cere modificarea legii electorale cand asa a obtinut cele mai multe mandare de parlamentari. sa nu uitam ca la braila tusa si cibu au ajuns in parlament in urma redistribuirii voturilor. daca in 2008 s-ar fi votat uninominal in doua tururi de scrutin cibu ar fi fost pesionar si ailalta dama de companie a lui buble.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu m-as mira de o asemenea mutare in tabara liberala. Oricum in 2012 PNL va avea de infruntat un moment crucial: ori castiga ori ajunge la tomberonul istoriei.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.