joi, 11 noiembrie 2010

Prima decizie majora de dupa alegeri: PDL Braila intra in opozitie locala

*Stanel Necula si Giana Patrascu ar urma sa demisioneze chiar astazi, insa interesele personale fac putin probabila aceasta optiune* Ar putea urma excluderea din PDL si recuperarea lor de catre UNPR*

PDL a decis aseara, in sedinta BPJ, sa intre in opozitie fata de puterea locala reprezentata de PSD si Gheorghe Bunea Stancu. Stanel Necula si Giana Patrascu au primit mandat ca, incepand de astazi, sa renunte la cele doua functii administrative pe care le ocupa la Primarie, respectiv la CJ. Decizia PDL vine la o saptamana dupa alegerea in functia de presedinte a lui Constantin Dumitriu, a carui noua echipa de conducere, din care fac parte deputatii Balcan si Badalan, nu doreste sa gireze, prin pastrarea acestor doua functii, dezmatul pe banii publici pe care Stancu il practica fara nicio retinere. Prin acest gest, PDL Braila devine partidul local de opozitie, dupa o perioada indelungata de ambiguitati.Reamintim ca in vara acestui an, CLM si CJ,controlate la Braila de PSD si PNL,au decis schimbarea celor doi pedelisti din functiile administrative, insa Giana si Stanel au cotestat. Acum partidul le-a cerut sa renunte la functii, pe care, cel mai probabil, le vor ocupa liberalii, daca cei doi accepta decizia partidului. BrailaNews a avansat si numele lui Alexandru Danaila la Primarie si al lui Catalin Boboc la CJ. Acesta din urma a declarat insa, in luna august, ca nu-l intereseaza sa o inlocuiasca pe Giana Patrascu.
Pe de alta parte, in cazul in care nu vor renunta la functii, Giana si Stanel se situeaza in afara intereselor PDL, ceea ce ar putea atrage dupa sine excluderea din partid sau demisiile lor unilaterale (putin probabil, din cauza intreselor personale). In aceasta situatie, singura lor supapa devine UNPR-ul, care ar obtine in felul acesta reprezentare in administratia locala.

18 comentarii:

  1. cum sa renunte tristii astia doi la ciolan? cu orice pret il vor pastra. felicitari conducerii pdl ca rupe pisica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricare ar fi in locul celor doi, sa faca naibii ceva pentru orasul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  3. locul lor e la gunoi. niste insi care sia-u vazut linistiti de afacerile de familie la adapostul pdl si care au nici nu au mimat ca ii intereseaza braila si brailenii. daca tmberonul se numeste unpr cu atat mai rau pentru cibu si sterian ca vor puti si si mai tare a coruptie si incompetenta. cu asa lepadaturi le uram succes la alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Afirmatia din finalul postarii nu prea este corecta - adica daca PDL retrage sprijinul pentru Giana si Stanel ei nu pot fi recuperati de UNPR pentru simplul motiv ca isi vor pierde mandatele de consilier judetean, respectiv consilier local, potrivit legii alesilor locali. Tot PDL este cel care va numi inlocuitori - urmatorii de pe lista votata la alegerile locale din 2008.

    RăspundețiȘtergere
  5. @roxana
    daca se aplica legea, UNPR nu ar mai fi existat. Daca a fost posibil in Parlament ca acest partid sa colecteze dezertori de la social-democrati si liberali, de ce n-ar fi posibil sa colecteze si dezertori din teritoriu? PDL a renuntat de bunavoie la functiile respective si, probabil, isi asuma si "pierderile umane".

    RăspundețiȘtergere
  6. Alesii locali se supun Statutului Alesilor Locali. Ei sunt alesi pe liste si daca migreaza la alt partid isi pierd mandatul.
    Potrivit prevederilor 9 alin 2. lit. h/l din Leg. 393/23.o9.2004 privind statutul alesilor locali, dispozitii legale noi introduse prin art. 3 pct. 3. din leg. 249/2006, încetarea mandatului de ales local înainte de expirarea datei normale a mandatului, are loc printre alte cazuri si prin pierderea calitatii de membru al partidului politic, sau organizatiei minoritatilor nationale, pe a carei lista a fost ales.
    Cu parlamentarii este alta poveste pentru ca ei se supun legii votului uninominal. Si ei nu isi pierd mandatul in caz ca migreaza.
    Dar probabil ca o sa te convingi singura cand si daca PDL ajunge sa retraga sprijinul politic pentru cei doi.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ roxana
    multumesc pentru precizari. pana la urma, cei doi avand culoarul inchis la PDL, vor trebui intr-o forma sau alta sa supravietuiasca politic. UNPR este una din optiuni si vom vedea daca si sub ce forma se va face recuperarea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pasul doi:
    Giana trece la PSD iar Stanel se retrage la firma si-i face jocurile ...lui Voda!
    pariu?

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim
    Buna ideea; sa deschidem o bursa a pariurilor? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim si Aura Costea
    Ce sa faca Voda mai cu momaile alea doua? Cred ca Necula ramane la pdl si isi da demisia dar ginutza -fata-hotarata o sa-si faca loc pe langa alta taratoare de talia lui gabitza. posibil sterian.

    RăspundețiȘtergere
  11. :)) Sunteti patetici(adica jalnici, ca sa intelegeaga si manelistii postaci de-aici)! Nu stiti despre ce e vorba, dar emiteti judecati de "valoare":))!
    Trebuie sa remarc, deoarece generalizarea e apanajul trepanatilor, ca, intre toate ineptiile afirmate ritos si sustinute pe nimic, punctul de vedere al Roxanei care, evident, "pacatuieste" prin acuratete.
    Voi astilalti, autoarea included, poluati mediul virtual cu lipsa de cunoastere(respectiv, competenta).
    "E usor a face versuri cind nimic nu ai a spune", iar voi postacii manelisti, nu produceti decit platitudini sententioase.

    RăspundețiȘtergere
  12. Aurico, deja ti-ai intrat in atributii? Te-a angajat PDL ca sefa la Biroul de presa? Dar oricum esti pafarista rau. ghiortaie matele de foame si ce sa faci si tu. Scrii dupa dictare. Ca de informata nu esti mai deloc. Ce o sa te faci in 2012, daca Stancu nu mai candideaza. Pentru ce te-ai luptat atata? Ca si PDL-ul. Singurul lor "dusman" e Stancu. Nici o vorba de PSD sau PNL.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Sictir
    Prostul, cand nu are argumente, trece la injuraturi. Sper ca nu e si cazul tau, asa ca astept un punct de vedere la obiect si care sa nu fie "penibil".

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anonim
    Gata baieti, ati inceput? In afara de atacul la persoana altceva ce mai stiti? Unde am gresit eu in articol? Celor doi li s-a recomandat sa-si dea demisia. O fac sa nu. Restul e disperarea unora care se vad demascati.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Aura Costea
    Ai perfecta dreptate! Caci, evident, te referi la propria persoana, cel putin.
    Altminteri, astept sa indici o singura "injuratura".
    Si, daca poti, voi adimte neintirziat ca, iata, m-ai "demascat" si pe mine!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Stancu face parte din PSD. El este chiar seful, ala care da tonul. Interesele PSD Braila se confunda pana la identificare cu interesele lui Bunea Stancu. Primarul Simionescu e produsul lui Stancu marinoneta lui. PNL de asemenea insemana Stancu. Si Varga. Voi, astia care aveti o placa stricata, chiar credeti ca baietasul ala Boboc e sef pa PNL? Cine mai reprezinta PNL-UL? Poate Diana Tusa, care a fost ajutata tot de Stancu sa castige in defavoarea Daneilei Bartos. Stancu nici sa nu aiba tupeu sa mai candideze. Dar cineva trebuie sa sparga ouale puse de acest individ in atatea cuiburi. Va place sau nu PDL ramane singura varianta. Poate n-o fi varianta perfecta, dar e singura. Iar Aura nu scrie de ieri de azi despre Stancu si despre PSD si PNL. Cei care v-ati dezlantuit impotriva ei faceti o mare greseala. Aura are opinii foare bine argumentate inca de cand scria la ziar si foarte bine face ca va publica aceste comentarii anonime pentru ca in felul acesta de vede calitatea umana a celor care iau apararea sistemului corup si umilitor instituit de Bunea Stancu. Sper sa dispareti odata cu el din memoria acestui oras, lichelelor anonimie!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Sictir
    Nick-name-ul pe care ti l-ai ales este elocvent. Asta in care nu cumva l-ai atribuit propriei tale persoane, caz in care imi retrag cuvintele. :))
    Ai fost inspirat in alegerea lui.

    RăspundețiȘtergere
  18. @TEO
    Multumesc pentru intereventie, dar te asigur ca sunt in stare sa ma apar si singura. Partea interesanta este ca pana si cei care simt nevoia sa posteze atacuri la persoana mea stiu ca scriu ceea ce cred. Spre deosebire de ei, care au puncte de vedere atat de categorice, dar n-au curaj sa si le asume, eu n-am nimic de ascuns. Cat mai avem dreptul la opinie, mi-l voi exercita civilizat, cum am facut-o de fiecare data, chiar daca e limpede ca unora nu le convine. Pe cei care nu stiu decat sa jigneasca ii invit la dialog civilizat. Inca mai sper ca e posibil. Daca nu doresc sa argumenteze civilizat e treaba lor, dar nu eu ma descalific. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.