vineri, 26 noiembrie 2010

Culita Tarata are motive sa-si faca griji in privinta IMB

*O strategie pentru prevenirea inundatiilor, aflata in lucru,  prevede renaturarea suprafetelor desecate* Nu e un secret pentru nimeni ca Gheorghe Bunea Stancu il vrea pe Culita Tarata afara din IMB, in orice conditii*

FOTO: Obiectiv/Culita si Basescu
Ieri, presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu a participat la Galati, la o sedinta prezidată de directorul Autorităţii Naţionale pentru Inundaţii şi Managementul Apelor (ANIMA), Dan Cârlan, şi de secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră. La acesta sedinta, desfasurata cu usile inchise, au mai participat preşedinţii Consiliilor Judeţene din Galaţi şi Tulcea, prefecţii celor trei judeţe, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ şi reprezentanţii autorităţilor direct implicate în gestionarea crizelor provocate de inundaţii. La finalul intalnirii, unde s-au prezentat principiile unei strategii despre cum se poate evita pe viitor situatia din acest an, cand orasul Galati a fost la un pas sa fie indundat, Dan Carlan, citat de realitatea.net, a facut referiri la "renaturarea" unora dintre fostele teritorii ale fluviului. „Vor fi analizate toate suprafeţele care i-au fost luate Dunării şi care au făcut ca fluviul să nu mai aibă loc”. Insula Mare a Brailei este cea mai mare suprafata desecata in amonte de Galati, cele 60.000 de hectare intrate in circuitul agricol fiind exploatate in prezent de Culita Tarata, om de afaceri din Neamt. Pentru a-si putea mentine interesele in IMB, in conditiile in care Stancu a incercat preluarea concesiunii asupra Insulei, Tarata a migrat de la PSD la UNPR.

6 comentarii:

  1. Se baga singuri in seama acesti presedinti de C.J., primari si alti potentati. Ei nu sunt in stare sa construiasca un pod peste o apa si le arde de probabilitatea inundarii unei zone agricole ce presupune un efort urias si o implicare fara precedent(sa nu uitam ca avem un Canal in amonte de Insula care poate sa absoarba lejer surplusul de volum).

    Sustin asta deoarece:
    1. ca sa evacueze populatia din Insula trebuie sa aiba organisme functionabile;
    2. pentru o tarisoara din lumea a II-a nu este fezabil sa renunte la cea mai mare exploatatie agricola din Romania;
    3. cat timp pentru aceste personaje lipseste interesul personal implicarea este asijderea (ce proiecte cu absorbtii de fonduri sa mai existe intr-o zona inundata ?);
    4. nu intereseaza pe nimeni cadrul natural de dinaintea deceniului 6 al secolului trecut, nici macar pe ecologisti.

    Este deranjul prea mare pentru acesti incompetenti de facto. Intalnirea ramane o simpla agapa interjudeteana.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca cu tarata are ce are ,ce are cu locuitorii insulei,si, macar cu industria agricola braileanaca sa ne mai laudam si noi,caci cu altceva nu avem

    RăspundețiȘtergere
  3. Marţi, 30 noiembrie 2010, de la ora 14.00 are loc – în Sala Mare de şedinţe a Palatului Administrativ = şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Brăila aferentă lunii în curs.


    8.Proiect de hotarare privind aprobarea propunerii de trecere a terenului in suprafata de 325 mp. situat in Calea Calarasilor nr. 52 (fosta Terasa BTT), din domeniul public al municipiului Braila si administrarea Consiliului Local Municipal Braila, in domeniul public al judetului Braila si administrarea Consiliului Judetean Braila

    ĂĂĂĂ! CE ZICEŢI_ VODĂ STANCU ....stie el ce faceee....

    RăspundețiȘtergere
  4. geniala, dar tu de ce nu vii cu noi la conf. de presa si la sedinte clm sau cj? ai fi si tu ceva mai informata nu ar trebui sa-ti zica putinii cititori de aici cum sta treaba.
    sau probabil ai multa treaba ptr.partid...:))))
    sterge-l repde si pe asta sa nu vada prietenii ce scrie lumea de tine ca te taie d ela portie

    RăspundețiȘtergere
  5. Impostorule, iar n-ai loc de mine? Daca faci transcriere din conferintele de presa, e clar de ce scrii doar tampenii. Nici macar de acolo nu scoti ce trebuie, vezi ca iti cam scapa subiecte. Sau nu ti se da voie sa le abordezi?

    RăspundețiȘtergere
  6. @Aura Costea
    Cred ca ar trebui sa fii mai intelegatoare cu el pentru straduinta cu care-ti urmareste articolele, este suficient de interesat de ce se-ntampla pe aici ceea ce-i de sperat sa-l indrepte oarecum si catre atitudini mai firesti. Personal nu pot avea "calitatile" lui, am renuntat demult sa mai postez pe oficina lui G.B.S., "Dezinfo Braila". Orice lehamite ce-o revarsam la Odele inchinate Stancului erau atribuite unei potentiale apartenente P.D.L.-iste. Dar ma intrebam eu, de ce nu P.N.L.-iste sau P.C.-iste ?!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.