duminică, 26 septembrie 2010

Apel catre jurnalistii profesionisti din trusturile Intact si Realitatea

Stimati colegi,
Constat cu profunda dezamagire ca demersul jurnalistic la principalele posturile de stiri ignora principala functie a presei: aceea de informare. De o lunga perioada de timp, subiectele zilei se rezuma obsedant la teme irelevante pentru publicul larg, in timp ce altele care vor avea consecinte pe termen indelungat sunt trimise in derizoriu.
Astazi, de exemplu, agenda zilei este ocupata de decizia presedintelui si a premierului de a renunta la prezenta echipajelor de politie in escortele oficiale, ca urmare a gesturilor discutabile ale participantilor la mitingul MAI.
Va rog sa discerneti daca acest subiect merita sa monopolizeze spatiul de emisie, in timp ce vizita premierului Boc in SUA si audienta obtinuta de ministrul de externe Th. Baconsky la George Soros, in New York, sunt tratate cu indiferenta. Aveti obligatia de a va informa publicul cu privire la angajamentele pe care Emil Boc le-a luat in numele Romaniei, angajamente legate de strategia energetica si de implicarea in proiectul Nabucco (care vizeaza reducerea dependentei Europei de gazul rusesc), dar si de a pune aceasta tema in dezbatere publica. 
Altfel, prin omisiune si dezinformare, deveniti partasi, odata cu intreaga clasa politica, la abuzurile pe care populatia le suporta din partea unui guvern incapabil sa imbunatateasca nivelul de trai al romanilor.

6 comentarii:

  1. Autorul articolului, cine-l semneaza ? Nu toti suntem desavarsit intuitivi.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Poppy
    Credeam ca este evident a cui semnatura poarta apelul publicat de mine pe BrailaNews.

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil ca unii dorm cu ochii deschisi (apropo de cine semneaza)
    In alta ordine de idei, ce credeti ca e mai aproape, camasa sau haina?
    Va doresc o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Apelul e cat se poate de pertinent. Este bine ca un reprezentatnt al mass-media face acest lucru pt. ca daca era un comentariu pe site-uk unei puiblicatii sau pe un blog, acesta ramanea in uitare. In acest fel,poate cineva isi va da seama cat de mult a alunecat in ridicul si nepasare o anumita parte a presei. Amadeo

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.