joi, 16 septembrie 2010

Ministerul Sanatatii nu a gasit niciun vinovat pentru abuzurile din Spitalul Judetean Braila

BrailaNews a intrat in posesia raportului Ministerul Sanatatii, care arata cum ii desconsidera cei de la minister, cot la cot cu Voda, pe salariatii Spitalului Judetean Braila.
Dupa verificarile de ieri, cititi ce au constat: multe vorbe care ascund, de fapt, complicitatea cu Consiliul Judetean si cu Gheorghe Bunea Stancu, artizanul masurilor  aberante.

"Comisia Ministerului Sănătăţii a finalizat evaluarea cauzelor care au dus la situaţia conflictuală creată în Spitalul Judeţean Brăila.

Raportul înaintat astăzi ministrului Sănătăţii subliniază că sunt necesare măsuri de reorganizare a unităţii medicale pentru eficientizarea activităţii, dar cu respectarea, din partea managementului, a normativelor în vigoare privind acordarea unor drepturi ale personalului angajat, în condiţiile legii.

Comisia a mai arătat că, din cauza structurii organizatorice actuale, există o serie de profile de activitate subdivizate care duc la dublarea unor servicii. Mai mult, sunt neglijate serviciile acordate în ambulatoriul integrat şi este supradimensionată schema de personal administrativ.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au constatat că, deşi contractele cu casa de asigurări de sănătate sunt în scadenţa de plată, există cheltuieli de personal de peste 85%, lunar.

Ministerul Sănătăţii a plătit toate arieratele pe care spitalul le avea către furnizori, în valoare de aproximativ 26 milioane de lei.

Unitatea sanitară se află în administrarea Consiliului Judeţean Brăila, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea unui dialog democratic, în vederea rezolvării reorganizării unităţii, în cadru legal".

2 comentarii:

  1. Comunicatul este punctual si structurat pe constatari obiective acumulate intr-o vizita de 10 ore. Ce ar fi insemnat ca seful Comisiei sa inainteze ministrului de resort, seful acestuia, un Raport in care sunt incluse impresii personale, banuieli, barfe si susanele din oras.
    Ceva imi spune ca in spatele acestui Raport au venit si alte instiintari la urechile ministrului insa pe cale verbala, dar deontologic acestea nu apar fara o documentare temeinica si un studiu in prealabil.

    Din toate aceste intamplari si iesirea la microfon de joi a lui Stancu se impun niste concluzii: G.B.S.-ul a subestimat salariatii din cele doua corpuri ale S.J.U., pe parcursul evenimentelor i s-a facut frica iar acum se disociaza de propriile decizii.

    A pierdut un pariu cu sine din care spera sa castige bani pentru C.J. respectiv Concivia si Tancrad, pe spinarea saracirii sau privarii de locuri de munca a bietilor angajati.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Poppy
    GBS a castigat enorm de pe urma acestui siptal. Comunicatul trebuia sa contina referiri la cheltuielile pe care le-a facut pe lucrari si achizitii supraevaluate, nu despre cheltuielile de personal de peste 85 la suta. Stim cu totii despre ce e vorba iar aceste lucruri nu au fost cuprinse in raport, ceea ce pentru mine e o dovada ca iar a picat in picioare domnul presedinte.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.