luni, 27 septembrie 2010

Daca Politia si Jandarmeria submineaza autoritatea statului, ne asteapta Legea Martiala?

Presedintele Traian Basescu a acuzat Politia si Jandarmeria ca "submineaza autoritatea statului" si a convocat CSAT-ul peste 2 zile. Daca institutiile care vegheaza la respectarea linistii si ordinii publice si a sigurantei cetateanului nu o mai pot face, urmatorul pas logic ar fi declararea starii de urgenta, adica suspedarea legilor civile si preluarea controlului de catre autoritatile militare?
Declararea starii de urgenta este de fapt o sintagma pentru instituirea legii marțiale, care suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetățenilor, limitează durata unui proces, și prevede pedepse mai dure decât în mod obișnuit. În multe țări legea marțială prevede anumite reguli specifice, cum ar fi interzicerea circulației după anumite ore (seara). De cele mai multe ori, puterea judecătorească este exercitată de tribunale militare, numite curti martiale. De asemenea, autoritățile pot să dispună lipsirea de libertate a anumitor indivizi fără a fi nevoie de o condamnare judecătorească..
Daca presedintele a facut deja primul pas si a anuntat oficial ca administratia civila este pusa in pericol de culmea! Politie si Jandarmerie, sedinta de  miercuri a CSAT va confirma sau nu daca ne aflam in pragul unei incercari de a preveni o lovitura de stat.
Nu trebuie sa ignoram contextul in care se intampla toate acestea: Romania a confirmat, prin vizita lui Boc in SUA, ca va sprijini proiectul Nabucco (care vizeaza reducerea dependentei Europei de gazul rusesc), iar Traian Basescu a spus, in urma cu cateva zile, ca rezolvarea marilor dosare de coruptie este o conditie pentru intrarea in spatiul Schengen. Iar marile dosare de coruptie sunt deschise pe numele unor personaje cu greutate in politica, in special din PSD si PNL, si in afaceri cu statul.
Priviti cu atentie pe unde trece Nabucco si veti intelege care sunt taberele care si-au declarat razboi pe viata si pe moarte in Romania, pe seama populatiei tinuta deliberat in bezna informationala. Pozitia Romaniei in acest proiect este cruciala pentru reducerea dependentei de gaze rusesti a intregii Europe.

12 comentarii:

  1. Dictatorul nu va fi aparat nici de militari. Haina militara e bataia lui de joc. Si lor le-a redus salariile si sunt tartati cu dispret. Poate ii da Obama garda de protectie ca romanii s-au saturat de hazul lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. De la tine de pe blog: "Altă revoluţie? Tot cu KGB? Şi pentru ce? Ca să scape mogulii de griji şi de dosare şi să-şi împartă în linişte cadavrul ţării? Mersi, nu servim. Pute prea tare".
    FARA COMENTARII

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim
    Citatul este dintr-un articol al jurnalistei Tia Serbanescu.

    RăspundețiȘtergere
  4. stanculeeeeee.... daca pica blaga sa te tii bine si tu!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu chiar crezi ca intelegi combinatiile astea atat de profunde? Eu sunt mult mai prost si nu inteleg. poti sa fi mai concisa si imi explici ce si cum??? Si daca tot le "prinzi", spune-ne si cum vezi tu lucrurile, cum crezi tu ca e mai bine pentru tara.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Cel putin, fac efortul de a intelege si ce gandesc scriu pe blog. Nu stiu ce vrei tu mai mult de atat. Daca te astepti sa spun ca tin cu unii sau cu altii, astepti degeaba. Cred cu sinceritate ca, in ultimii 20 de ani, Romania NU a fost condusa de oameni care sa fi pus mai presus de orice interesul national.

    RăspundețiȘtergere
  7. BRAVO AURA. UITE AICI INFORMATIE:

    Ministerul Apărării Naţionale promovează un proiect de lege care aduce o serie de prevederi aberante, specifice unei veritabile legi marţiale. Este vorba despre proiectul de lege L84/2009 cu privire la regimul armelor, dispozitivelor militare şi muniţiilor deţinute şi folosite de militarii români şi ai forţelor armate străine de pe teritoriul României.

    La articolul 16 se prevede faptul că personalul MAPN poate folosi armamentul din dotare şi să tragă în persoana care :

    “după săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală încearcă să fugă sau ripostează cu obiecte”.

    Articolul 20 spune:

    “Se va evita, pe cât posibil uzul de armă împotriva minorilor, femeilor şi bătrânilor”. Articolul 21 afirmă că militarii “pot să deschidă focul împotriva copiilor sau femeilor vizibil gravide care înfăptuiesc un atac armat izolat sau în grup care pune în pericol integritatea corporală a unei persoane”.

    RăspundețiȘtergere
  8. ANONIM 4
    daca recunosti ca esti prost fa si tu altceva nu mai incurca lumea pe aici. intrebarea are sens ca dictachiorul nu vorbeste sa se afle in treaba. daca i s-a pus pata pe politisti si jandarmi ce mai ramane? tu nu vezi ca ponta si crin au dat in boala vacolor nebune? incita sa-l dea strada jos pe basescu ca ei nu sunt in stare.daca e lovitura de stat sa o faca poporul daca asa considera nu gasca de infractori rosii si galbeni.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Gigel & Aura
    Va multumesc la amandoi ptr.raspuns. Mai ales aurei. si eu sunt de ord ca "in ultimii 20 de ani, Romania NU a fost condusa de oameni care sa fi pus mai presus de orice interesul national".
    P.S.: nu ma asteptam sa/mi spui daca tii cu "unii sau altii", ptr.ca e greu ca ziarist sa recunosti asta public. oricum este evident cu cine "tii".
    P.S.2: Gigele... tie ce sa-ti mai raspund? Numele spune suficient despre tine. Gigel iti zici, Gigel esti!

    RăspundețiȘtergere
  10. Te afli intr-o mare eroare daca tu crezi ca toata lumea functioneaza dupa sistemul "nu esti cu mine, esti impotriva mea". Am aceeasi atitudine critica fata de toti cei despre care scriu.

    RăspundețiȘtergere
  11. @aura
    nu stiu de ce sari asa ca arsa. te contrazici singura cand spui ca nu-ti place ideea ca "nu esti cu mine, esti impotriva mea". citesc blogul tau cam de 4-5 luni si am constatat ca oricine are o alta opinie cu a ta, imediat este sanctionat. critica ar trebui sa fie constructiva. daca tu o iei ca pe ceva personal, e problema ta. te citesc cu drag in continuare si te voi atentiona cand esti subiectiva. daca te deranjeaza, e problema ta. asa cum tu critici pe aici, la fel o sa fac si eu cu tine sa vezi cum este. nu o fac cu rautate asta sper sa poti intelege

    RăspundețiȘtergere
  12. Iti multumesc inca o data pentru ca citesti ceea ce scriu, dar chiar nu e cazul sa iei replica mea drept o "sanctiune" si pe o chestiune "personala". Eu imi argumentez opiniile si accept cu interes orice alt punct de vedere.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.