miercuri, 15 septembrie 2010

Medicii braileni nu se alatura protestelor, dar isi vor cere drepturile in instanta

*Desi protestatarii cer ca Gheorghe Bunea Stancu sa mearga in mijlocul lor ,CJ Braila va fi reprezentat la discutii doar de secretarul Filote si vicepresedintele Mija * Deocamdata, doar prefectul Dumitru Popa si-a asumat raspunderea de a se adresa oamenilor * Poate ar fi fost mai bine sa studieze cu atentie continutul hotararii CJ votata, la initiativa lui Stancu, de consilierii PSD si PNL, care sta la baza deciziilor abuzive de la spital*
Desi au fost afectati in egala masura de planul de austeritate impus de CJ si directorul Rodica Sin, medicii de la Spitatul Judetean nu se vor alatura protestelor care vor lua, incepand de azi, si o forma sindicalizata. Ei au hotarat sa nu mai efectueze garzi in week-end si isi vor cere in instanta sporurile taiate.
La Ministerul Sanatatii s-a format o comisie speciala pentru situatia de la Braila iar institutiile implicate si-au trimis deja reprezentantii la spital. La ora 8, si-a facut aparitia in curtea spitalului si fostul manager Stefan Mihailescu, pe care presedintele CJ l-a indepartat politic de la conducerea spitalului pentru a-si impune omul obedient. Mihailescu, care va paricipa si el la discutiile cu reprezentantii comisiei ministeriale, a fost intampinat cu aclamatii de catre angajatii spitalului. Liderul de sindicat, Reli Chelariu a precizat pentru BrailaNews ca astazi Sanitas va declara deschis conflictul de munca. La Braila, sindicatul numara peste 1200 de salariati  angajati la Spitalul Judetean Braila.
Stancu nu va participa la discutiile de azi de la Spital, potrivit vicepresedintelui CJ Florin Mija, care a facut o declaratie la Antena 3, in jurul orei 10.
 

9 comentarii:

  1. sa vina stancu sa vada ce a facut. si-a batut joc de toata lumea. a umilit-o pe lidera de sindicat, a zis ca face ce vrea el si nu a tinut cont de nimeni. acuma sa vina sa dea ochii cu oamenii? unde e? ii e frica sa raspunda pentru ce a facut?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stancu a iesit cu o declaratie: "managerul S.J.U. raspunde pentru situatia din spital !"
    Asa se face politica.

    Din pacate tirul este concentrat pe Sin, guvernul Boc, Basescu si P.D.L., oamenii si presa, unuii cu voie, altii fara voie, indepartandu-se de principalul vinovat pentru situatia de la spital si de fapt pentru situatia intregului oras.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Poppy
    Daca angajatii il cer pe Stancu inseamna ca au inteles exact cine e responsabil. Faptul ca el arunca vina pe Sin este inca o dovada ca nu are curajul sa-si asume raspunderea pentru ca a luat decizii abuzive, fara sa ajunga la un compromis cu sindicatul.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu are importanta ce le spune gbs sclavilor lui. nu mai poate prosti lumea. ESTE VINOVAT PENTRU CE SE INTAMPLA SI TREBUIE SA IASA SA DEA OCHII CU LUMEA.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Aura Costea
    Pentru asta multimea trebuie sa se mute in fata C.J.B.. Mai mult, pe langa aversiunea pentru Sin, sunt voci care-l cheama inapoi pe Mihailescu aplaudand-ul la sosirea lui. Uitand sau neavand habar de raul ce l-a facut d-ul "doctor manager" acestui spital prin angajarea contra cost a tot felul de nulitati supraincarcand totodata organigrama acestui spital. Despre Contracte frauduloase cu furnizorii sau serviciile externalizate sunt deja de notorietate. Ieri, pe "sticla", am vazut un inveterat demonstrant facandu-i lobby lui Mihailescu, acest angajat este chiar unul dintre beneficiarii avantajelor la angajare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihailescu a fost un manager bun. De pe urma lui a ramas un UPU modernizat, poate cel mai modern, a adus un CT pe bani europeni si nu pe comisoane, existau reguli pe care le respectau toti si toti isi luau salariile. Pilosi au existat mereu la spital si nu vom scapa de ei cata vreme politica si spagile nu vor disparea din sistem.

    RăspundețiȘtergere
  7. U.P.U. n-a fost proiectul vietii lui si nici n-a bugetat proiectul din banii luati pe spagi. Artizanul la singurele doua lucruri bune care s-au intamplat in serviciul medical din Romania, S.M.U.R.D. si U.P.U., este de origine palestiniana si se numeste Raed Arafat. Proiecte finantate direct de Ministerul Sanatatii. Intradevar a avut si Mr. Mihailescu implicarea sa, spre sfarsitul mandatului cand nimic nu mai conta, a deturnat cheltuieli ale S.J.U. prin U.P.U.. Faradelegile sunt mult mai multe si dateaza din cele mai vechi timpuri, dar spatiul acesta este prea generos pentru multi care n-ar trebui sa ia cunostinta de toate acestea.
    Sa n-ai emotii, nu vom scapa, coruptia (spaga, comisionul, darurile, deturnarile) este mai specifica poporului nostru decat altora.

    RăspundețiȘtergere
  8. D-l dr Mihailescu este un om de caracter si merita tot respectul. Spitalul nu va mai avea curand un director ca el.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ori n-ai lucrat cu el, ori esti Mihailescu.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.