marți, 14 septembrie 2010

Conflict de munca deschis la Spitalul Judetean impotriva abuzurilor lui Stancu si Sin

*Pentru a se incadra in bugetul de salarii de 3,5 milioane lei, Rodica Sin a decis taierea tuturor sporurilor pana la redresarea financiara a unitatii spitalicesti* Sambetele si duminicile nu se mai platesc, ci vor fi inlocuite cu un liber, iar indemnizatiile de conducere pentru medicii sefi de sectii si asistente sefe se taie* Aceste masuri nu afecteaza insa si veniturile celor din conducerea spitalului si au fost principalele motive ale revoltei de azi*

Revolta de la Spitalul Judetean Braila a fost o noua ocazie pentru cele doua posturi de stiri patronate de justitiabilii Nus si Felix de a demonstra ca putin le pasa de adevaratele probleme ale oamenilor, cata vreme multimea poate fi folosita ca factor de presiune impotriva guvernului portocaliu. Cum au aflat ca nemultumirile angajatilor Spitalului Judetean se indreptau impotriva presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, si impotriva Rodicai Sin, managera adusa de acesta din fieful pesedist de la Constanta, au si abandonat subiectul real, dirijandu-l unde stiu ei mai bine. Ce importanta sa aiba pentru tonomatele programate sa faca presiuni asupra liderilor de sindicat ca salariatilor Spitalului Judetean Braila li s-au calculat salariile fara sporurile prevazute  de lege si ca oamenii vor pleca acasa cu cca70 la suta mai putin, din cauza unei hotarari adoptata hoteste, fara consultarea reprezentantilor Sanitas?  S-au calcat in picioare, s-au ranit, au fost loviti si sprayati de agentii de paza ai spitalului 400 de oameni? Nu mai coteaza, atata vreme cat nu au avut inspiratia sa strige "Jos Boc" si "Jos Basescu"! N-a mai contat nici cand au aflat ca nu jandarmii au dat cu gaze lacrimogene, ci agentii de paza au dat cu spray pentru a o proteja pe Sin, care a taiat sporurile tuturor, dar a lasat neatinse sporurile celor cinci din conducere. Au repetat minciuna ca jandarmii si politia au folosit gaze lacrimogene pentru impactul ei emotional si, cand a vazut ca nu-i rost de revolta in masa, Antena 3 a reparat din mers ruperea de ritm revolutionar aducandu-l imediat in platou pe Mazare, direct de la tribunal, deghizat in Che Guevara.

Reli Chelariu, presedinta filialei brailene a sindicatului, a precizat ca salariatii revoltati nici nu au mai asteptat finalizarea negocierilor din comisia paritara formata din 8 reprezentanti ai SANITAS si 8 ai conducerii, care lucrau la alcatuirea listei nominale cu cei 120 de angajati ce urmeaza a fi disponibilizati. Ei si-au exprimat furia la iesirea din tura, fara stirea sindicatului, in semn de protest fata de maniera perversa in care Rodica Sin pune in aplicare deciziile arbitrare si unilaterale ale lui Voda, care nu respecta nicio intelegere. "Cand am vazut hotararea secreta a comitetului director prin care se calculau salariile fara aceste sporuri, de la ora 12 am facut comunicate peste tot - Comisia de Sanatate din Senat, Consiliul Judetean, la dl Ponta. Abia am ajuns acasa si cand am dat drumul la televizor am vazut ce se intampla in curtea spitalului. De vina este Gheorghe Bunea Stancu pentru ca el nu vrea sa recunoasca nicio lege, niciun ordin de ministru. Pe de alta parte, referitor la disponibilizari, este anormal sa dai afara personal medical si sa pastrezi muncitori. Maine deschidem conflictul de munca", a mai precizat reprezentanta celor 1200 de salariati ai Spitalului Judetean Braila, membri ai Sanitas. Tot maine dimineata este asteptata o comisie de la Ministerul Sanatatii.
 Precizam ca Sanitas a obtinut anularea in instanta de Contencios Administrativ a unei hotarari abuzive a CJ Braila, prin care Gheorghe Bunea Stancu intentiona sa disponibilizeze 400 de cadre medicale, numarul celor disponibilizati ramanand stabilit la 150, fara sa se fia ajuns inca la un compromis in ceea ce priveste lista nominala cu cei care vor pleca.
Ar mai fi de adaugat faptul ca desi  numele sau a fost invocat de protestatari, Gheorghe Bunea Stancu nu si-a facut aparitia in mijlocul oamenilor. Motivul absentei sale nu este lasitatea, asa cum ar putea fi judecat, ci unul care nu are legatura cu consecintele deciziilor sale administrative, ci cu acelea politice. Surse credibile sustin ca de cateva zile, presedintele CJ si al PSD Braila lipseste din oras pentru ca si-a propus sa-si imbunatateasca relatiile cu liderii de la centru ai PSD, luand in serios avertizarile BrailaNews potrivit carora pesedistii braileni si-au popus sa-l debarce din fruntea organizatiei judetene.

Un comentariu:

  1. DOAMNA CHELARIU MERGETI SA VA TRATATI !!!! ATITUDINEA DVS NU ESTE DEMNA !!!! UN LIDER DE SINDICAT TREBUIE SA ABORDEZE ALTFEL PROBLEMELE ,NU SUNTETI DIPLOMATA !!!! CU ACEST COMPORTAMENT ADUCETI DOAR DESERVICII SINDICATULUI SI IMPLICIT MEMBRILOR SANITAS !!!!!!!!!!!!!!AR FI CAZUK SA VA RETRAGETI SI SA LASATI LOCUL UNUI OM CAPABIL SA REPARE IMAGINEA SIFONATA A SINDICARULUI !!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.